Хто переможе? Змагання чотирьох поколінь Honda Civic

268

Вгадайте, Цівік якого покоління виграє в незвичайному заїзді: Відео

Що таке хот-хетч? Найпростіший спосіб пояснити цей популярний термін – показати приклад хетчбека від великого автовиробника. Цей автомобіль має бути оснащений пластиковим спортивним обвісом, великими і потужними гальмами, а працювати вся ця краса повинна на форсованому бензиновому двигуні, принаймні з чотирма циліндрами. Втім, остання вимога не є обов’язковою умовою (в приклад можна назвати, заряджений хетчбек Ford Fiesta ST), але мова піде не про нього.

Дивіться також: Топ 8 найпотужніших чотирициліндрових автомобілів в 2016 році

Тепер, коли ви отримали загальне розуміння того, що означає термін «хот хетч», його також називають «гарячий хетчбек», давайте поговоримо про кращих представників цього сегменту. Виробники багатьох країн ведуть свою лінійку потужних компактних автомобілів з обрубаними багажниками. Ймовірно, першою абревіатурою, яка приходить на розум, є «RS». Під цими двома літерами виробляються моделі Ford і Renault. GTI, відоме за версіями Volkswagen і Peugeot, найменування, також є гучним ім’ям у своєму класі. І, звичайно ж, Type R, який міцно пов’язаний з Honda. Таким назвою автовиробник відзначає свої найпотужніші і найшвидші автомобілі.

В своєму п’ятому поколінні, Civic Type R продовжує залишатися одним з кращих передньопривідних автомобілів на сьогоднішній день. Його високі показники ґрунтуються на успіху попередників і спадщині Honda в розробці гарячих хетч, але дійсно він швидше, своїх попередніх поколінь? Це легко перевірити в змаганні.

Хто переможе? Змагання чотирьох поколінь Honda Civic

Покоління йдуть зліва направо, крайній правий автомобіль, п’ята ітерація сімейства

Для цього звернемося до цікавого відео, завантажений на YouTube канал CarWow. Чотири покоління Civic Type R і одна модель Civic Mugen (тюнінг версія на базі Civic Type R, розроблена підрозділом Mugen) вишикувалися на дрэговой прямій. Єдиним винятком із списку стала модель першого покоління (шасі EK9), яка навряд чи здатна скласти конкуренцію своїм більш новими версіями, та й знайти неубитый примірник досить складно.

Дивіться також: Які спортивні моделі Honda Civic Type R обігнала на Нюрбургринзі?

Як слід було чекати, боротьба за перше місце виявилася досить щільною, всі автомобілі мають більш 200 кінських сил (149 кВт) та досить схожі в плані прискорення з місця. Але яке покоління швидше за інших? Останнім? Або… Не будемо розкривати карти. Краще подивіться відео, заїзд вас не розчарує. Інженери Honda не дарма свій хліб їдять. Екшен починається з 27 секунди відеоролика.

Хто переможе? Змагання чотирьох поколінь Honda Civic
Хто переможе? Змагання чотирьох поколінь Honda Civic
Хто переможе? Змагання чотирьох поколінь Honda Civic
Хто переможе? Змагання чотирьох поколінь Honda Civic