Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

291

Новинки АвтоВАЗа, які можуть з’явитися до 2026 року

Як повідомив Стів Маттін, головний дизайнер Автовазу, до 2026 році Lada планує перенести новий дизайн на всі свої нові моделі автомобілів.

Пряма мова директора Лада по дизайну була приведена інформаційним агентством RNS:

«У нас є середньостроковий план розвитку до 2026 року, в рамках якої ми плануємо випустити 12 нових моделей і 11 фейслифтов провести і, ймовірно, до моменту його завершення повністю оновиться весь модельний ряд в стилі X-Face. Може бути, навіть раніше».

Дивіться також: Всі відомі факти про Лада Веста

Також Стів запевнив, що будь-яка нова модель, випущена формально вітчизняним автозаводом (нагадаємо, з осені 2017 року холдингова компанія, що володіє контрольним пакетом акцій Автовазу, Alliance Rostec Auto B. V. на 82.5% контролюється французькою компанією Renault), буде випускатися згідно з новим брендовим «ікс-образним» стилю X-Face. Більш того, було дано офіційне підтвердження, що рестайлінгові і оновлені моделі також будуть перероблятися на догоду нового стилю.

Так що це за 12 нових моделей в колекції Волзького автозаводу, які з’являться протягом найближчих 8 років? Давайте поміркуємо на тему оновлень автомобільної лінійки або принаймні спробуємо припустити, яких новинок варто очікувати від заводу на Волзі.

На жаль, інформації за всім новинкам, які точно вийдуть до 2026 року, поки дуже мало. Вірніше сказати, таких даних просто немає. Тому будемо оперувати тими, що є в розпорядженні.

Друге покоління Lada Niva

Дата виходу моделі: невідомо

Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

На зміну утилітарного позашляховику повинен прийти облагороджений кросовер, в основі якого з’явиться іноземна платформа і поперечно розташований двигун. Основа буде взята (за чутками) з масового бюджетного сегмента розробленої компанією Renault платформи Global Access.

Шасі вже почали допрацьовувати з метою збільшення прохідності та позашляхових можливостей. «Нива» повинна залишитися саме таким автомобілем – не боїться бруду. Але при цьому модель позашляховика буде на голову зручніше і симпатичніше.

За останніми даними ЗМІ, нова Нива не повинна бути схожою на Duster. Найімовірніше, буде застосована фірмова X – подібна стилістика, яка зробить з утилітарного кросовера 70-х років сучасний позашляховик.

Lada-Duster, нове покоління Ниви буде зроблено на іноземних запчастинах

Рестайлінгова Лада Гранта

Дата виходу моделі: кінець 2018 – початок 2019 року

Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

На початку 2018 року були опубліковані фотографії закамуфльованого прототипу Lada Granta. Обкаточная версія була зафіксована об’єктивом фотокамери в науково-технічному центрі АвтоВАЗа.

Імовірно, «підтяжка обличчя» зробить Гранту схожою на Vesta. Схожий дизайн фар, стилістично підігнана фальшрешетка радіатора, зміниться багажник з новою виштамповкой під номерний знак.

Зміни в салоні хоч і будуть, але дуже помірні. На даний момент передбачається зміна приладової панелі.

Подробиці тут: Перші фото рестайлінгової Лада Гранта

P. S. В Інтернеті обговорюють, що одночасно з початком випуску рестайлінгової версії Lada Granta буде припинено випуск Калини.

Lada Vesta Cross

Дата виходу моделі: 2018 рік

Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

Зовсім скоро покупці зможу оцінити збільшений кліренс моделі Lada Vesta Cross в кузові седан. Новою моделлю її точно не назвеш, але от в оновленні підходу в просуванні моделей підприємству точно відмовити не можна.

З технічного боку все залишиться як і раніше. Ті ж мотори (1.6 і 1.8 – літрового варіації на 106 і 122 л. с.), ті ж КПП.

Зовні модель Cross буде відрізнятися збільшеним дорожнім просвітом, 17-дюймовими дисками і пластиковим обвісом.

Подробиці: «Кросовер» Lada Vesta Cross, скоро початок продажів

Нова Lada Granta

Дата виходу моделі: 2021-2023 рік

Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

На Автовазі працюють над наступною версією Lada Granta. Новинка отримає нову платформу Renault Global Access (B0). Модель обзаведеться новою зовнішністю в «Ікс»-стилі… Ось і все, що відомо про новинку. Технічні дані – тьма кромішня, навіть начерки в Мережу поки не були викладені.

Lada C Кросовер

Дата виходу моделі: невідомо

Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

Вийде чи ні кросовер для міста C-класу? Про нього багато писали кілька років тому, але тепер про проект мало що чути. Логічно припустити, що це буде ще одним козирем відроджується заводу. Паркетники народу потрібні різні – недорогі, красиві, зручні.

Спортивна Lada Vesta

Дата виходу моделі: 2018 рік

Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

«Заряджена» і небезпечна. Зовні модель Автовазу зміниться в «спортивний» сторону. Нові бампера, інтегрований в кришку багажника-спойлер, нова антена і бічні дзеркала.

Але головне, що вперше за довгі десятиліття з заводу зійде модель, потужність мотора у якої буде більше 140 л. с.! У перспективі 1.8-літровий мотор можна «розігнати» до 189 коней.

АвтоВАЗ опублікував патентні зображення спортивної Vesta

Нова модель Шевроле-Нива

Дата виходу моделі: невідомо

Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

ШевиНива другої генерації. Не зовсім, звичайно, ВАЗ, але і не повністю Chevrolet. Чекаємо!

Нова Шевроле Нива буде коштувати близько 800 тис. рублів

Кросовер Lada X-Code

Дата виходу моделі: 2019 рік

Ось які нові автомобілі Лада вийдуть до 2026 року

Концепт цього повноцінного кросовера з’явився на Московському автосалоні влітку 2016 року. Нова стилістика концепції стала попередницею моделі X-Ray, однак це зовсім інша модель кросовера, яка, можливо, з’явиться в наступному році.

Компактний кросовер отримає вазівські 1.6 і 1.8-літрові двигуни, підвіска, можливо, перейде з Вести. Стиль самі бачите який – свій власний.