Топ 5 найбільш жахливих фактів про Hyundai Creta

236

Чому Hyundai Creta може бути не найкращим вибором для покупки?

Hyundai Creta – Solaris серед кросоверів. Недорогий якщо порівнювати його з конкурентами, вартість мінімальної комплектації на ринку становить 800 тис. рублів, «максималка» обійдеться в 1.2 млн. рублів. Кросовер приємний на вигляд, зовні модель практично нічим не відрізняється від своїх одноплемінників, принаймні в гіршу сторону. Хороша якість матеріалів обробки, комфорт і ергономічність забезпечені. Однак є кілька суттєвих «АЛЕ» які роблять експлуатацію корейського кросовера справжнім кошмаром і великим розчаруванням новоспеченим власникам Крет.

Ми зібрали кілька найбільш кричущих фактів, які говорять про те, що кросовер з Кореї далеко не найкращий варіант для покупки.

1. Кузов Hyundai Creta гниє!

Топ 5 найбільш жахливих фактів про Hyundai Creta

Фотографія взята з www.drive2.ru

Перший і самий жахливий факт про Hyundai Creta, її кузов гниє буквально після кількох місяців після сходження з конвеєра! Ось це новина!

Про цей факт говорило чимала кількість автомобілістів, які встигли взяти кросовер у володіння і те що вони розповідали валило в шок, це просто не вірилося. Тим не менше всі розповіді виявилися правдивими, про це писав ряд автомобільних видань, яким можна довіряти, у тому числі інформація була опублікована на сайті журналу «За кермом».

Згідно з даними з форумів від чверті до третини власників зіткнулися з цим неприємним недугою. І добре б іржею покривалося днище автомобіля, його хоч «замовилить» можна. Але сліди розкладання металу з’являлися на кузовних панелях і навіть на даху!!! Це як? Детальніше про дослідження ви можете прочитати в статті “Чому іржавіють нові Hyundai Creta — розслідування «За кермом»”

І щоб не наговорювати на корейського автовиробника, зазначимо, що за офіційними даними, автовласників, які зіткнулися з проблемою іржі на Hyundai Creta дуже невелике число, 1 відсотка не набереться.

Тому панікувати не варто. Втім, краще всього тримати в голові, що є така проблема.

Щоб не підмочувати репутацію, Хендаи з будь-якого змінить необхідні техпроцеси (або вже вніс правки) і нові партії позбудуться від неприємного недуги. Але осад залишиться…

2. Кросовер з 1.6-літровим двигуном, на автоматі і повним приводом володіє динамікою невиразною

Топ 5 найбільш жахливих фактів про Hyundai Creta

Друге прикре розчарування власників полягає в тому, що Creta в комплектації з 1.6-літровим двигуном, автоматичною коробкою ПЕРЕДАЧ і повним приводом зовсім не їде. У приклад, наступний відгук https://www.zr.ru/cars/hyundai/-/creta/reviews/

Відразу ж зазначимо, що це майже максимальна комплектація і коштує вона понад 1.1 млн. рублів.

За паспортом розгін становить 13.1 секунди, нешвидко, але жити, здавалося б, можна, адже не спорткар беремо. У житті все виявилося дещо гірше (якщо вірити форумчана), оскільки розгін від 0 до 100 км/год не єдиний режим руху в реальних дорожніх умовах, набагато частіше потрібно швиденько прискоритися з 3, 4 передачі і ось тут все виявляється зовсім недобре. Автомобіль з 123 сильним мотором не витягує, розгін сонний і не зовсім підходить під реалії сучасної дорожньої життя.

Втім, недуга лікується дуже просто, беріть модель з 2.0 літровим движком, переплатите трохи (60 – 100 тис. рублів), але відразу підніміть безпеку експлуатації на кілька балів вгору.

P. S. Думки людей з приводу динаміки в обговореннях розходяться. Для когось потужності і тяговитости цілком вистачає і вони не розуміють суті претензій інших власників. Форум club-creta.ru

3. Мінімальна комплектація – ні-ні!

Топ 5 найбільш жахливих фактів про Hyundai Creta

Hyundai відрізняється від багатьох досить бюджетним підходом до ціноутворення, але за старою і недоброю традицією, якщо ви хочете придбати машину як можна дешевше, не робіть цього, інакше прогадаєте. За 800 тис. рублів в комплектації Start ви отримаєте вигляд кросовера з моноприводом на передню вісь, двома фронтальними подушками безпеки, сталевими 16″ дисками і набором “опцій” які є навіть у Лада Калина, ніби класичного электростеклопакета, центрального замку і іммобілайзера.

Скажіть чесно, ви б купили за 800 тис. абсолютно “голу” машину? Це ж кросовер, як не крути, а не автомобіль марки Лада. При всій повазі до старанню вітчизняного автопрому вилізти з непросветной дрімучої темряви. В цьому наші молодці, вселяють оптимізм.

4. Creta дороге задоволення

Топ 5 найбільш жахливих фактів про Hyundai Creta

Так, ми говоримо, що бюджетний кросовер, читай, недорогий. Але якщо відкинути мінімальні комплектації і вибрати більш – менш гідну, вийде, що модель краще купувати лише від 1 млн. рублів. ОДНОГО МІЛЬЙОНА, Карл!

Це як? Це недорого?! Дорого звичайно ж.

Ми розуміємо, що кросовер завжди був недешевим задоволенням і виробник не може продавати свою продукцію в збиток, але… Creta дійсно дорога модель Hyundai в бюджетному сегменті.

5. Черги на покупку

Топ 5 найбільш жахливих фактів про Hyundai Creta

При цьому, щоб купити Creta доведеться почекати. Очікування буде довгим. У деяких регіонах черга розписана мало не на півроку. Це одночасно і заслуга, і промах виробника. З одного боку, шалений ажіотаж, люди хочуть роздобути собі Creta, з іншої точки зору, поставки або виробництво в більшому обсязі налагодити не завадило б. Обговорення на форумі www.hyundai-creta2.ru

Це був топ 5 найбільш кричущих фактів Hyundai Creta. Безумовно, власники автомобілів знайдуть ще купу недоробок або просто смакових недоліків в автомобілі і форуми рясніють обговореннями такого роду. Ми не будемо перераховувати негативні відгуки, оскільки на наш погляд – це буде вже причіпками.

Що ми хотіли сказати цим матеріалом? Не існує ідеальних автомобілів. Їх немає в природі, навіть наднадійні Тойоти ламаються. Згадайте про рами на позашляховиках Toyota після 7 років експлуатації. Але в гонитві за примарною економією краще пригальмувати і подумати, а чи варто лізти в кредит або віддавати накопичені за роки гроші, щоб придбати з вигляду кросовер, а за фактом звичайний міський автомобіль по імені Крета? Може краще взяти новенький Соляріс другого покоління, перевірений, відточений за роки випуску бестселер ринку РФ і бід не знати? Або ви ще думаєте, що варто переплачувати за вседорожниє якості кросовера Creta? Вирішувати вам.