Ось що станеться якщо завести автомобіль без моторного масла

230

Двигун без масла довго не протягне: Експеримент

Юні і не дуже експериментатори проводять свої дивні досліди над автомобілями. То Coca-Cola в бак заллють замість бензину, то цей же напій замість масла закачають в двигун. Експериментувати можна незліченну кількість разів, міняючи варіанти і рідини.

А що буде, якщо взагалі позбавити мотор машини від пари літрів чорної, в’язкої рідини і завести його? Що станеться тоді?

Автомобіліст зі стажем відразу зрозуміє, що пахне смаженим! Мотор без захисної масляної плівки за лічені хвилини прийде в непридатність. Руйнування будуть мати такі фатальні наслідки, що не завжди їх можна буде вирішити капітальним ремонтом.

Дивіться також: Ось що відбувається якщо завести двигун без масла

Задовго до того, як тематика перейшла на відкуп різноманітних ютьюберов, одне британське автошоу, про який ви напевно чули, Fifth Gear, провів показовий заїзду на автомобілі без моторного масла, на практичному прикладі продемонструвавши що може статися з бідним мотором.

Ось що станеться якщо завести автомобіль без моторного масла

Масло життєво важливо для мотора. Завдяки йому вирішується величезна кількість вкрай важливих речей. Без моторного масла двигун приречений. Приблизно в цьому ключі провідні описували незавидне майбутнє авто. І адже не брешуть! Моторне масло змащує компоненти двигуна, застерігаючи їх від того, щоб вони не перемололи один одного. Воно ж, масло, очищає нутрощі від непотрібних речовин, виводить нагар, шлаки і т. д. і т. п.

Без олії всього цього не буде відбуватися.

Масло було злито. Двигун заведений і перевірено час його роботи, а також наслідки жорстокого масляного голодування. Перше, що було почуто – поступово наростаючий брякающий звук частин циліндропоршневої групи. Коли його гучність перейшла всі розумні межі, двигун було продіагностовано і зроблено висновок про його передчасної кончини.

Дивіться також: Ось як буде виглядати моторне масло якщо його довго не міняти

Чому цей відеоролик вчить нас? Не варто нехтувати перевіркою рівня масла в двигуні. Так, якщо в’язка рідина булькає в картері і хоч трохи змазує деталі двигуна, це не призведе до проблем відразу. Але в певній перспективі в майбутньому, це неодмінно станеться. Не потрібно доводити д такого результату!

Загорілася лампочка малого тиску моторного масла, не полінуйтеся долити його. Рівень впав до критичного, долийте і перевірити в чому справа, не пускайте проблему на гальмах. Інакше, можна просто знищити свій автомобіль. Приблизно також як це було зроблено тут: