Двоколірний кузов – нова модна тенденція в автомобільному дизайні

267

Мода на двоколірні кузова автомобілів повернулася.

У 1950-х і 60-х роках двоколірні автомобілі були в моді. У ті роки багато моделей, починаючи від мінівенів і закінчуючи позашляховиками, мали двоколірні кузова. Потім поступово автомобілі стали одноколірними. І ось сьогодні ця тенденція в автопромисловості знову повертається.

Сьогодні ми бачимо, що з кожним роком з’являється все більше нових автомобілів з двоколірним виконанням забарвлення кузова. Мода на забарвлення даху в інший колір як зазвичай почалася в США. Багато американські автомобілі сьогодні мають два кольори кузова. Цю тенденцію почали підхоплювати навіть такі моделі, як Range Rover Velar і Volvo XC40, які також отримали двокольорове виконання кузова.

Двоколірний кузов - нова модна тенденція в автомобільному дизайні

Цій тенденції поступово починають наслідувати й інші провідні автомобільні компанії. Так що ми не сумніваємося, що незабаром все більше нових автомобілів будуть мати двоколірні кузова. Примітно, що навіть японці, які зазвичай не стежать за загальносвітовими модними тенденціями в автодизайні, збираються почати фарбувати свої автомобілі комбінованими квітами. Наприклад, нове покоління Toyota Camry вийде на ринок в 2018 році в двоколірному виконанні.

Навіщо ж автовиробники знову вирішили повернутися до старого? Однозначної відповіді звичайно на це питання немає. Мода в автосвіті, живе за тими ж законами, що мода на одяг. Як ви знаєте мода на одяг з періодичністю повертається. Але трохи у зміненому вигляді і природно в новому одязі часто використовується вже більш якісні сучасні тканини.

Так що мода на двоколірні автомобілі повертається. Таким чином автомобільні компанії хочуть подарувати своїм клієнтам більше емоцій від покупки автомобіля. Справа в тому, що люди неймовірним чином реагують на кольори автомобілів. Наприклад, якщо ви пофарбувати автомобіль у два кольори, то у машини зовні може простежуватися два характеру одночасно. Як ви розумієте з одним кольором це неможливо.

Двоколірний кузов - нова модна тенденція в автомобільному дизайні

Наприклад, чорний дах червоної машини надає їй спортивний дух. Кремовий колір кузова у поєднанні з чорним дахом додає машині відчуття надійності і якості.

Або, наприклад, багато кольору кузова з білим дахом надають деяким моделям автомобілів трохи жіночності.

В тому числі, контраст між двома кольорами кузова, безумовно, змінює загальний дизайн автомобіля і надає йому більше агресивності, характеру і т. п.

Нова модна тенденція в автопромисловості дає на думку маркетологів автомобільних компаній більше свободу вибору, для того щоб кожен автолюбитель зміг вибрати собі те, що більше відповідає його стилю і його смакам. Так що найближчим часом різнокольорових автомобілів на ринку буде більше.

Двоколірний кузов - нова модна тенденція в автомобільному дизайні

У висновку хотіли б відзначити, що мода на двоколірні автомобілі повернулася якраз до речі.

Адже погодьтеся сьогодні більшість існуючих моделей стали більш нудними і мають не дуже цікавий дизайн. Так що двокольорове виконання кузова повинно трохи освіжити сучасні автомобілі і зробити їх більш стильними. Чому б і ні.