Бракований Мерседес довів власника до Верховного суду

277

Власник постійно ламається Мерседеса виграв у Верховному суді

Верховний суд став на бік позивача проблема якого полягала в тому, що з-за заводського браку придбаний в лізинг дорогий кросовер Mercedes-Benz марки ML 350 постійно проводив час в ремонті. Поломка кожного разу була одна і також і призводила до виходу з ладу коробки перемикання передач. АКПП ремонтувалася три рази, кожен раз майже по місяцю і після третього ремонту лізингоодержувач вирішив відправити автомобіль туди, звідки він його взяв – в автосалон. Ось тут і почалися проблеми.

І так, позашляховик Mercedes ML 350 який на момент покупки коштував 3 млн. рублів був придбаний ТОВ «РЕСО-Лізинг» і зданий у лізинг позивачу. Однак замість того щоб машина працювала, він чималу частину часу простоювала в ремонтній зоні, тричі відвідуючи її за свою недовгу трудове життя. Першу поломку усунули за 43 дня, другий за 24, в третій раз на вирішення проблеми пішли 35 днів.

По завершенні третього ремонту власник вирішив відмовитися від проблемного автомобіля, попросивши продавця замінити його на новий, оскільки проявляється одна і також проблему і вирішити її явно не виходить. Дилер відповів відмовою, пославшись на те, що автомобіль був полагоджений і на ходу.

Дивіться також: Верховний Суд роз’яснив тонкощі того, що може називатися ДТП

Лізингоодержувач звернувся з позовною заявою в Московський Арбітражний суд, який призначив експертизу, яка показала, що несправність виникає з-за заводського браку і усунути її повністю не можна. Дивно, що суд став на бік відповідача, примя до уваги, що ремонт проводився безкоштовно і після нього автомобіль придатний до подальшої експлуатації. Таке ж рішення було ухвалене апеляційним судом.

Бракований Мерседес довів власника до Верховного суду

Власник звернувся до Верховного суду, вимагаючи провести заміну автомобіля на підставі пункту 2 статті 475 Цивільного кодексу РФ, який передбачає заміну товару неналежної якості на новий або повернення грошей у випадках виявлення «недоліків, які не можуть бути усунені без невідповідних витрат або витрат часу, чи виявляються неодноразово, або виявляються знову після їх усунення».

ВС став на бік позивача, скасувавши рішення нижчестоящих судів і направив справу на новий розгляд в Арбітражний суд Москви. Цілком можливо, що автомобіль буде замінений або принаймні повернуть сплачену за нього суму.