Що не можна робити взимку автомобілісту

266

Топ гріхів автолюбителів взимку.

Холодний період часу мучить не тільки автоаматорів, але і чинить негативний вплив на наші автомобілі, які кожен день стикаються з перепадами температури, снігопадами, сильними холодними вітрами, дорожніми реагентами і т. п. Існує маса різних порад про те, що повинен робити власник авто взимку. Все, звичайно, перерахувати в рамках однієї статті нереально. Тому ми вирішили зібрати сьогодні всі найпоширеніші гріхи водіїв.

Дивіться також: 27 питань автомобілістів про холоді

Гріх № 1: Нехай автомобіль як можна довше гріється

Що не можна робити взимку автомобілісту

Багато водіїв вважають, що чим довше вони будуть прогрівати автомобіль, тим краще. Насправді, не варто затягувати прогрів мотора на холостому ходу. Якщо, звичайно, на вулиці не -30. Так що, вийшовши з машини (якщо ваш автомобіль сучасний), прогрійте його кілька хвилин (наприклад, в цей момент ви зможете очистити машину від снігу і льоду), а потім вирушайте на невеликих обертах.

Правда, перший час потужність машини буде обмежена електронікою. Але через деякий час ваш автомобіль прийде в норму. В середньому при русі на невеликих обертах він повинен прогрітися приблизно через 4 кілометри.

Також не радимо вам в холодну пору використовувати машину для поїздок на короткі відстані, якщо двигун не встигає прогрітися до робочої температури.

Гріх № 2: Перегрів сидіння і заднього скла

Що не можна робити взимку автомобілісту

Хоча обігрів заднього скла і сидінь є вкрай необхідними опціями в автомобілі, не варто зловживати цими функціями. Намагайтеся використовувати обігрів сидінь і заднього скла тільки перші кілька хвилин. Пам’ятайте, що коли салон прогрівся пічкою, обігрів сидінь приносить мало користі і лише надає навантаження на електрообладнання автомобіля. Те ж саме стосується і заднього скла. Так що не використовуйте обігрів заднього скла, якщо воно повністю відтануло.

Гріх № 3: Занадто часте використання кондиціонера

Що не можна робити взимку автомобілісту

У вологу погоду кондиціонер ефективно запобігає утворенню вологи в машині, перешкоджаючи запотіванню скла. Але це не означає, що в зимовий час ви повинні постійно використовувати кондиціонер для осушення повітря, оскільки це впливає на витрату палива. Якщо ви будете періодично вмикати його, то цього буде достатньо, щоб тримати вікна машини сухими. Правда, якщо в зимовий час пішов дощ, то певний час вам все-таки доведеться постійно використовувати кондиціонер, щоб запобігти запотівання стекол.

Гріх № 4: Включення противотуманок, коли це не потрібно

Що не можна робити взимку автомобілісту

Багато автолюбителів грішать в зимовий час частим включенням противотуманок, які за звичайних погодних умовах засліплюють водіїв на дорозі. Тому включайте протитуманні фари в машині тільки при утворенні туману або при поганій видимості в снігопад.

Гріх № 5: Забув вантаж в багажнику на даху

Що не можна робити взимку автомобілісту

Часто в зимовий час ми відвідуємо різні місця, для того щоб покататися на лижах, які, як правило, кріпимо на даху. На жаль, після відпочинку багато водіїв ще довго возять на даху свої лижі, дошки для сноуборду і т. п. Багатьом просто лінь забрати всі додому. Але чи знаєте ви, що зайвий вантаж на даху багажника призводить до суттєвого збільшення витрат палива?

Дивіться також: Маленькі автомобілі з самим великим багажником

Наприклад, закріплені на даху пари гірських лиж і палиці при швидкості автомобіля 130 км/год призведуть до збільшення споживання палива в середньому на 2 літра на 100 кілометрів. Також не радимо довго возити всередині машини різне обмундирування для зимового відпочинку, забуваючи його віднести додому. Зайвий вантаж також призведе до перевитрати палива, який в зимовий час і так більше, ніж у літній період.

Гріх № 6: Очікування при працюючому двигуні

Що не можна робити взимку автомобілісту

Ви звертали увагу, як батьки днем чекають дітей біля школи, сидячи в автомобілі з працюючим двигуном? Причому більшість з них приїхали всього на кілька хвилин, для того щоб просто зустріти дитини. Або ви напевно бачили, як перед залізничними переїздами стоїть черга з автомобілів з працюючими на «холостих» двигунами. Взимку ганяти автомобіль «вхолосту» особливо популярно. Адже водії навіть при коротких зупинках бояться заглушити мотор, побоюючись холоду. Але вимкнути машину при коротких зупинках можна і навіть потрібно. Не бійтеся, автомобіль не встигне охолонути кілька хвилин. Але завдяки цьому ви заощадите чимало палива. Справа в тому, що на холостому ходу будь-який автомобіль споживає занадто багато палива.

Дивіться також: Якщо Ваш автомобіль працює на холостому ходу більше 10 секунд, то заглушіть двигун

Гріх № 7: При старті з місця давати занадто багато газу

Що не можна робити взимку автомобілісту

Ще один частий гріх величезної кількості автолюбителів –рушати з місця, додаючи більше обертів двигуна. Але на слизькій дорозі при рушанні з місця (наприклад, при виїзді на основну магістраль з другорядної дороги або при старті зі світлофора) колеса машини починають, як правило, пробуксовувати. В результаті в цьому місці на дорозі починає утворюватися слизький накат.

Дивіться також: Як позбутися від вологи в машині

Природно, що такі автомобілі при зупинці в цьому місці також будуть відчувати труднощі з зворушенням з місця. Тому рушайте на слизьких ділянках обережно, плавно натискаючи педаль зчеплення, так щоб колеса не пробуксовували.

Оренда та прокат авто

12-19-2021

Аренда авто Львов: цены на аренду машины и актуальные советы туристу

людей не розуміють, для чого здійснювати зайві витрати, експлуатувати свій особистий транспорт далеко від дому, якщо можна просто скористатися орендою машин. В великих містах України, послугу прокату автомобілів пропонують безліч компаній, але серед них потрібно вибрати найнадійнішу, з високим рівнем сервісу і оптимально низькими цінами. Саме таку компанію Ви знайдете за цим посиланням https://rental.ua/kharkov, та оберете потрібний автомобіль.

Така фірма існує, популярність її серед постійних і потенційних клієнтів продовжує зростати. Rental.ua стала стрімко зростаючою компанією завдяки деяким важливим перевагам перед переважною кількістю конкуруючих орендодавців транспортних засобів. Злагоджена робота персоналу, а також неухильне дотримання принципів доступного прокату дозволяє тримати марку і постійно покращувати умови для своїх клієнтів.

Оренда автомобілів в Харкові за допомогою Rental.ua дуже проста. Для цього потрібно вибрати в каталозі вподобану машину і залишити заявку. Всі параметри вписуються в спеціальну форму розрахунку на сайті. Вибравши конкретну модель за технічними характеристиками і зовнішнім виглядом, клієнт вводить дату оренди і повернення, а ще вказує, в якому місці зі списку йому зручніше орендувати автомобіль.

Необхідні документи:

• паспорт громадянина України (для іноземців закордонний паспорт);

• водійське посвідчення;

• для іноземних громадян-документ, що підтверджує право перебування в країні.

Між орендарем і компанією укладається договір, в якому прописуються умови користування транспортним засобом, права та обов’язки сторін. Передача тз оформляється актом прийому передачі.

Обмеження по прокату:

• мінімальний вік – 19 років, якщо вартість машини до 2500р / добу (стаж водіння – від 1 року).

• мінімальний вік – 23 роки, якщо вартість машини до 2500р/добу (стаж водіння – від 3 років).

Аренда авто в Киеве ▷ Прокат автомобилей любого класса | Аренда машин от  Megarent Украина

Авто можна забрати в офісі компанії або замовити на будь-яку адресу в межах міст, які є в переліку і області (послуга платна), в тому числі в аеропорт, до готелю, під’їзду і т.д. Машина напрокат доставляється в чудовому технічному стані, чиста, з повним баком палива. Якщо з якої-небудь причини ви не можете під’їхати в офіс або оформляєте заявку з іншого міста, машина буде подана до будь-якого аеропорту або вокзалу. Це дозволяє клієнту продовжити пересування в потрібне місце без затримки часу.

Одна з головних переваг послуги-простота оформлення. У компанії goodokrent ви можете взяти в прокат автомобіль протягом 15 хвилин по мінімальному пакету документів. Застава не обов’язкова, але рекомендована. Він вноситься в момент підписання договору прокату і повертається відразу ж після повернення автомобіля.

Взяти напрокат авто без застави-популярна послуга, якою активно користуються:

• жителі та гості столиці, або інших міст України;

• організатори поїздок та екскурсій;

• бізнесмени;

• організатори трансферів;

• організатори урочистих заходів.

Якщо власне авто зламалося або ви приїхали в столицю на певний час до родичів, з діловим візитом, послуга оренда авто на тривалий термін допоможе вирішити проблему пересування. Ми пропонуємо авто для будь-якого бюджету, різного класу, комплектації, місткості, додатково вони можуть обладнані дитячим сидінням, навігатором і т. Д.

Rental.ua пропонує широкий вибір автомобілей. У нашому парку нові, справні, сучасні автомобілі, серед яких кожен з легкістю підбере для себе оптимальний варіант. У нас ви можете взяти в прокат авто без водія :

• економ-класу-такий варіант підійде для тих, хто шукає можливість недорого переміщатися

• середнього класу-це перевірені і зручні засоби пересування, їх вважають за краще люди, які цінують комфортну їзду.

• бізнес-класу-машина в оренду для ділових зустрічей, організації різних заходів. Підійдуть для vip-персон, статусних урочистостей рівня преміум .

• фургони-вмістіть транспортні засоби для перевезення вантажів і великої групи людей.

Оренда автомобілів дуже вигідна і зручна, якщо ви правильно підберете місце прокату. Серед безлічі фірм, що пропонують дану послугу, тільки компанія Rental.ua має великий комплекс різних пропозицій з ідеальним поєднанням європейського рівня обслуговування і демократичних цін. До ваших послуг новий парк автомобілів в хорошому технічному стані.

За весь період надання послуг з оренди транспортних легкових засобів у компанії з’явилося більше 250 задоволених клієнтів, з якими укладено близько 1250 договорів на сервісне обслуговування.

Автомобілі на прокат оформляються дуже швидко. Протягом 20 хвилин ви вже зможете сісти за кермо новенької машини. При необхідності ми укомплектуємо авто додатковими аксесуарами-дитячим автокріслом, навігатором і відеореєстратором . Якщо вам важко визначитися з вибором транспортного засобу, вам нададуть допомогу кваліфіковані консультанти. Їх компетенція дозволяє професійно відповісти на всі ваші питання, що стосуються технічних характеристик і особливостей експлуатації тз .