Відео: Як власник вбив невмирущий Тойота Ленд Крузер 80

369

Найскладніше випробування для Toyota Land Cruiser 80: Відео

Ви знаєте, що таке справжнє бездоріжжя? Може бути це:

Відео: Як власник вбив невмирущий Тойота Ленд Крузер 80

Чи можливо для вас найбільша позашляхова пригода полягало у подоланні такої перешкоди:

Відео: Як власник вбив невмирущий Тойота Ленд Крузер 80

Насправді хлопці, які проводять сотні годин у гаражі перетворюючи свої джипи в справжні всюдиходи просто посміються над вами, адже вони-то точно знають, що реальне бездоріжжя виглядає зовсім по-іншому…

В якості прикладу можна представити даний відеоролик. Оскільки дія відбувається в Штатах, для їх позашляхової братії актуальним прикладом бездоріжжя є скелясті плаї, круті підйоми і не менш підступні спуски.

Автомобілі повинні бути відповідними. Історично склався ряд зарекомендували моделей різноманітних автовиробників, які роблять найкращі позашляховики з некволий потенціал тюнінга. Тріада кращих – Jeep Wrangler, Land Rover Defender і звичайно ж позашляхова легенда номер раз – Toyota Land Cruiser.

Японський позашляховик, особливо старих версій, був технологічно дуже простим і, отже, надійним. Старенькі могли і можуть досі виживати там, де мало який сучасний і дуже наверченный джип взагалі проїде. Land Cruiser 80 ще потрібно постаратися вбити. Втім, при бажанні й певній «вміння» можна зробити все що завгодно.

У відео скелі форсує якраз такий позашляховик, з модифікаціями яким позаздрили б багато. На ньому встановлені нові осі, гігантські позашляхові шини, лифтпакет, потужні бампери, електрична лебідка, шноркель, форсований мотор…

В один з вікендів в який на імпровізованій трасі зібралися місцеві джипери. Одна з перешкод носить назву «Ворота Зберігачів» і незважаючи на те, що воріт фізично там ніяких і в помині немає, пройти це перешкода може далеко не кожен профі. Сміливець, герой на Land Cruiser 80 зголосився їх підкорити.

Дивіться також: 6-колісний Toyota Land Cruiser проїде скрізь де захочете [Відео]

Головна засада цієї перешкоди, в тому, що заїжджати треба з двох скелястих порід, посередині яких зяє діра. Щось на кшталт «ями» у гаражі. Будь прослизання коліс або невірно вибраний маршрут руху закінчується завалювання на той чи інший бік. Автомобіль просто клинится між скелями.

Що з цього вийшло дивіться далі: