Чотири способи, як пристави можуть вибити борг автомобіліста

236

Пристави підвели підсумки 2017 року і почали новий рейд за боржниками на машинах

Вчора, 6 березня 2018 року, було проведено засідання колегії Управління Федеральної служби судових приставів по Москві. На ньому були підведені підсумки роботи за 2017 рік та поставлені завдання на 2018 рік.

Підсумки такі:

Керівник Управління Федеральної служби судових приставів по Москві Сергій Замородских заявив, що в 2017 році було закінчено та припинено понад 5,6 млн виконавчих проваджень, це майже на чверть більше, ніж роком раніше. Що це означає? Пристави почали вишукувати нові, більш продуктивні методи списання боргів з порушників. Загальна сума в 2017 році склала 92 млрд рублів, при цьому було стягнуто близько 3 млрд штрафів ГИБДД.

Дивіться також: Як зняти обмеження на реєстрацію автомобіля

«Винесено 154 тисячі постанов про обмеження боржників у праві виїзду за межі РФ і 12 тисяч постанов щодо тимчасового обмеження боржників у користуванні спеціальним правом керування транспортним засобом», – також зазначив Замородских.

Спосіб № 1

Чотири способи, як пристави можуть вибити борг автомобіліста

Одним з нестандартних способів пошуку боржників можна вважати обопільну роботу приставів, співробітників ДАІ та служби евакуації автомобілів «Адміністратор московського паркувального простору», які ініціювали рейди по парковках з метою виявлення неплатників.

В ході рейду будуть розшукуватися автомобілі боржників і вирушати на штрафмайданчик. Практику перевезення автомобіля злісного неплатника саме на штрафмайданчик починають застосовувати все частіше.

Нагадаємо, що у Москві перевезти автомобіль на штрафмайданчик задоволення не дешеве – обійдеться мінімум в 3 тис. і аж до 7.000 рублів. Плюс оплата за зберігання на штрафмайданчику після початку другої доби.

Згідно із законом, пристав має право заарештувати майно злісного боржника, в тому числі і машину, утримуючи транспортний засіб під арештом до тих пір, поки автовласник не розплатиться за своїми боргами.

Спосіб № 2

Чотири способи, як пристави можуть вибити борг автомобіліста

Федеральна служба судових приставів нещодавно запустила програму «Мобільний розшук». Тепер не дивуйтеся, якщо побачите на вулиці людину в формі, «клацання» на телефон номерний знак автомобіля. Швидше за все, це буде судовий пристав.

Софт покаже, чи власник авто в базі по всім можливим заборгованостей. Якщо так, автолюбителю не пощастило: пристави застосують весь потенціал системи ФССП залежно від суми боргу.

Спосіб № 3

Чотири способи, як пристави можуть вибити борг автомобіліста

Також пристави проводять рейди з співробітниками платних столичних парковок. Мета – та ж.

Спосіб № 4

Чотири способи, як пристави можуть вибити борг автомобіліста

Описаний на сайті rg.ru: «В рамках акції «У Новий рік без боргів», коли в будівлях міжнародних аеропортів Шереметьєво, Внуково, Домодєдово було організовано цілодобове чергування судових приставів, 113 боржників сплатили заборгованість на загальну суму 11,5 мільйона рублів».

Дивіться також: Вступив у силу закон про підвищення ліміту боргу при виїзді закордон до 30 тис рублів

Тепер ці 113 колишніх боржників точно увійшли в новий рік без єдиного боргу.

У зв’язку з вищесказаним настійно рекомендуємо перевіряти наявність штрафів і не затягувати з оплатою навіть мінімальних заборгованостей.