8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

310

Чому володіти старим автомобілем вигідніше.

Ви недавно придбали новий автомобіль і постійно боїтеся за нього, навіть купивши поліс КАСКО? Більш свіжий автомобіль став обходитися вам дорожче, ніж ваша минула стара машина? Може бути, настав час знову купити старий автомобіль, володіти яким дійсно в певних випадках вигідніше?

Ми всі прагнемо мати більш свіжим і більш крутим автомобілем. Правда, це не завжди виходить, так як все впирається в наш з вами бюджет. Тим не менш більшість з нас навіть при невеликих доходах намагаються поміняти при можливості свій старий автомобіль на більш свіжий.

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Причому навіть якщо нова машина буде обходитися в експлуатації набагато дорожче. Але іноді в цьому немає сенсу. Особливо якщо ваш старий автомобіль все ще знаходиться в більш-менш нормальному технічному стані. Наприклад, чи знаєте ви, наскільки вигідніше мати сьогодні старий автомобіль, ніж новий або більш свіжий? Ви будете здивовані, але, виявляється, є безліч причин, за якими володіти старою машиною вигідніше.

1) Ви менше переживаєте за стару машину

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Чим старіше автомобіль, тим менше ми, як правило, переживаємо за нього. В результаті ми отримуємо задоволення від водіння, оскільки зайвий раз не нервуємо за свою машину, як це зазвичай буває з новим або свіжим авто, за яке зазвичай потрібно віддати дуже багато грошей.

Купивши дешеву машину, ми, швидше за все, витратимо невелику суму і в разі пошкодження старого авто сильно не розладнати. Відповідно, ми менше будемо переживати за володіння автомобілем. Повірте, купивши старе авто, ви навіть не будете переживати про бордюрах, стовпчиках, камені на дорозі, про реагентах і т. п. Це робить процес керування автомобілем незабутнім.

2) Ви будете ставити машину на парковці де доведеться

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Вам подобаються громадські паркінги біля торгових центрів, гіпермаркетів або біля будинку? Якщо ви власник нового або нестарого автомобіля, то напевно процес парковки вас дратує, так як доводиться постійно шукати гарне місце для стоянки.

Адже якщо є місця, кожен власник намагається не ставити машину де попало, щоб уникнути її пошкодження. Саме тому ми намагаємося ставити автомобілі там, де навколо знаходиться найменше автомобілів.

Дивіться також: Чому не можна купувати новий автомобіль

Зі старим авто проблем з паркінгом у вас не буде. Ви зможете кидати машину де попало, не побоюючись її пошкодження. Наприклад, прямо біля входу в ТЦ, де зазвичай паркуються дуже щільно. І якщо вашу машину хтось трохи подряпає при відкриванні дверей, ви, швидше за все, менше засмутитеся, порівняно з тим, як якщо б це сталося з новим дорогим авто.

3) Купівля дешевого старого авто заощадить вам гроші на щось інше

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Якщо ви обмежені в грошах і ваша зарплата залишає бажати кращого, звичайно, немає сенсу купувати новий автомобіль у кредит. Адже, купивши машину в кредит, ви продаєте своє майбутнє. Не забувайте про це.

І якщо ви не очікуєте збільшення ваших доходів в найближчому майбутньому, виплати по кредиту можуть сильно бити по вашому сімейному бюджету. Пам’ятайте, що щомісячний платіж, як правило, не змінюється весь термін кредитування. На жаль, в цей же строк сильно можуть змінитися ціни в магазинах у зв’язку з інфляцією. В такому випадку у вас може просто не вистачити грошей для повсякденних потреб.

Тому в цьому випадку купівля старої машини більш раціональна, оскільки у вас тоді залишаться зайві гроші, які ви зможете витратити на щось інше.

4) Старі автомобілі практично не знецінюються

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Всі ми знаємо, що автомобіль – це не інвестиція, що з часом всі машини втрачають ринкову вартість. Тобто знецінюються. Особливо швидко знецінюються нові автомобілі. Так що покупка нового авто – це грошова яма, в яку ви закапуєте свої кровно зароблені гроші.

Купивши ж стару машину, яка вже знецінилася, ви навряд чи втратите гроші, продавши її в майбутньому. Швидше за все, в майбутньому ви продасте стару машину приблизно за ті ж гроші.

5) Ви можете попрактикуватися в ремонті автомобіля

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Звичайно, старий автомобіль – це прекрасна можливість навчитися самостійного ремонту автомобіля. Адже саме старе авто як ніколи підходить на роль піддослідного кролика. Причому у зв’язку з зносом багатьох компонентів старого автомобіля ви зможете навчитись обслуговувати та ремонтувати багато важливі системи та компоненти автомобіля, які будуть вас турбувати час від часу у зв’язку з їх природним зносом.

Дивіться також: Ось яка вартість володіння автомобілями в 2017 році

На жаль, нові і більш свіжі автомобілі стали дуже високотехнологічними, що робить процес їх ремонту дуже складним. Як правило, щоб обслуговувати нові авто, необхідно пройти спеціальне навчання. Зі старою ж машиною ви можете багато чому навчитися самостійно.

Причому ви зможете навчитися навіть усувати проблеми з двигуном, які в старих машинах дуже прості в порівнянні з сучасними.

6) Ви заощадите на обслуговуванні та ремонті

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Купивши старий автомобіль в більш-менш нормальному стані, ви також зможете заощадити непогані гроші, купуючи запчастини на розборі. Також ви зможете, не боячись, купувати неоригінальні запчастини. На новий автомобіль навряд чи ви захочете ставити неоригінальні запчастини.

Ви здивуєтеся, наскільки дешево коштують запчастини на багато старі автомобілі, і будете в шоці від того, як дорого коштують багато компонентів на нових автомобілях. У тому числі, як ми вже сказали, більшість старих машин дуже прості в конструкції і вартість їх ремонту в автомайстернях буде істотно менше в порівнянні з новими авто, яким для ремонту і обслуговування необхідно більше нормочасов.

7) Ви заощадите на паливі

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Так, ми знаємо, що багато старі автомобілі не так економічні, як їх сучасні аналоги. Але, на жаль, більш сучасні автомобілі, як правило, вимагають заправки дорогого преміального палива.

Дивіться також: Чому преміум-бензин є марною тратою грошей для більшості автомобілів

Наприклад, сьогодні більшість нових автомобілів, доступних для покупки на російському ринку, вимагають заливання палива марки не менше АІ-95, тоді як багато старі автомобілі без проблем працюють на паливі АІ-76, АІ-80 і АІ-92. Природно, це паливо коштує істотно менше. В результаті при володінні старою машиною у вас менше буде йти грошей на паливо. А паливо – це основний витрата при володінні будь-яким автомобілем.

8) Вам не потрібно боятися викрадення

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Багато власників сучасних автомобілів бояться, що їх автомобіль мрії поженуть. Тому автолюбителі витрачають величезні гроші на безпеку своїх залізних коней, купуючи дорогі протиугінні системи, поліси КАСКО, і переплачують за охоронювані паркінги.

Власникам же старих машин цього не доведеться робити, оскільки старі машини не цікаві викрадачам.

У підсумку це заощадить чималі гроші у вашому сімейному бюджеті.

На закінчення хотіли б зазначити, що, звичайно ж, існує безліч мінусів володіння старою машиною. Тому перед тим як прийняти рішення, який авто купити, зважте всі плюси і мінуси і вирішіть для себе, що вам найбільше підходить.

8 причин, чому володіти старою машиною краще, ніж нової

Пам’ятайте, що старий автомобіль – це “кіт у мішку”. Особливо якщо ви хочете придбати машину у незнайомого вам людини. Крім того, не забувайте, що старі авто менш безпечні. У тому числі врахуйте, що якщо технічний стан старої машини залишає бажати кращого, вся ваша економія, про яку ми розповіли в наших прикладах, може піти на величезні витрати, пов’язані з постійним ремонтом автомобіля.

Тому якщо ви зберетеся купувати старий автомобіль, поставтеся до процесу вибору авто на повному серйозі. На жаль, знайти старий автомобіль в хорошому стані не так вже й легко. Але якщо захотіти, то можна.

До речі, ось ще один цікавий відеоролик від видеоблогера, який також вважає, що стара машина – це суцільна вигода: