Відео: Водій цього «Уралу» просто ас

295

Везіння чи професіоналізм? Розбираємо неймовірне відео з вантажівкою «Урал»

Подивіться наступні захоплюючі дух відеокадри і задайте собі питання: «Це професіонал або дилетант?»

Ось правда, чого тут більше – везіння або розрахунку? Якщо говорити про маневр. Припускаємо, що навіть найтитулованіший майстер автоспорту на 100% не відповість на це питання. Занадто багато невідомих у даному рівнянні. Підрахуємо їх.

Відео: Водій цього «Уралу» просто ас

«Урал» рухався по крайній правій смузі, в лівому ряду випередження вантажівки скоїв автомобіль з відеореєстратором. Коли з-за приховувала пробку з фур димки з’явилися силуети перших автомобілів і після того, як найближчий борт фури був помічений водієм вітчизняного большегруза, він здійснив екстрене перестроювання на ліве узбіччя, не підозрюючи, наскільки близько можуть перебувати автомобілі в лівому ряду. На даному етапі явно не могло бути ніякого розрахунку.

Відео: Водій цього «Уралу» просто ас

Вдало обійшовши позашляховик, «Урал» продовжив рух, зробивши філігранний маневр об’їзду другого перешкоди – стояла у нього на шляху фури. І знову ж, повертаючи направо, водій мчить на швидкості вантажівки не міг знати, що стоять у правій смузі автомашини. Тут більшою мірою зіграло на руку везіння. Втім, не можна не віддати належного самовладанню і чіткому управлінню автомобілем його водієм – моторика його не підвела.

Відео: Водій цього «Уралу» просто ас

І тільки на завершальному етапі цього екстремального пригоди заслуга водія видно неозброєним поглядом. Розуміючи, що доведеться прослизати у вушко голки між двома большегрузами (один з яких був з цистерною з пропаном), і одночасно з цим ловлячи автомобіль буквально в сантиметрах від відбійника, з правими колесами, які потрапили на сніг, усвідомлюючи дуже високу ймовірність заносу, водій героїчно зміг не втратити самовладання і доробити розпочате. Браво! Добре, що ніхто не постраждав, сподіваємося, це буде уроком всім.

Дивіться також: Моторошне відео дня: вогняний пекло на дорозі виник з нізвідки

Який висновок? При русі в тумані або погіршення видимості на шосе, максимально знижуйте швидкість руху, виходячи з дорожньої обстановки та видимості перед автомобілем, мінімум в два рази або нижче, аж до 5-10 км/ч. Вмикайте протитуманки, а при необхідності і «аварійку».

Важливо знати: Як убезпечити себе при русі в тумані

Герою відео все ж здебільшого пощастило, ми вважаємо так. До інших доля може бути не настільки прихильною. Тому мудрішими забезпечитися наперед.