Водій вантажівки пошкодив легендарні лінії Наска в Перу

230

Геогліфи Наски зіпсував далекобійник.

Знамениті лінії Наска в Перу були пошкоджені в минулі вихідні, коли водій вантажівки проігнорував попереджувальні знаки і проїхав за давніми геогліфам, які, на думку деяких дослідників, відносяться до 500 році до нашої ери.

В Південному Перу збереглася 2000-річна археологічна таємниця: величезні зображення, висічені в пустелі невідомими стародавніми художниками. Криві лінії Наска зображають птахів, мавп і людей. Довжина деяких зображень складає більше 350 метрів.

CNN повідомляє:

  • 40-річний Джейнер Ісус Флорес Віго був заарештований після того, як він проігнорував знаки попередження і поїхав по об’єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Аргентинська газета Clarín повідомляє, що водій заїхав на лінії Наска по незнанню в зв’язку з тим, що не знає цього району.

Водій вантажівки пошкодив легендарні лінії Наска в Перу

З-за проблем з вантажівкою зі слів далекобійника, він був змушений покинути шосе. Але на думку експертів водій швидше за все з’їхав з Панамериканської автомагістралі, щоб уникнути сплати мита.

В результаті водій вантажівки опинився на знаменитих лініях Наска, частково зруйнувавши три малюнка. Вантажівка залишила глибокі сліди на площі вимірюваної 50 х 100 метрів.

Водій вантажівки пошкодив легендарні лінії Наска в Перу

Після розглядів Перуанська поліція відпустила водія, так як не змогла довести, що далекобійник навмисно знищив геогліфи.

За словами ЮНЕСКО, художники з доіспанських перуанських товариств створили ці гігантські малюнки в період між 500 р. до нашої ери і 500 р. нашої ери, видаливши верхній твердий шар земної поверхні. Дивно, але як на протязі 2000 років збереглися ці малюнки на поверхні Землі? За словами вченим цьому сприяла суха пустельна середовище в цьому районі.

Нагадаємо, що подібний інцидент з лініями Наска в Перу відбувається не перший раз. У 2014 році трохи пошкодили геогліфи учасники “Грінпіс”, які розмістили на лініях жовті шматки тканини. До речі багато вчені після цього випадку почали ігнорувати співробітників “Грінпіс”.

Водій вантажівки пошкодив легендарні лінії Наска в Перу Співробітники “Грінпіс” на лініях Наска в Перу, 2014 рік

Так що, якщо ви коли-небудь опинитеся в Перу, ні в якому разі не з’їжджайте з центральних доріг.