Renault представила новий бензиновий двигун

232

Новий двигун від Renault розроблений для декількох популярних моделей

Renault представила новий бензиновий двигун, розроблений в рамках партнерства між Альянсом і Daimler. «Задоволення від водіння було значно покращено, при цьому знизилися витрату палива і викиди CO2», йдеться в прес-релізі.

Дивіться також: Renault показав несподіваний автономний мінівен

Новий бензиновий двигун вже доступний для моделей Scenic і Grand Scenic. На вибір доступно три варіанти потужності моторів:

Energy TCe (115 л. с.) з механічною КПП

Energy TCe (140 л. с.)

Energy TCe (160 л. с., 260 Нм з ручною і 270 Нм з автоматичною КПП) з ручними або автоматичними КПП EDC. Максимальний крутний момент доступний з 1.750 об/хв до 3.700 об/хв.

Новий двигун буде поступово впроваджуватися в інші моделі Renault протягом 2018 року.

Вчора Renault представила новий бензиновий двигун з системою прямого уприскування палива і турбонаддувом об’ємом 1.3 літра, розроблений спільними зусиллями Альянсу і компанії Daimler. Першими моделями, на які він буде встановлюватися стануть Scenic і Grand Scenic, з 2018 року він буде поступово втручатись в інші моделі Renault.

Renault представила новий бензиновий двигун

«Наш новий бензиновий двигун втілює в собі всі знання і досвід інженерів компанії Рено, Альянсу і нашого партнера Daimler. Вона відповідає стандартам якості як Альянсу, так і Daimler, і протестований у плині більш ніж 40.000 годин. Порівняно з мотором Energy TCe 130, новий двигун Energy TCe 140 забезпечує додаткові 35 Нм пікового крутного моменту, який доступний в більш широкому діапазоні оборотів, з 1.500 об/хв до 3.500 об/хв», – сказав Філіп Брунете, віце-президент відділу двигунів і електричних автомобілів Альянсу.

Новий двигун, агрегатований з механічною коробкою передач і автоматом EDC з подвійним зчепленням, доступний в різних потужностях, в діапазоні від 115 до 160 л. с.

Renault представила новий бензиновий двигун

Мотор отримав кілька останніх інноваційних технологій, у тому числі технологію покриття циліндрів від Nissan GT-R, Bore Spray Coating (плазмове напилення низьковуглецевої сталі на стінки циліндрів), яка підвищує ефективність за рахунок зниження тертя і оптимізації теплообміну.

Інші технології орієнтовані на реалізацію максимальної потужності з невеликого об’єму двигуна, при цьому виконуючи діаметрально противоположенную функцію – зменшення витрати палива і викидів CO2: тиск прямого вприскування палива було підвищено до 250 бар, а особлива конструкція камери згоряння оптимізує створення паливоповітряної суміші.

Дивіться також: Відео: Ось як працює новий бензиновий двигун Мазда

Крім того, на новому поколінні двигуна також присутня технологія управління впускними і випускними клапанами в залежності навантаження, «Dual Variable Camshaft Timing». Результатом її впровадження є збільшення крутного моменту на низьких обертах і більше лінійно розподілений крутний момент на високих. Це повинно дати перевагу у віддачі двигуна при роботі з педаллю акселератора на середніх і високих оборотах.