На Porsche більше не будуть ставити дизельні двигуни

240

Порше відмовився від дизельних моторів на користь гібридів

Компанія Porsche ухвалила рішення відмовитися від дизельних двигунів, якими забезпечував виробника шикарних люксових автомобілів інший не менш відомий автовиробник Audi. Компанія розглядає можливість заміни дизельних агрегатів електричними і гібридними моделями.

Porsche вирішив агресивно переглянути парадигму використання дизельних двигунів, звернувши свій погляд на тренд останніх декількох років – гібридні автомобілі, на які орієнтується більшість споживачів в сьогоднішні дні.

Автовиробник зі Штутгарта вирішив зробити серйозний крок до видалення дизелів з лінійки Panamera і Macan. Нова версія позашляховика Cayenne також перестане пропонуватися з силовим агрегатом, що працюють на важкому паливі. Глобальна зміна лінійки моторів вже почалося. Тому, будь-які нові автомобілі з дизельними двигунами, які ви побачите в продажі, вже будуть представляти із себе нерозпродані раніше автомобілі з дилерського складу.

На Porsche більше не будуть ставити дизельні двигуни

За повідомленням видання Auto Express, реінжиніринг дизельних моделей силових агрегатів для того щоб підвести їх до технічного відповідності з останніми екологічними нормами виведеними в ході випробувань викидів WLTP (знову розроблений метод визначення паливної економічності і екологічності) стане для Porsche занадто великі гроші, що вже межує з економічної нерентабельністю. Електрифікація розглядається виробником як більш вигідний і довгостроковий варіант розвитку.

Дивіться також: Дивовижна історія копії Porsche 365, зробленої вручну в Східній Німеччині

Дивно холодно Porsche дистанціювався від дизельних двигунів, заявивши:

«Дизельні двигуни традиційно відіграють другорядну роль на Porsche. Porsche не розробляє і не виготовляє дизельні двигуни. В даний час попит на дизельні моделі падає, в той час як інтерес до гібридних і бензинових моделей значно зростає».

Dieselgate також частково внесе свою ложку дьогтю в ситуацію. Належить Volkswagen виробник спортивних автомобілів дуже хоче, щоб усі бачили, як він приймає “правильні рішення”, коли справа доходить до навколишнього середовища. Пильну увагу з боку державних наглядових органів також відіграє свою роль.

На Porsche більше не будуть ставити дизельні двигуни

Відомо, що Porsche витрачає значні кошти на дослідження та розробки гібридних і електричних силових агрегатів, наприклад, проект Mission E. Скоро з’являться гібридні варіанти трансмісій майже для кожної моделі, включаючи 911-ю.