Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII

267

Королівський автомобіль 2018 Rolls-Royce Phantom для королівських осіб


Один з найбільш розкішних автомобілів на планеті носить назву схоже на ім’я швидкого, потужного військового корабля. Рахунок моделей цієї машини ведеться римськими цифрами, що натякає на імператорські амбіції і знатне походження.

І, дійсно, VII Phantom правил в сегменті розкішних автомобілів цілих 14 років і сьогодні йому на зміну прийшов наступна царствена модель з порядковим номером VIII. Тут доречно згадати відому репліку «Король помер, хай живе король!». На сучасний манер, реліз автомобіля – зустріч нового великого боса.

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
«Фантом є Фантом», так охарактеризував нове творіння генеральний директор компанії Rolls-Royce Торстен Мюллер-Отвос. Це прапор, який завжди розвивається на вершині, незважаючи на положення справ внизу і проблем виробника. Це імператор серед розкішних моделей, який гідний поваги і захоплення.

Що являє собою новий Rolls-Royce Phantom

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
Що буде відбуватися, якщо всі моделі елітарної марки будуть базуватися на новій платформі, яка вперше буде використана у новому Phantom? Це відхід від масштабування BMW платформ під розкішних побратимів.

Дивіться також: Самий незвичайний двигун, створений Роллс-Ройс

Можливі заміни для «Примари», купе Wraith, кабріолета Don та проекту позашляховика Куллінан (SUV) – цей алюмінієвий рамний кузов, який збільшить на 30% торсіонну жорсткість, ніж міг запропонувати попередній «Привид». Також планується 100–відсоткове збільшення жорсткості в ключових місцях кузова – навколо підвіски і коробки передач.

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
Новий алюмінієвий кузов легше, ніж стара модифікація, за словами технічного директора Філіпа Кона: «Збереження ваги не є пріоритетом — якщо є шанс поліпшити жорсткість, я роблю це». Жорсткість кузова приносить свої плоди, коли справа доходить до вишуканості і якості їзди. Тому слід встановити новий стандарт для галузі.

Так, автомобіль оснащується повітряними пружинами, які, ймовірно, є єдиним розумним способом контролювати рухи 2560-кілограмового автомобіля (2610 кг важить модифікація з розширеною колісною базою). Установка пружин знадобилася, незважаючи на наявність пневматичної підвіски «Sproing», оснащеної адаптивними амортизаторами (дивно, але не можна регулювати жорсткість — може, це зроблено, щоб уникнути передчасного зносу) і активними стабілізаторами поперечної стійкості.

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
Загалом, стандартна колісна база Фантом складає 5760 мм, з кузовом довжиною 5980 мм
На новий Фантом встановлюється понад 130 кг звукоізолюючих матеріалів: пінки, листи і так далі. Навіть шини обладнуються замком. Автомобіль «взутий» в покришки з низькими боковинами на 22–дюймові диски.

Щоб прибрати якісь звуки, внутрішня поверхня шин покрита двома кілограмами спеціальної звукоізолюючої піни, як в Maybach, моделях Mercedes S-класу і Тесла модифікації S. Це відмінний спосіб збільшення комфорту, але призводить до зростання навантаження на підвіску.

Рушійна сила Фантома Rolls-Royce

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
Автомобіль оснащується 6,75-літровим двигуном V12. Це перероблений варіант 6,6-літрового агрегату V12, який працював в попередніх варіантах моделі.

Крутний момент, хоч і 664Нм, але генерується тільки від 1700 об/хв. Пік потужності машини досягається на 5000 оборотах.

Ці технічні характеристики забезпечують комфорт поїздки як для водія, так і для пасажирів. «Фантомом» легко управляти, на ньому приємно їздити.

Сидять пасажири та водій в автомобілі відносно високо, тому що його профіль высотой1646 мм, вважається високим. Він на 150-200 мм вище, ніж у більшості розкішних седанів.

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
Кожен, звичайно, сформує власну думку щодо нової зовнішності «Примари», але варто зазначити, що решітка тепер інтегрована в корпус, а не посаджена поверх нього, як на Phantom VII, який є трохи більш витонченим — хоча ці речі відносні, у кожного своє сприйняття нового дизайну. При цьому не можна не погодитися, що автомобіль має досить витонченим профілем, в якому проглядається більше динаміки.

Але попередній Phantom вимагає деякого часу для знайомства, перш ніж люди почали його сприймати і відчувати себе комфортно поруч з ним. Цікаво, чи буде те ж саме буде відбуватися і в цьому випадку? Наприклад, Cayenne досить швидко адаптувався на ринку. У «Фантома» це може зайняти більше часу, але немає сумніву, що фанати, експерти і прості любителі звикнуть до нього. Тут потрібно розуміти – це Rolls-Royce Phantom, в кінці кінців.

Насолоджуючись пишною розкішшю «Примари»

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
Колісна база нового Фантома стала довшою (на обох моделях), незважаючи на меншу загальну довжину автомобіля. Але тут треба бути чесним і відзначити, що пасажири не відчуватимуть себе стесненнымы і місця для ніг вистачить навіть людині з високим зростанням.

Два задніх сидіння великі, зручні, рухливі, теплі, балують комфортом, в них можна спокійно і солодко спати. Кожен пасажир отримує можливість управляти кондиціонуванням повітря. Засоби керування розміщуються на підлокітниках. Тут також знаходиться електричне закриття дверей, а також функція вибору вентилятора і інтенсивності його роботи. Це проста опція, яка відображається на м’яко ковзної шкалою від синього (холодно) до червоного (палко). Тут відчувається присутність старої школи, але працює все плавно і якісно.

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
У багажнику достатньо місця для вільного розміщення чотирьох наборів для гольфу. Також варто приділити увагу переднього сидіння — це досить цікаве місце, в тому числі і для власників, так як «Привид» успадковує багато технічних нововведень у BMW в частині електроніки, що розширює програмні можливості. При цьому тут немає функції контролю водіння, що є аналогом автопілота для автомобілів. Це обумовлено тим, що власники Phantom платять іншим людям за те, що вони управляють ним.
Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII

Обробка салону, як завжди, бездоганна, елітарні матеріали приємні на дотик. Салон відокремлюється від передньої частини герметичною перегородкою. У неї вмонтовано монітор інформаційно-розважальної системи. Її за бажанням можна декорувати різними елементами від картин до дитячих малюнків, дипломів, сертифікатів або податкових звітів.

Розкішний автомобіль просто пропонує інший стиль водіння, ніж сучасні моделі преміумних машин. Не біда, що рульова колонка володіє невеликим ходом для регулювання, зате електричний підсилювач і значні розміри рульового колеса дозволяють керувати рухом пальців важким габаритним автомобілем.

Навіщо і кому слід купувати Rolls-Royce Phantom

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
Phantom створений для комфорту, щоб дивувати, але не для демонстрації спортивної їзди або маневреності. Тому вартість починається від £ 360000 для модифікації з короткою базою і від £ 432000 — за зразки з подовженою. Така вартість гарантує плавний безшумний хід, при якому, якщо не дивитися у вікно, може здатися, що автомобіль стоїть на місці. Але разом з тим «Фантом» може полоскотати нерви, коли акселератор втоплений в розкішний килимок під ногами.

Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII
Управління у розкішного автомобіля відмінно збалансовано, він моментально реагує на команди, заводиться з півоберту і зупиняється, як вкопаний при натисканні педалі гальма. В цілому, «Привид» пропонує водієві зручний, привабливий інтерфейс управління, який дозволяє відчувати себе впевнено за будь-яких швидкісних режимах. Значні розміри, здається, роблять автомобіль тугим і незграбним в частині маневрування, але це враження помилкове. Рульове управління забезпечує відмінну рухливість для таких габаритів.

Дивіться також: Огляд Genesis G70, всі подробиці про новинку з Кореї

Рівень шуму на високих швидкостях всередині «Фантома» не перевищує 6–7Дб. Це можна порівняти з тим, як неслухняні діти шепочуться на останній парті, коли вчитель знаходиться біля дошки. Така тиша створює ілюзію повної ізоляції від навколишнього світу.
Огляд 2018 Rolls-Royce Phantom VIII

Rolls-Royce Phantom створений для людей, які дуже вимогливі до сервісу і комфорту. Наприклад, для тих, хто перераховує кількість пелюсток троянд, замовлених для романтичної вечері, або бульбашки в елітному шампанському. Звичайно, немає в світі нічого абсолютно досконалого, і у «Примари» можна знайти недоліки — наприклад, невелика вібрація, яку створюють пневматичними ресорами. Але і це не скасовує той факт, що Rolls-Royce Phantom – вершина, максимум досконалості, доступний сьогодні. І це стосується як поїздки на задньому сидінні, так і управління автомобілем.

Автор: Сергій Василенков