Volkswagen почав проводити нові жорсткі краш-тести автомобілів

237

Фольксваген підняв планку проведення краш-тестів до 100 км/год

Великі фінансові показники минулого року зробили німецького виробника Volkswagen дуже оптимістичним щодо свого майбутнього. Незважаючи відгомони не утихшего скандалу Dieselgate, Volkswagen зумів витримати всі негаразди і тепер приступив до серйозних інвестицій у майбутнє.

Однією з таких інвестицій є створення нового центру безпеки в штаб-квартирі в Вольфсбурзі. Розташувався на 8.000 квадратних метрах триповерхової будівлі об’єкт стане місцем, де будуть проходити випробування всі нові автомобілі VW і їх системи безпеки.

Дивіться також: Все що потрібно знати про скандал з компанією Volkswagen

Нова будівля розмістить все необхідне для перевірки безпеки автовиробника. Німецькі інженери розробили нові аварійні санчата, дозволяють проводити випробування транспортних засобів масою до трьох тонн на швидкостях до 100 км/ч. Що відкриває нові горизонти в розвитку безпеки нових автомобілів компанії.

Volkswagen почав проводити нові жорсткі краш-тести автомобілів

Авто будуть розганятися до 140-метрової розгінної майданчику за допомогою спеціальних кабелів, захованих під підлогою, для однієї лише мети – врізатися в перешкоду. Побудований Volkswagen об’єкт розрахований на проведення декількох випробувань на краш-тести в рік. Поки проводиться один краш-тест, фахівці будуть готувати автомобіль для другого. Отже, мета по кількості проведених тестувань – 800 тестів на санях в рік.

«Ця сучасна система розгінних полозка дозволяє нам відтворювати динамічні руху аварії, а також імітувати так звані сценарії “prebraking” (попереднього гальмування)», – сказав Гуннар Кетер, глава Volkswagen з безпеки транспортних засобів.

«Тепер ми можемо точно продемонструвати роботу сучасних активних систем безпеки, таких як аварійне гальмування, на наших випробувальних санях».

Крім нової системи санчат, на об’єкті безпеки буде розміщений більш широкий спектр відповідних технологій. Volkswagen каже, що їм було поострено кілька тестових стендів, робочі місця для команди розробників і диспетчерська.

Volkswagen почав проводити нові жорсткі краш-тести автомобілів

«Sled testing», так називається процедура знищення автомобіля, краш-тест, є економічно ефективним способом побачити, як автомобілі та його частини переживуть удар. Додатково можна вивчити інші елементи пасивної безпеки, наприклад, спрацьовування аэрбегов. В даний час існує два типи саней для цієї операції: один, який прискорює автомобіль від зупинки і врізається в перешкоду, а інший, який використовує гідравлічний барабан для імітації удару при різкому гальмуванні.