Ось новий сучасний автомобіль з нульовим рейтингом безпеки

270

Цей автомобіль може вбити.

Fiat Punto 2017 року випуску став першим автомобілем, який отримав настільки погані оцінки в Європейському рейтингу безпеки автомобілів, що проводиться незалежною організацією EuroNCAP. Тобто Fiat Punto став найнебезпечнішим сучасним автомобілем на Європейському ринку. Так, на подив ця машина доступна для придбання в Європі і на ринку в інших країнах. А адже результат тестувань навіть гірше ніж китайських автомобілів.

Дивіться також: Великий краш-тест EuroNCAP

Найцікавіше, що виробник цієї машини активно рекламує, як на своєму сайті, так і на інших інтернет-ресурсах пасивну безпеку Fiat Punto 2017 року, яка нібито вийшла на новий рівень. Цікаво на який рівень? Що ж було до цього? Страшно подумати.

Ось краш-тест цієї машини, який лякає своєю безвихідністю:

Європейський комітет з проведення незалежних краш-тестів авто, EuroNCAP повідомив, що ця модель автомобіля за результатами краш-тестів отримала 0 зірок з 5 можливих. Що це означає? Нуль зірок – це коли кузов машини повністю зруйнований. Але самі розумієте, що таких автомобілів в наш час просто немає і не повинно бути на дорогах. Та й як можна побачити на відеоролику, автомобіль в результаті удару не руйнується повністю руйнується. Тому теоретичний шанс вижити у пасажирів все ж є. Тим не менше фахівці EuroNCAP вирішили, що за сукупністю факторів машина не заслуговує будь-якого рейтингу.

Ось новий сучасний автомобіль з нульовим рейтингом безпеки

Нагадаємо, що EuroNCAP оцінює безпеку автомобілів за чотирма основними категоріями: безпека дорослих пасажирів, безпека дитини, безпека водія і безпека пішоходів. Повні результати випробування небезпечного Fiat Punto можна подивитися тут.

Варто відзначити, що європейський комітет з проведення незалежних краш-тестів EuroNCAP проводить краш – тести вже більше 20 років. І за словами представника організації, за всю історію випробувань, Fiat Punto модельного ряду 2017 року став першим, з рейтингом “0 зірок”.

Дивіться також: П’ять найпопулярніших краш-тестів автомобілів

До речі, на початку цього року на YouTube з’явилося відео від EuroNCAP, в якому ви можете побачити порівняння безпеки автомобіля 20 річної давнини та сучасного авто.

Нагадаємо, що існують і інші приклади з жахливими краш-тестами. Наприклад, знаменитий тест Chevrolet Bel Air 1959 року випуску, який порівняли з 2009 Chevrolet Malibu.

Або ще один краш-тест в якому порівняли безпека Nissan Versa з Nissan Tsuru.