Лада Веста отримає дві спортивні версії: офіційні назви

248

Лада обзаведеться двома новими назвами: S-Line і R

У Тольятті тепер відповідально підходять до розробки нових моделей та їх подальшому просуванню. АвтоВАЗ не на жарт задумався про необхідність створення декількох спортивних моделей різного ступеня форсування, зроблених на базі Lada Vesta. Офіційні назви для декількох спортивних модифікацій вже підібрані: S-Line і R. Назви зареєстровані АвтоВАЗом в реєстрі «Роспатенту».

Дивіться також: Перші фотографії Лада Веста зі 150 л. с. під капотом

Судячи за останніми даними російських автомобільних ЗМІ, два варіанти заряджених моделей ВАЗ може готувати за образом і подобою того, як це робиться за кордоном. Перша версія буде менше зарядженої моделлю для любителів помірного екстриму. Нею, по всій видимості, повинна стати модель S-Line (максимум обважування, мінімум робіт з глибокого поліпшення технічних даних автомобіля).

Друга модель – R – може виявитися чисто спортивною версією, придатної для використання на дорогах. Це лише припущення, і на офіційну версію вони поки що не тягнуть.

Лада Веста отримає дві спортивні версії: офіційні назви

Інша інформація говорить про те, що спортверсия Lada отримає два варіанти форсованих двигунів. 1.6-літровий мотор від Лада Калина NFR буде розташовувати потужністю 140 л. с. 1.8-літрова версія двигуна під індексом ВАЗ-21179 на першому етапі збільшить потужність-149 к. с., надалі не виключена поява 180-сильної версії. Двигун це дозволяє зробити.

Lada Vesta Sport піде в серію початку 2018 року. У продажу потужна модель з’явиться в квітні наступного року.

Лада Веста отримає дві спортивні версії: офіційні назви

Як ми писали раніше, «з більш глибокого тюнінгу, крім моторів, на «спортивну» модель будуть встановлюватися пружини і амортизатори з поліпшеними характеристиками, підвіска зі спортивними настройками. Буде зменшений кліренс. Потужні версії моторів будуть агрегатуватися з посиленою КПП». На нові версії моделі, крім обважування, будуть встановлюватися 17-дюймові легкосплавні диски, чіпка спортивна гума фірми Continental.

Інтер’єр також буде візуально перероблений під спорт.