Найшвидші автомобілі Hyundai

227

ТОП-10 найшвидших автомобілів компанії Hyundai.

Ось і настав час, коли про компанії Hyundai говорять у всьому світі не як про автовиробнику дешевих некрасивих автомобілів економ-класу, а як про повноцінний виробнику автомобілів різних категорій. У тому числі як про виробника якісних преміальних автомобілів. Причому корейському автобренди дійсно є чим похвалитися. В тому числі і швидкими автомобілями. Дивно, але ще 10 років тому це було фантастикою. Хочете дізнатися, які автомобілі Hyundai найшвидші? Ось наш топ, заснований на сучасній модельній лінійці Hyundai.

Компанія Hyundai за останні три десятиліття провела велику роботу, копітко створюючи свій бренд на міжнародній арені авторинку. І це було не даремно. Можливо, корейська компанія стала одним з найуспішніших брендів за всю історію автопромисловості. Особливо цей успіх видно в останні 10 років.

Найшвидші автомобілі Hyundai

Саме за цей короткий термін у корейців вийшло зробити неможливе – почати виробляти замість непоказних, нікому не потрібних одноразових автомобілів конкурентоспроможні, надійні, якісні і красиві моделі. У підсумку Hyundai за останні роки отримав безліч нагород за різні успіхи в автосвіті.

Дивіться також: Hyundai або Kia: чи Варто купувати?

Нагадаємо, що разом з Hyundai також розвивалася дочірня компанія Kia. Але успіх цього бренду не так помітний, оскільки цей бренд використав менш розумний підхід до автоматизації і маркетингу. Компанія Hyundai сформувала ж нішу під себе, почавши випускати конкурентоспроможні якісні седани, агресивні хетчбеки і приголомшливі кросовери.

Найшвидші автомобілі Hyundai

В останні роки Hyundai почала орієнтуватися на європейські люксові бренди, випустивши на ринок розкішні моделі Equus і Genesis. Далі назва моделі Genesis стало новим брендом, під яким тепер корейці випускають преміальні автомобілі, покликані стати конкурентами BMW, Mercedes, Lexus, Audi, Acura і Infiniti.

Правда, поки неясно, чи буде успіх і на цьому висококонкурентному ринку?

Найшвидші автомобілі Hyundai

Також компанія Hyundai почала недавно створювати автомобілі з серйозними і потужними технічними характеристиками. Спочатку був створений Genesis Coupe з заднім приводом і двигуном R-Spec V6, а також зі спортивної регульованою підвіскою. Ця машина готувалася на легендарній трасі в Нюрбургринзі. На жаль, в цій ніші у компанії Hyundai поки не вийшло скласти конкуренцію таким заряджених автомобілів, як Audi R8 або Ford Focus RS.

У підсумку корейці вирішили зосередитися на випуск нової лінійки автомобілів, які мають добре налаштовану підвіску, чималу оптимізовану потужність і непогане рульове управління. Так, хоч цим автомобілям і далеко до багатьох спорткарів, але тим не менше компанія Hyundai дійсно за останні роки просунулася досить-таки далеко. І чи то ще буде.

Ось, наприклад, Топ-10 автомобілів, які є найшвидшими (з 0 до 100 км/год) у всій модельній лінійці Hyundai.

10) Hyundai Sonata (Гібрид)

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 7,7 сек.

Дні, коли гібридні автомобілі Hyundai були повільними, офіційно закінчено. Електрика тепер допомагає автомобілів Hyundai бути швидкими. Наприклад, гібридна версія седана Sonata має потужність 202 к. с. завдяки 2,0-літрового двигуна GDI, який працює в парі з електромотором. Ці два силових агрегату розганяють Hyundai Sonata до 100 км/год за 7,7 секунди.

9) Hyundai Santa Fe Sport

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 7,6 сек.

Цей не раз здивував і вразив багатьох експертів, що проводили тест-драйв кросовера Hyundai Santa Fe Sport. Особливо дивує позашляховик спортрежимом, в якому 2,0-літровий автомобіль з 0 до 100 км/год розганяється за 7,6 секунди. Так, це не так вражає на папері. Але коли ви опинитеся за кермом турбірованного кросовера, то в реальному житті ви зрозумієте, що розгін до сотні менш ніж за 8,0 секунд за кермом кросовера Hyundai дивує.

8) Hyundai Sonata Sport 2.0 T

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 7,2 сек.

На деяких авторинках світу Hyundai крім основної моделі Sonata випускає спортивну модифікацію седана, який з 0 до 100 км/год розганяється за 7,2 секунди. Динаміка розгону залежить від турбірованного мотора GDI потужністю 245 л. с. Це може бути недостатньо швидко, щоб ваше обличчя змінилося за кермом, але цього достатньо, щоб ця модель виявилася в нашому Топі.

7) Hyundai Santa Santa Fe

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 7,1 сек.

Ще один Hyundai Santa Santa Fe в нашому рейтингу, який оснащується для деяких ринків 290-сильним V6 двигуном, здатним розігнати кросовер до 100 км/год за 7,1 секунди. Правда, не чекайте від 3,3-літрового двопоточного кулачкового двигуна приголомшливого крутного моменту. Але цих характеристик досить, щоб при розгоні з місця цей кросовер вас здивував. Особливо при обгонах на підйомі.

6) Hyundai Veloster Turbo

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 6,8 сек.

Зовнішній вид Hyundai Veloster Turbo багатьох відлякує. Побачивши цю машину на дорозі, ви навіть не повірите, що вона здатна до 100 км/год розганяється всього за 6,8 секунди. Але це дійсно так, що багато в чому можливе за рахунок поєднання хорошого співвідношення потужності / ваги, а також завдяки турбованому силового агрегату.

5) Hyundai Veloster Rally Edition

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 6,7 сек.

Hyundai Veloster Rally Edition оснащений турбованим 1,6-літровим GDI двигуном потужністю 201 л. с., добре налаштованої рульовою системою, спеціальною підвіскою і модернізованими колесами. Завдяки особливій модернізації машина здатна робити sprint з 0 до 100 км/год всього за 6,7 секунди.

4) Hyundai Genesis G80 (3,8-літровий)

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 6,6 сек.

Завдяки атмосферному 3,8-літрового двигуна V6 з 0-100 км/год Genesis G80 розганяється за 6,6 секунди. Правда, для потужності в 311 к. с. і повного приводу цього за сучасними мірками мало. Але для корейців, яких ще 10 років тому ніхто серйозно не сприймав, це великий успіх.

Особливо якщо враховувати вагу машини, що становить 2,5 тонни, що, погодьтеся, забагато, навіть незважаючи на розміри седана.

3) Hyundai Elantra Sport

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 6,4 сек.

Впевнені, ви не очікували побачити Hyundai Elantra в нашому рейтингу. Особливо в оточенні таких приголомшливих дорогих моделей. Але тим не менше факт залишається фактом. На деяких авторинках є модифікація Hyundai Elantra Sport, яка здатна підкорювати з місця позначку “100” всього за 6,4 секунди.

2) Hyundai Azera

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 6,2 сек.

Як ні парадоксально, але під час реальних тестів Hyundai Azera здивував своєю динамічністю. Так, з 0-100 км/год автомобіль розігнався до 100 км/год за 6,2 секунди. Враховуючи, що його 3,3-літровий V6 двигун не зовсім відомий своєю продуктивністю, цей результат вражає.

Дивіться також: 5 автомобілів-ікон, які ми втратимо в найближчі 20 років

Природно, подібна динаміка розгону стала можлива завдяки невеликій вазі автомобіля.

1) Hyundai Genesis G90

Найшвидші автомобілі Hyundai

Розгін 0-100 км/год: 5,7 сек.

Незалежно від того, яким двигуном комплектує Hyundai Genesis G90 (V6 або 5,0-літровим V8), розкішний седан з 0-100 км/год розганяється за 5,3 секунди.