Штраф за непропуску пішоходів збільшений до 1500-2500 рублів

238

Путін підписав закон про збільшення штрафу за непропуску на зебрі

/Штраф від 1.500 до 2.500 рублів набув чинності/ Увага: З сьогоднішнього дня підвищені штрафи за непропуску пішоходів

Президентом Росії Володимиром Путіним підписаний закон за яким штраф за непропущенного пішохода або велосипедиста збільшений до 1.500 – 2.500 рублів замість поточної штрафної санкції у 1.500 рублів. Документ розміщено на порталі правової інформації.

Нагадаємо, що законопроект про збільшення максимальної планки штрафу на 1 тис. рублів досить оперативно і швидко пройшов всі три читання, залишався тільки питання часу, коли він буде підписаний главою держави. Сьогодні стало відомо, що Володимир Путін підписав збільшення штрафу за непропущенного пішого учасника руху.

Що ж, автолюбителі, будемо ще обережніше в тих місцях де є пішохідні переходи, не з-за боязні штрафу, а заради безпеки. Уряд намагається максимально знизити аварійність і поки діє такими, досить примітивними методами, збільшенням штрафів.

Втім, теоретичні напрацювання щодо зменшення кількості наїздів на пішоходів законотворці все ж роблять. Наприклад, днями Мінтранспорту запропонував піти шведським шляхом і в невеликих містах по всій Росії і на розсуд влади цих міст комплексно вирішувати проблему перевищення швидкості автомобілістами за допомогою так званих озон «заспокоєного руху».

Велика методичка по можливому регулювання безпеки досконально опрацьовує заходи для поліпшення ситуації. Детальніше про це читайте тут:

Мінтранс розробив свою методику поліпшення безпеки

Збільшаться штрафи і для пішоходів-порушників, що також має їх небагато дисциплінувати.

Ну а нам, автомобілістам залишається дивитися в обидва і не допускати попадання в ситуації, коли співробітник ГИБДД отримує можливість виписати штраф за нібито непропущенного пішохода. Детальніше з таким варіантом розвитку подій ми писали тут:

Чи можуть оштрафувати за зупинку автомобіля на пішохідному переході в пробці