Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

273

Кращі цифрові спідометри та панелі.

Ми вже не раз розповідали вам про модні цифрових приладових панелях, що у даний момент завойовують автопромисловість. Але чи знаєте ви, що вони з’явилися ще в 1980-х роках? Так що історія електронних спідометрів почалася не в XXI столітті. Ми відібрали для вас кращі цифрові прибирання за всю історію автопромисловості.

Нагадаємо, що коли перші цифрові приладові панелі почали з’являтися в автомобілях у 80-х роках, то публіка зустріла інноваційні прибирання насторожено. І дійсно, в умовах доступності технологій тих років зробити щось варте було вкрай важко. Тому не багато автомобілі могли похвалитися класними приборками.

У результаті до початку 1990-х років цифрові датчики на приладових панелях повністю пішли.

І ось в XXI столітті електронні приладові панелі тріумфально повертаються в автосвіт. На цей раз, судячи з усього, надовго.

Тим не менш, незважаючи на те, що сьогодні з цифровими спидометрами випускається чимало машин, вибрати кращі не так складно. Все-таки більшість навіть сучасних приборок виглядає далеко не ідеально. Отже, ось ТОП кращих, на нашу думку (ми нікому не нав’язуємо його і, навпаки, розраховуємо на наших читачів, що вони поділяться з нами своєю думкою в коментарях).

Ford GT

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

У спорткарі Ford GT встановлена повністю цифрова панель приладів, яка не тільки виглядає приголомшливо, але і надає водієві в зручному вигляді найбільш важливу інформацію, необхідну під час руху автомобіля. Причому дизайн відображення різних датчиків змінюється в залежності від режиму руху машини.

McLaren P1

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

В гоночному автомобілі датчики на приладовій панелі мають особливе значення. Також у цьому класі автомобілів, як правило, пріоритетними на приборку є свідчення тахометра. Саме тому в звичайному режимі на цифровий приладовій панелі McLaren P1 можна побачити великий електронний тахометр. На наш погляд, це одна з найбільш елегантних і одночасно простих за дизайном цифрових панелей на сучасному авторинку.

Audi R8

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

Сьогодні багато автовиробників (особливо преміальних авто) пропонують конфігуровані калібрувальні кластери (цифрові приладові панелі). Тобто панель приладів водій може настроїти індивідуально під себе, скориставшись встановленими режимами відображення віртуальних датчиків. Але одна з кращих настроюються цифрових приборок знаходиться в спорткар Audi R8.

Наприклад, ви можете замість стандартних датчиків вивести на панель приладів гігантську карту навігаційної системи. Крім того управління екраном дуже просте. Судячи з усього, це і є майбутнє автомобілів. Адже в цьому випадку не потрібен екран інформаційно-розважальної системи, який зазвичай розташовують по центру консолі. Швидше за все, вже зовсім скоро все більше автовиробників будуть наслідувати приклад Audi R8.

Subaru XT Turbo

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

Subaru XT Turbo – це рання спроба японської компанії по створенню позашляховика. У ті роки було модно використовувати в автомобілях цифрові приладові панелі. У результаті компанія Subaru вирішила також встановити XT Turbo популярну тоді цифрову панель приладів. Примітно, що ця панель приладів була оснащена 3D-графікою.

Vector W8

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

У 1990-х роках Vector W8 був одним з найбільш зухвалих автомобілів. Логічно, що всі датчики приладової панелі в цій машині також мали незвичайний футуристичний вигляд. Але чи є в усіх цих функціях на цифровий приборку сенс? Напевно, немає. Тим не менш приладова панель в цьому автомобілі вражає навіть сьогодні.

Lamborghini Reventon

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

Lamborghini Reventon Murcielago був своєрідним подобою швидкісних винищувачів. Саме тому його калібрувальний кластер у звичайному режимі відображав установки і прилади, схожі на авіаційні прилади. Шкода, що, напевно, ми більше не побачимо щось подібне в сучасних автомобілях.

Lexus LFA

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

Як повідомив у свій час представник компанії Лексус, спорткар LFA був оснащений цифровою панеллю приладів в зв’язку з тим, що аналогова панель приладів не змогла так швидко реагувати на поведінку потужного автомобіля, оснащеного V10 двигуном. До речі, на думку багатьох експертів, ця цифрова панель приладів є кращою за всю історію автосвіту. Ми б, звичайно, так не стверджували, але те, що ця комбінація приладів виглядає чудово, немає сумнівів. Між іншим, цей же стиль прибирання використовується і у Lexus RC F і Lexus GS F.

Ferrari LaFerrari

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

У LaFerrari є всім звична налаштування цифрових комбінацій приладів і спідометр по центру. Але з режимом Race дисплей на приборку стає набагато крутіше. Так, приборка відображає в цьому режимі тахометр у вигляді хокейної ключки, що дуже зручно. Неймовірний дисплей на приладовій панелі для неймовірного авто.

Chevrolet Corvette C4

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

Четверте покоління Chevrolet Corvette представляв собою автомобіль, який, за задумом компанії, повинен був перемістити спорткар з темних століть у світле майбутнє. Звичайно, в 1984 році, коли вперше з’явилася мода на цифрові панелі приладів, компанія Chevrolet оснастила Corvette C4 цифровим приладовим кластером. Сьогодні ці цифрові датчики на приборку можуть виглядати трохи застарілими. Але не забувайте, що ця приборка з’явилася у 80-е. Для того часу це була фантастика.

Honda S2000

Десять самих крутих автомобільних приладових панелей

У 1990-ті роки цифрові прибирання різко вийшли з моди, і багато автовиробників знову повернулися до аналоговим кластерів. Одним з останніх, хто встановив цифрову панель приладів в ті роки, стала компанія Honda, розмістивши її у своєму приголомшливому автомобілі S2000.

Приборка була виконана в стилі автомобілів Формула-1. Це було необхідно, щоб нагадати публіці про славу Honda у світі автоспорту. На жаль, відображення приладів на панелі було не зовсім зручним. Але тим не менш японська компанія, по суті, дала надію на майбутнє, показавши, що цифрові калібрувальні кластери обов’язково повинні стати стандартом у всіх автомобілях.