Найбезглуздіші функції в автомобілях

248

Самі непотрібні функції в автомобілях.

З самого початку своєї появи в світі автомобілі дивували нас своїми технологіями та інноваціями. У кожному періоді часу розвитку автопромисловості автомобілі оснащувалися різними можливостями і функціями. Але не завжди технології допомагають водієві і зручні для використання. Мало того, деякі функції взагалі марні. Особливо в сучасних автомобілях. Ми вивчили багато автомобільні форуми з метою скласти перелік найбільш непотрібних і безглуздих функцій, якими автовиробники оснащують свою продукцію.

Дивіться також: Топ-10 найбільш популярних опцій сучасних автомобілів

Навіщо ж автомобільні компанії часто встановлюють на свої автомобілі різні опції, які не мають сенсу? Все дуже просто. Це необхідно точно для тих же цілей, які зазвичай переслідують виробники смартфонів. Всім відомо, що кожен рік всі виробники мобільної техніки випускають нові моделі, оснащуючи їх новими опціями. При цьому в більшості випадків багато новітні функції або безглуздими, або ніким не затребувані. Але де логіка? Насправді це необхідно, щоб виправдати щорічне зростання вартості телефонів. Адже не секрет, що кожна нова модель смартфона стає дорожче попередньої.

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Також і з автомобілями. Будь автовиробник намагається чергову нову модель оснастити максимальною кількістю опцій і функцій. Не забуваючи, звісно, і про кінцевій собівартості продукції. Ось і виходить, що нерідко в результаті багато автомобілі отримують даремні і безглузді функції.

Для того щоб відібрати найбільш безглузді автомобільні функції, нам потрібно було детально вивчити думки людей. Адже відомо, що скільки людей, стільки й думок. Тим більше що для одних та чи інша опція / функція може бути марною, тоді як для інших як раз навпаки.

Тому ми проаналізували масу різних автофорумів в Інтернеті (в тому числі і закордонних). У результаті у нас вийшов черговий ТОП.

Інтеграція соціальних мереж в інформаційно-розважальні автомобільні системи

Найбезглуздіші функції в автомобілях

На диво, навіть молода аудиторія в Мережі часто лає тренд в автопромисловості, який пов’язаний з інтеграцією сучасних автомобілів з соціальними мережами. На думку більшості водіїв, в цьому немає сенсу.

Наприклад, компанія Мерседес вважає, що, інтегруючи свої машини з соціальними мережами в Інтернеті, можна залучити до своєї продукції молоде покоління людей.

Дивіться також: Огляд кращих автомобільних інформаційно-розважальних систем

Але запитайте молодих водіїв, потребує чи хтось з них в цьому? Звичайно, ні і ще раз ні. Адже коли ви за кермом, вам не потрібно публікувати що-то в Twitter, Facebook і в інших мережах. Коли ж автомобіль стоїть на місці, то водій легко викладе пост в Мережу і з допомогою зручного смартфона.

До речі, ця опція не тільки безглузда, але ще й небезпечна, так як це може відволікати водія під час руху.

Подібну стратегію для залучення молодого покоління людей до своєї марки навряд чи можна назвати вдалою. Більше того, така тенденція лякає, оскільки спостерігається не тільки в автомобілях Мерседес.

Автоматична парковка без участі водія

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Останнім часом тема автономності автомобілів не сходить зі сторінок багатьох ЗМІ. Таке відчуття, що світ зійшов з розуму, помешавшись на автономності. Але хто-небудь запитав звичайних автолюбителів, потрібні їм автопілоти та інші подібні прибамбаси?

Ось вам простий приклад. Досить давно на багатьох автомобілях з’явилася функція допомоги водієві при парковці, яка дозволяє автомобілю автономно паркуватися без участі водія. Ця інноваційна опція свого часу викликала великий галас.

Але на ділі з’ясовується, що нею майже ніхто не користується. Навіть блондинки. Чому? Виявляється, ця специфічна функція працює ідеально тільки при певних умовах.

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Наприклад, багато автомобілі, оснащені цією опцією, часто не можуть припаркуватися на стоянці через брак простору, хоча простору цілком вистачає. Також у багатьох автолюбителів викликає запитання принцип роботи подібних автопомічників паркування. Справа в тому, що не завжди ця опція вибирає правильну траєкторію паркінгу і паркує машину не зовсім так, як би хотілося.

У підсумку, за статистикою, 95 відсотків автовласників автомобілів, оснащених опцією автономного паркінгу, просто не користуються цією функцією. Тоді навіщо вона потрібна, якщо в ній немає сенсу? Тим більше що виробники автомобілів в собівартість автомобіля з будь-якого заклали наявність цієї опції. І що найгірше, останнім часом у багатьох автомобілях ця опція стала з’являтися навіть у базових моделях.

Дублювання електронних годин в машині

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Іноді складається відчуття, що автовиробники створюють видимість, що їх продукція напхана великою кількістю функцій, хоча насправді найчастіше це не так. Ось приклад. Навіщо виробник в цій машині в двох місцях відображає час?

Причому у багатьох автомобілях подібні годинники в різних місцях навіть не синхронізовані один з одним. Тобто власники таких автомобілів повинні налаштовувати кожні годинник окремо. Це не тільки доставляє незручність, але і, погодьтеся, безглуздо.

АМ-радіо

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Цікаво, хто-небудь користується АМ-хвилею радіо в машині? Адже весь світ вже давно слухає FM-радіо (в тому числі і наша країна). Сенс тоді встановлювати радіоприймач з застарілими діапазонів хвиль? Найдивніше, що подібні хвилі є навіть у найдорожчих нових автомобілях. Але що там слухати? Крім тріску і шуму на застарілих хвилях ви навряд чи чого зловите.

Система контролю сліпих зон

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Нещодавно автомобільні компанії стали оснащувати свої нові автомобілі системою допомоги водієві при перестроюванні. Мова йде про систему попередження водія, яка контролює знаходження інших автомобілів у сліпих зонах, недоступних для огляду водія.

Дивіться також: Десять найменш затребуваних функцій в автомобілях майбутнього

На жаль, у багатьох автомобілях ця опція марна і доставляє тільки розлади. У Мережі ми знайшли чимало негативних відгуків про цих системах безпеки, які насправді тільки лякають і плутають водіїв.

Вся справа в тому, що, як і багато сучасні технології в автомобільному світі, ця система не ідеальна.

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Так, в деяких випадках система контролю сліпих зон реально допомагає водієві дізнатися, чи можна перелаштуватися в іншу смугу руху. Але в деяких автомобілях система не бачить автомобілі в сліпих зонах.

У результаті водій надіявся на систему і перебудуватися в смугу, по якій в цей момент рухається автомобіль, це призведе до аварії. Природно, після такої помилки водій не стане більше покладатися на електроніку і буде перевіряти сліпі зони самостійно. Погодьтеся, в цьому випадку система контролю сліпих зон стає безглуздою.

Також автолюбителі часто скаржаться і на те, що система занадто часто попереджає про небезпеку навіть тоді, коли ніякого автомобіля в сліпій зоні немає і в помині. У такому випадку водії також просто-напросто рано чи пізно перестають звертати увагу на цю функцію.

Голосове керування функціями в машині

Більшість автовласників вважають голосове керування функціями автомобіля непотрібним і безглуздим. Хоча ідея, погодьтеся, оригінальна. Але чому ж тоді багатьом водіям так не здається? Вся справа в тому, що всі сучасні голосові системи працюють з ряду геть погано. І це при тому, що на дворі XXI століття. Також, згідно з дослідженням, голосове керування дуже сильно відволікає водіїв від дорожньої обстановки. Тому багато хто не вважають цю опцію комфортною.

Система стоп-старт при зупинках автомобіля

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Коли ця інноваційна система вперше з’явилася на серійних автомобілях, весь світ як тільки не хвалив цю опцію. Що тільки не писали про неї і експерти, і інженери, і звичайні автолюбителі. В підсумку сьогодні про неї всі забули. І найчастіше в Мережі тепер зустрічаються негативні відгуки про цю функцію. У більшості випадків система стоп-старт дратує водіїв. Особливо при русі в пробці, коли машина постійно вимикається і заводиться.

До речі, коли ця система тільки почала поширюватися в автосвіті, багато хто вважав, що вона дозволяє економити паливо. Але на ділі з’ясувалося, що багато грошей ви не заощадите, користуючись цією опцією. Для чого ж тоді автовиробники стали оснащувати нею свої автомобілі? В першу чергу система стоп-старт необхідна для зменшення шкідливих викидів, коли автомобіль зупиняється на світлофорі або в пробці.

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Адже відомо, що найбільша кількість шкідливих речовин у вихлопі фіксується, коли машина працює на холостому ходу. Ось під гнітом строгих екологічних норм багато автовиробників і вирішили оснащувати свої автомобілі подібною функцією.

Так що ця система не прижилася серед більшості автолюбителів. За статистикою, 80 відсотків водіїв вимикають цю опцію під час руху. Отже, і цю функцію можна сміливо назвати безглуздою.

Вбудована навігація

Найбезглуздіші функції в автомобілях

Ось ще одна корисна опція у багатьох автомобілях, оснащених штатним навігатором. Найцікавіше, що ця опція обходиться автовласникам недешево, оскільки навігаційне обладнання найчастіше поставляється як додаткове обладнання. У деяких автомобілях ця опція може коштувати більше 100 тис. рублів. Погодьтеся, марення платити за заводську навігацію такі гроші, отримавши навігатор з застарілими картами і з функціоналом гірше, ніж в навігаційному додатку будь-якого дешевого смартфона.

До речі, за оновлення навігаційних карт у штатному навігаторі вам доведеться ще й заплатити. У підсумку більшість власників автомобілів зі штатною навігаційною системою практично не використовують її, віддаючи перевагу для цих цілей смартфон або планшет.