Трохи слів про безпеку руху в снігопад

235

Відео: яка мчить фура в снігопад зносить все на своєму шляху

Природу не зрозумієш, то 1 січня трава зеленіє в Центральному регіоні, то за один вечір випадає мало не місячна норма опадів. Все навколо покривається білим оксамитовим ковдрою, в тому числі дороги, і поки по них не пройдеться снігоприбиральна техніка, їздити по снігу потрібно з дуже великою обережністю. Красиво звичайно навколо, але дуже багато небезпек чатує водія в такі моменти.

Дивіться також: Лада щастить Ладу на тросі, в результаті сталося ДТП: Розбираємо ситуацію

Які два найголовніших правила, які повинен виконувати будь-який автоаматор в складних погодних умовах? Не перевищувати швидкість руху, враховуючи умови зниженої видимості і зчеплення шин з дорогою і гальмувати сильно заздалегідь! Особливо якщо справа стосується вантажного автомобіля!

На жаль, герой наступного відеоролика не став дотримуватися простих порад, в результаті сталося ДТП. Водій, побачивши утворився затор, продовжив рух з колишньою швидкістю, мабуть сподіваючись, що під снігом нормальний асфальт і він зможе швидко загальмувати. Однак, дорога виявилася зледенілій, спроби загальмувати ні до чого не привели. Вирулити у вільний кишеня справа, швидше за все також не вдалося. В результаті сталося зіткнення. Відео:

18+ Обережно, нецензурна лексика!

А ось так виглядає екстрене гальмування вантажівки на сухому асфальті. Як кажуть, відчуйте різницю!

Як відбувається екстрене гальмування 30 тонної фури: Відео

P. S. Звичайно, з одного боку все зрозуміло без слів, але хотілося б відзначити один нюанс. Ситуація насправді не така рідкісна як може здатися на перший погляд. Зіткнення під час снігопаду відбуваються регулярно, на жаль, в тому числі і за участю вантажних автомобілів.

Дамо кілька порад. Коли бачите раптовий затор на трасі, і починаєте гальмування, кидайте короткочасні погляди в дзеркала заднього виду, контролюйте ситуацію за своєю спиною. Гальмують чи позадиидущие автомобілі? Що відбувається позаду?

Якщо все нормально, і ви встали в кінець пробки, найперше, що варто зробити, не наближатися впритул до впередистоящему автомобілю. Загальмуєте на відстані метрів 3-х від нього. Що б було місце для маневру, в разі екстремальної ситуації.

Продовжуйте «моніторити» ситуацію у вас за спиною. Якщо раптом побачите некерований автомобіль, ви, можливо, зможете піти з його траєкторії, вырулив вліво або вправо. Якщо такої можливості немає, швидкість втратила контроль на льоду машини не дуже велика, а перед вами стоїть черга з автомобілів легкових, приготуйтеся до удару. Вжмитесь в спинку сидіння, притисніть голову до підголівника, згрупуйтеся. Буде жорсткий удар, але принаймні ви підготуєтеся до нього. І навряд чи отримаєте серйозних травм.

Якщо попереду буде стояти друга фура… Тут неприємностей буде набагато більше. Все буде залежати від швидкості руху, втратив контроль автомобіля і його маси. Як правило каркас безпеки сучасної машини рятує пасажирів у подібних ДТП.

Втім, бажаємо, щоб такого з вами ніколи не траплялося!