Ось як багато вибухонебезпечної сили ховається у вашій подушці безпеки

259

Заряд всередині подушки безпеки приховує в собі страшну силу.

Ви коли-небудь замислювалися, скільки сили потрібно подушці безпеки, щоб вона ефективно справлялася зі своїм завданням? Ви тільки подумайте, як мало часу в момент аварії є у подушки безпеки для порятунку життя водія або пасажира. Адже пристрій повинен визначити реальну загрозу і в найкоротший термін розгорнути подушку безпеки, щоб зловити голову водія або пасажира і пом’якшити удар. Причому, як правило, це відбувається за частки секунди.

Природно, для блискавичного реагування потрібна величезна кількість вибухової сили. На жаль, побачити, як розкривається подушка безпеки, неможливо. Це відбувається дуже швидко, і наш зір не здатне вловити цей момент. Та що там говорити, навіть звичайної відеокамери це не під силу. Для цього потрібна високошвидкісна камера. Справа в тому, що, як правило, подушка повністю розкривається лише за 0,03 секунди. Так що відео, зняте високошвидкісний камерою, потрібно все одно дивитися в уповільненому режимі. Тільки так можна побачити всю міць вибуху, який призводить до розкриття подушки.

На щастя, в Мережі існує безліч відеороликів, які демонструють, як вибухають подушки безпеки, показуючи всю потужність заряду, встановленого всередині них.

Одними з найкращих роликів на сьогоднішній день є відео з каналу Giaco Whatever (YouTube), де автори відеоблогу проводять різні небезпечні експерименти з сучасними подушками безпеки.