Чому в автомобілях Порше скриплять гальма

255

Porsche: будь ласка, припиніть скаржитися на скрипучі гальма

До уваги власників PORSCHE: як наважилися деякі з вас хоч на мить уявити, що прецизійна інженерія, створювана Porsche, могла бути недосконалою?! Виявляється, власники Porsche засипали скаргами поштову скриньку виробника, вказуючи на нібито наявні недоліки в гальмівній системі спорткарів. Скарги зводилися до одного знаменника: всіх діставав вереск, що лунає при гальмуванні. Виявляється, виск гальм – це добре. Порше навіть зняв невелике науково-популярне відео, в якому пояснюються нюанси роботи фірмових гальм.

Дивіться також: Дивовижна історія копії Porsche 365, зробленої вручну в Східній Німеччині

Єдиний вереск, який Porsche не мав наміру виробляти, був шум скарг на його скрипучі гальма. Оскільки автовиробник відчував необхідність роз’яснень, він підготував чотирихвилинне відео з розповіддю про те, що відбувається при гальмуванні.

У відео йдеться, що скрип гальм викликаний тим, що при гальмуванні в системі відбуваються невеликі вібрації з-за тертя ротора про поверхню гальмівних колодок. Саме у момент переходу кінетичної енергії обертання гальмівного диска в теплову енергію і з’являються ці невеликі вібрації, які призводять до осоружному скрипу. У ці моменти гальмівний диск від нагрівання починає згинатися з дуже малою амплітудою, але з великою частотою, перетворюючись у свого роду сталеву колонку, яка і починає видавати сторонній звук.

Коливання температури, різниця в швидкостях, вологість і корозія також можуть бути факторами, що впливають на появу різних небажаних шумів. Зазвичай ці шуми навіть ніхто не помічає.

Насправді немає нічого дивного, що Порше довелося зробити детальне роз’яснення з приводу дивного звучання автомобіля при гальмуванні, що багато власників сприймали як якусь поломку. Нікому не хотілося залишитися без гальм в самий невідповідний момент.

Так що якщо ви почули сторонні шуми або скрип при гальмуванні, заїхати до офіційного дилера все ж варто, але якщо він нічого не виявить і скаже їздити далі, турбуватися не потрібно. Все під контролем. Просто автомобіль робить свою роботу.

Відео (включіть переклад субтитрів):