Ось скільки буде коштувати платна траса Москва – Санкт-Петербург

256

Вартість проїзду по всіх дільницях платній М-11 складе близько 2 тис. рублів

Глава «Автодору» Сергій Кельбах заявив, що вартість проїзду по платній трасі М-11 від Москви до Санкт-Петербурга буде складати близько 2 тис. рублів, про це передає Інформаційне агентство RNS.

Рух по всім ділянкам платної траси між двома столицями буде відкрито в грудні 2018 року. Єдиним винятком при русі по платній трасі буде об’їзд навколо міста Твер, де обхід буде здійснюватися за восстанавливаемому ділянці безкоштовної дороги траси М-10.

Таким чином, мова йде про проїзд від головного ділянки шляху до кінцевого, закінчується в північній столиці. «Вартість проїзду по трасі М-11 для легкових автомобілів складе близько 2 тис. рублів», – заявив глава «Автодору», зазначивши, що середній час в дорозі з урахуванням зупинок складе близько 6 годин.

Дивіться також: Ось скільки коштує таксі в різних містах світу: Рейтинг

Нова швидкісна автомобільна дорога М-11 Москва – Санкт-Петербург простягнеться від Московської кільцевої автомобільної дороги до примикання до кільцевої автомобільної дороги навколо Санкт-Петербурга. Загальна протяжність автомагістралі становить 669 км. Розрахункова швидкість руху складе 150 км/ч.

Ось скільки буде коштувати платна траса Москва – Санкт-Петербург

Будівництво магістралі почалося 7 років тому, і для зручності автомобілістів її створення було розбито на різні етапи, які поступово вводилися в експлуатацію для розвантаження основної траси Москва – Санкт-Петербург. Особливо складна ситуація на М-10 спостерігається на під’їздах до Москви, в результаті чого так званий «головний ділянку» М-11 був відкритий в першу чергу.

Однак у багатьох автомобілістів цінова політика саме на цій ділянці викликає найбільше невдоволення. Вартість проїзду (офіційні тарифи) без транспондера і без знижок у денний та вечірній час-пік від Москви (МКАД) до Зеленограда, а це менше 30 км, становить близько 300-400 рублів, в залежності від транспортного засобу.

Якщо припустити, що весь проїзд новою платній трасі М-11 дійсно буде коштувати 2000 рублів, виходить, початковий 27-кілометрову ділянку обійдеться автомандрівникам в п’яту частину від вартості всієї дороги.

Нагадаємо намічені основні етапи будівництва платної дороги, траса М-11:

15-58 км в Хімкинському і Сонячногірську районах Московської області в обхід Хімок.

Ділянка відкритий для руху 23 грудня 2014 року. Режим платності введений 23 листопада 2015 року.

58-149 км в Сонячногірську і Клинском районах Московської області в обхід міст Солнечногорск і Клин, а також в Конаковском і Калінінському районах Тверській області.

Будівництво ділянки буде завершено в 2018 році.

208-258 км в Торжокском районі Тверської області в обхід Торжка.

Ділянка відкритий для руху 15 грудня 2017 року, в той же день почалося стягнення плати.

258-334 км в Торжокском, Спировском і Вишнєволоцькому районах Тверській області в обхід Вишнього Волочка.

Ділянка відкритий для руху 28 листопада 2014 року. Режим платності введено 21 вересня 2015 року.

334-543 км в Вишнєволоцькому і Бологовському районах Тверській області, Окуловском, Маловишерском й Новгородському районах Новгородської області. Ділянка йде в обхід населених пунктів Бологоє, Угловка і Окуловка.

Будівництво почалося в 2014 році і в даний час знаходиться в активній фазі, завершиться в 2018 році.

543-684 км в Новгородському і Чудовском райнах Новгородської області, Тосненском районі Ленінградської області. Ділянка пройде в обхід Чудово і Тосно і в Санкт-Петербурзі.

Будівництво цієї ділянки завершиться в 2018 році.