Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

447

Топ кращих моделей Тойота.

Нагадаємо, що в 2017 році компанія Тойота відзначила своє 80-річчя. Автомобілі цього бренду в даний момент є найбільш продаваними в світі, а марка Тойота є світовим лідером всієї автомобільної промисловості. У чому ж секрет японської автомобільної компанії? На це запитання на жаль відповісти однозначно не можна. Природно секрет криється у продукції цього бренду. За довгу історію японської компанії було випущено чимало приголомшливих автомобілів, деякі з яких стали бестселерами. Пропонуємо вам підбірку кращих автомобілів Тойота завдяки якій кожен для себе знайде відповідь на питання, чому автомобілі Тойота вже довгий час найкраще продаються у всіх світових авторинках.

З чого починалася історія Тойота? Почнемо з самого початку. У 1924 році Сакічі Тойода винайшов автоматичний ткацький верстат і створив свою компанію, яку назвав- “Toyoda Automatic Loom Works”. Завдяки новаторському для того часу винаходу компанія стала отримувати непоганий прибуток.

Дивіться також: Коли в Росії з’явиться нова Тойота Камрі

У 1929 році Сакічі Тойода продав патент на ткацький верстат. Це було необхідно для фінансування нового підрозділу по виробництву автомобілів і вантажівок, яке створив старший син Сакічі Тойода.

Отримавши гроші Сакічі Тойода зосередився на створенні перших машин. Але їхні перші прототипи були показані тільки в 1935 році. А вже в 1936 році з’явилася перша серійна модель.

27 серпня автомобільний підрозділ “Toyoda Automatic Loom Works було виділено в окрему компанію, яка отримала ім’я “Toyota Motor Company”, яку очолив Киитиро Тойода (старший син Сакічі Тойода).

З тих пір японська компанія випускає автомобільну продукцію, яка в підсумку стала самої продаваної в світі на даний час. З моменту свого заснування Тойота справила 250 000 000 автомобілів. В історичному масштабі компанія Тойота є другим автомобільним брендом за сукупним обсягом виробництва продукції за всю історію автопромисловості. За свою 80-річну історію з-під компанії Тойота вийшло ще кілька окремих автобрендів, наприклад, такі відомі всім марки авто Lexus і нині вже неіснуючий – Scion.

Сьогодні Тойота раніше є найбільшим у світі виробником гібридних автомобілів. Крім цього, Тойота має репутацію виробника наднадійних і якісних автомобілів. Японський бренд зміг настільки оптимізувати своє виробництво, що співвідношення ціни і якості нових автомобілів Тойота на сьогодні одне з найкращих у світі. Можливо це і є головним секретом успіху японської автомобільної марки.

Toyota AA (1936 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Першим автомобілем японської марки стала модель Toyota AA вперше представлена в 1936 році. Машина оснащувалася 3,4-літровим шестициліндровим двигуном. Дебют машини відбувся на виставці в Токіо. Разом з цією моделлю була представлена і версія в кузові кабріолет, яка мала літерне позначення “АВ”.

Це був звичайно успіх ще до початку його виробництва. Автомобіль не тільки сподобався публіці, але й припав до смаку уряду Японії, яке вирішило виділити гроші на розвиток виробництва компанії Toyoda Automatic Loom Works. Саме це і призвело до появи бренду Тойота і до подальшого будівництва перших автозаводів компанії.

Toyota AE (1939 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

У 1939 році вийшла друга модель Toyota AE. В той час, як дизайн Toyota АА був заснований на Chrysler Airflow, то дизайн Toyota AE був натхненний моделлю Volvo PV60. Toyota AE оснащувалася чотирициліндровим двигуном потужністю в 45 к. с.

Toyota SA (1949 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

До середини 1960-х років на більшості світових ринках Тойота продавала свої машини під маркою Toyopet. Першим післявоєнним автомобілем японської компанії стала Toyota SA, яка оснащувалася чотирициліндровим мотором. Всього було випущено 215 автомобілів. Але незважаючи на малу серію ця модель стала шаблоном для майбутніх невеликих малолітражок Тойоти, які в майбутньому були зроблені у великій кількості.

Toyota BJ / Land Cruiser (1953 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

У 1953 році на ринку з’являється позашляховик Toyota BJ, який через рік був перейменований в Land Cruiser. Це було зроблено в якості відповіді на позашляховик, який випустила компанія Land Rover.

У 1955 році Тойота представила друге покоління Land Cruiser. Сьогодні, хочемо нагадати, Land Cruiser є одним з найбільш надійних і популярних позашляховиків у світі. До речі, цей автомобіль випускається сьогодні вже в дев’ятому поколінні.

Toyota Crown (1955 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Toyota Crown має для компанії Тойота дуже важливе значення. Справа в наступному. Ця модель була з найперших, яка почала продаватися на американському авторинку. Спочатку цей автомобіль продавався в США під брендом – Toyopet.

Перші версії автомобіля Toyota Crown оснащені 1,4-літровими моторами. У 1960 році автомобілі отримали 1,8-літрові силові агрегати.

Дивіться також: Нові автомобілі Тойота, які вийдуть до 2020 року

Сьогодні ця модель до цих пір серійно випускається у своєму 14-му поколінні. Для колекціонерів найбільш цінні автомобілі 4-го покоління, які випускалися з 1971 по 1974 року (на фото).

Toyota Corona (1957 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

У 1957 році на ринку з’явилася перша Toyota Corona – невеликий сімейний автомобіль, який проклав шлях для найпопулярнішою в історії компанії і для моделі Corolla.

Toyota Corona стала першим японським автомобілем, який почав поставлятися в Європу. В тому числі і у Великобританії. Toyota Corona змінила 11 поколінь і випускалася до 2001 року. Правда в останні роки їх випуску дані автомобілі поставлялися тільки на внутрішній ринок Японії.

Toyota Publica (1961 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Вже в 1954 році Тойота почала розробляти нову економічну машину для внутрішнього ринку. Але така модель з’явилася на ринку лише в 1961 році. Нею стала Toyota Publica. Ця машина отримала двоциліндровий двигун з повітряним охолодженням.

У 1962 році Тойота вирішила почати експорт моделі на світові ринки. Правда автомобілі на експорт оснащувалися вже 1,0-літровими моторами.

Toyota Sports 800 (1965 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Тойота показала свій перший спортивний автомобіль в 1962 році, який отримав ім’я Toyota Publica Sports. Машина оснащувалася потужним 2,0-літровим двигуном і мала потужність-69 к. с. В 1965 році автомобіль пішов у виробництво під назвою Toyota Sports 800. Потужність машини становила всього 45 к. с.

Toyota Corolla (1966 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Напевно, у світі немає таких автолюбителів, які б не знали або не чули про Toyota Corolla. Ця модель вперше прийшла на ринок ще в 1966 році і до цих пір випускається у своєму вже 11-му поколінні!!!

Ви знаєте ще яку-небудь іншу модель, яка так довго б випускалася на авторинки в різних її поколіннях?

Дивіться також: Добірка концепткарів з автосалону в Лос-Анжелесі 2017

За 51 рік свого існування Тойота випустила більш 40 000 000 “Королл”. Найцікавіше те, що популярність цієї моделі до сих пір не падає. Це самий продаваний автомобіль японської компанії в наш час.

Toyota 2000 GT (1967 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Найціннішим автомобілем для колекціонерів завжди залишиться модель 2000 GT, яка вперше була показана ще в 1965 році. Серійне виробництво спорткара почалося в 1967 році. Хочемо нагадати, хто не пам’ятає або не знає, що ця модель иснользовалась у зйомках при створенні фільму про Джеймса Бонда- “Живеш тільки двічі”. Але незважаючи на зйомки цей автомобіль в ті роки так і не набув популярності. Автомобіль був дуже дорогим. Всього було випущено – 351 шт. Саме з цієї причини дана модель являє величезну цінність у колекціонерів усього світу.

Спорткар був оснащений 150-сильним мотором. Цього цілком вистачало, щоб розігнатися до швидкості 217 км/год.

Toyota Century (1967 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Toyota Century проводилася з 1967 по 1997 роки. Автомобіль оснащений 3,0-літровим V8 двигуном, який в подальшому був модернізований до 3,4-літрового силового агрегату, а потім і в 4,0-літровий мотор.

У 1997 році на ринку з’явився абсолютно новий Century схожий на оригінал з 5,0-літровим V12 двигуном. Автомобіль був створений в основному для внутрішнього ринку. У Японії ця машина займає той же рівень, що і Lexus LS.

Toyota Hi-Lux (1968 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

У 2018 році позашляховик Toyota Hi-Lux буде відзначати свій півстолітній ювілей. Справа в тому, що даний пікап-позашляховик досі випускається у своєму 8-му поколінні. Секрет його популярності криється в надійності і прохідності. Цей автомобіль став незамінним для тих, хто не любить асфальтові дороги або для тих, хто проживає в регіонах, де асфальтові дороги можна спостерігати тільки по телевізору.

Toyota Celica (1970 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Якщо уважно придивитися до Toyota Celica 1970 року, то можна напевно помітити схожість з автомобілем Ford Mustang. По всій видимості дизайнери Celica були дуже натхненні дизайном і стилем американського спорткара.

Але незважаючи на явне наслідування, компанія Тойота зуміла довести всім, що вона теж вміє робити автомобілі по їх функціональності не гірше інших виробників.

Серійне виробництво Toyota Celica завершилося в 2006 році ( на той час випускалося вже 7-е покоління). Всього було випущено 4 000 000 автомобілів.

Toyota Camry (1982 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Седан Camry вже давно став самим продаваним авто, і не тільки на ринку Північної Америки. Ця модель з самого початку користується великим попитом на багатьох авторинках. Нагадаємо, що із-за жорстких умов щодо імпорту автомобілів в США, компанія Тойота відкрила серійне виробництво Toyota Camry, ще в 1988 році, в штатах Кентуккі і Джорджтауні, США. Природно все це призвело до зниження відпускних цін на автомобілі. Це спровокувало на території США лавиноподібний попит на седан. У результаті, починаючи з 1997 р. і по 2016 р. Toyota Camry була самим продаваним автомобілем Америки.

Секрет популярності седана в його надійності і вартості. До цього сьогодні прагнуть багато світові автомобільні компанії. Але, по співвідношенню ціна/якість/надійність компанію Тойота поки ніхто не зміг обійти.

Toyota Corolla AE86 (1984 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Toyota Corolla AE86, також випускалася під брендовою назвою Corolla GT. Це трьохдверне купе з заднім приводом, він був оснащений 1,6-літровим мотором, який встановлювався в MR2.

Toyota MR2 (1984 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Коли в 1984 році Toyota запустила свій двосідельні двокроковий «міномет», це був ковток повітря для шанувальників недорогих спортивних автомобілів. Так, звичайно на ринку в той час були суперники, наприклад такі автомобілі як, Honda CR-X, Mazda RX-7 і навіть Caterham Seven, але Toyota MR2 на думку багатьох експертів вже перевершувала конкурентів по всім параметрам.

Toyota Supra (1986 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

В 1986 році на ринок була виведена легендарна спортивна модель – Toyota Supra потужністю 201 к. с. На жаль серійне виробництво цього спорткара припинилося ще у 2002 році. Остання модель авто мала вже потужність-320 л. с. Це дозволяло машині розігнатися з 0 до 100 км/год за 5 секунд.

Дивіться також: Огляд нового кросовера 2017 Honda CR-V

Прихильники цієї моделі досі чекають довгоочікуваного відродження спорткара, який зараз розробляється Тойотою спільно з компанією БМВ.

Lexus LS400 (1989 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

У 1983 році глава компанії Toyota Айджи Тойода (двоюрідний брат засновника компанії Тойота) закликав свою команду створити розкішний автомобіль, який зміг би конкурувати з кращими в світі преміальними транспортними засобами. У підсумку, в 1989 році на світ з’явилася модель Lexus LS400.

Природно, що в першу чергу ця машина поставлялася на ринок в США, де стала лідером продажів серед усіх ввезених в Америку автомобілів.

Сьогодні автомобілі Лексус як і раніше є популярними в США.

Toyota Sera (1990 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Ця модель спочатку проводилася тільки для внутрішнього ринку. Але потім стала експортуватися і на інші авторинки світу. До речі, ця машина ще на ранньому етапі створення розглядалася як концепція під ім’ям AXV-II (Тойота завжди вміла вибирати імена своїм концептуальним автомобілів).

У результаті на базі концепту, з’явилася Toyota Sera, яка вийшла на ринок в 1990 році і вироблявся до 1995 року.

Toyota Rav4 (1994 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Багато автоексперти вважають, що саме Toyota Rav4 стала першим новомодним кросовером / позашляховиком (кому як завгодно) з нової породи нині популярних автомобілів. Примітно, що коли ця модель вперше з’явилася на світовому ринку, то багато не звернули на нього жодної уваги, так як не вважали її чимось революційним. Найцікавіше, коли Rav4 почали порівнювати з Suzuki Vitara або іншими аналогічними позашляховиками, то його постійно критикували. Але в підсумку, авторинок розставив все по своїх місцях. Де зараз той хвалений класичний Suzuki Vitara? А де Toyota Rav4? Відчуваєте різницю.

Тойота і на цьому прикладі довела, що може створити практично з нуля все, що вимагає від неї авторинок.

Toyota Prius (1997 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Напевно найперші моделі Toyota Prius виглядали дуже страшно і почували себе не впевнено. Але незважаючи на все це весь світ напевно, повинен дякувати японський бренд за фактичне створення світового авторинку гібридних автомобілів. Чи жарт, компанія Тойота продала вже більше 10 000 000 гібридів по всьому світу.

І це з урахуванням того, що перші Приусы почали продаватися тільки в 1997 році. І то, спочатку тільки на внутрішньому ринку. В самих США і у Великобританії гібридна Тойота з’явилися тільки в 2000 році.

Toyota Yaris (1999 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Міні автомобіль Toyota Yaris прибув і поступив на ринок в 1999 році.

Toyota iQ / Scion iQ (2008 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Передбачалося, що модель IQ зробить революцію на автомобільному ринку так званих міських автомобілів. Але висока вартість не дозволила продавати цей інноваційний автомобіль. Але незважаючи на це Toyota iQ була дуже вражаючим новаторським автомобілем.

У 2011 році ця модель отримала дивне відгалуження, у вигляді Aston Martin Cygnet. Під цим ім’ям машина продавалася в Європі. Вартість машини становила 48 000 доларів. Виробництво тривало 2 роки.

Toyota 86 / GT86 / Scion FR-S (2012 рік)

Кращі автомобілі Тойота коли-небудь створені

Компанія Тойота до 2012 року довгий час не випускала автомобілі для любителів спорткарів або тюнінга. Саме тому, коли на ринок прийшла Toyota 86, то вона стала дуже бажаною серед молоді та всіх шанувальників спортивних автомобілів. Машина оснащувалася 2,0-літровим чотирициліндровим турбомотором потужністю 200 л. с.