У МВС розяснили, як будуть видаватися свідоцтва на перевезення палива

241

Колапс на роздрібному ринку бензину скасовується: МВС

Ряд високовідвідуваний ресурсів створили справжній ажіотаж навколо уявної (можливої) загрози паливного колапсу на заправках країни. Зміст був такий: що вступив в дію з 7 січня 2018 року админрегламент ініційований Міністерством внутрішніх справ «Про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів», згідно з яким надаються держ. послуги з видачі свідоцтв, додатково ввів ряд документів, необхідних для відправки бензовозів до місця призначення, тобто на заправку.

Великі питання у аналітиків виникли до двох документів, а саме: свідоцтво про офіційне затвердження типу цистерни і про випробування та (або) перевірки цистерни із зазначенням переліку речовин, допущених до перевезення.

Де отримувати дані свідоцтва, хто їх повинен видавати і за яким регламентам проводити випробування, про це в адміністративному регламенті не було сказано ні слова.

У ЗМІ виявили розбіжність 28 лютого, але лише через 20 днів, міністерство внутрішніх справ надало роз’яснення щодо ситуації, що склалася, опублікувавши коротку замітку під заголовком: «МВС Росії роз’яснює порядок видачі свідоцтв про допущення транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів у цистернах».

Дивіться також: Правила перевезення дітей будуть посилені

У ньому, зокрема, сказано, що офіційному сайті правової інформації pravo.gov.ru було опубліковано постанову Уряду Російської Федерації від 16 березня 2018 р. № 285 «Про застосування положень пункту 3 Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом».

У МВС розяснили, як будуть видаватися свідоцтва на перевезення палива

«Згідно з постановою, до 1 січня 2019 року на території Російської Федерації вимоги підрозділів 6.8.2.3 і 6.8.2.4 додатка «А» Європейської угоди про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів від 30 вересня 1957 р. (ДОПНВ) щодо свідоцтв про офіційне затвердження типу цистерни і про випробування або перевірки цистерни застосовуватися не будуть», йдеться в офіційному повідомленні.

Підсумок: проблем з паливом в країні і з отриманням свідоцтв у перевізників не буде.

Висновок МВС носить наступний характер, цитуємо: «У зв’язку з прийняттям зазначеного нормативного правового акта регіональним підрозділам Державтоінспекції дано доручення забезпечити видачу або продовження строку дії свідоцтв про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів по території Російської Федерації без витребування у заявників свідоцтв про офіційне затвердження типу цистерни і про випробування або перевірки цистерни».