Audi S3 – той же Гольфкласс, тільки з трьома кільцями

250

Ауді S3 – маленький рухливий монстр

Так, він схожий на Гольф, але перевершує свого однокласника.

Автомобілі Audi завжди вважалися громіздкими, стильними красенями. Привертає увагу виразна, масивна передня частина «німців». Але вона не завжди викликала захоплення — багато нарікали на те, що двигуни, розташовані над передньою віссю, робили машини занадто важкими і неповороткими.

Audi S3 - той же Гольфкласс, тільки з трьома кільцями

Але така репутація приклеїлася до Ауді не заслужено. Хоча можна припустити, що конструктори знаменитого бренду не мали достатньо технічних можливостей для рішення проблеми маневреності. Але і це не відповідає дійсності, так як компонування автомобілів стрімко змінюється, силові агрегати змістилися тому, постійно вдосконалюється підвіска. Насправді численні форуми і модні журнали створили цей міф, так як їм потрібно про щось писати і щось обговорювати.

Милий маленький седан або суворий монстр?

Audi S3 - той же Гольфкласс, тільки з трьома кільцями

Взяти S3, наприклад — він виглядає як милий маленький седан, але нехай це не вводить в оману. Насправді це нестримний монстр, що і робить його таким невеликий, божевільний двигун під капотом. S3 має той же 2,0-літровий мотор, яким комплектується Golf-R. Він видає потужність в 292 кінські сили і 280 Нм крутного моменту — це значні показники для крихітного силового агрегату. Так, може скластися думка, що на цьому автомобілі просто неможливо їздити.

Але це не відповідає дійсності — на низьких обертах він веде себе, як середньостатистичний сімейний седан, але як тільки досягається пік крутного моменту — це близько 1900 оборотів в хвилину — S3 перетворюється в монстра. Команди силового агрегату швидко подаються 6-ступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням. Вона відмінно підтримує двигун у режимі «пауэрбэнд». У цей момент, мабуть, багато хто скажуть, що хочуть іншу трансмісію, що для S3 це буде занадто. Але насправді власники цього малюка нічого з цим подвійним зчепленням не втратять і нічим не пожертвують — воно ідеально підходить для такого автомобіля.

Audi S3 - той же Гольфкласс, тільки з трьома кільцями

Гарна новина полягає в тому, що це не громіздкий неповороткий монстр, що займає всю смугу на дорозі, а непосидючий малої, який дарує водієві масу задоволення. На шасі встановлено відмінні магнітні амортизатори, повний привід не дає йому загрузнути або забуксувати, і божевільний маленький двигун тягне як ракета-носій супутника в космос. Автомобіль більш комфортний на дорозі, ніж можна було б від нього очікувати — це більше зброю проти бездоріжжя, ніж крейсер для автобанів. Потрібно купувати S4, якщо подобаються машини для широких, рівних доріг без поворотів.

Ауді S3 може похвалитися чудовим рульовим керуванням, що забезпечує відмінну зворотний зв’язок. Його можна охарактеризувати як «легке», «точне». І критика, якій піддається кожен автомобіль, тут недоречна. Більш того, некомпетентно бажати чогось більшого від цієї машини.

Аргументи на користь S3

Audi S3 - той же Гольфкласс, тільки з трьома кільцями

Але навіщо купувати S3, якщо є Golf R, який, по суті, той же автомобіль?
Ну, для початку, Golf R набагато більше підходить для молодих гонщиків, в той час як S3 — більш тонкий, дорослий спортивний седан. Це відмінний інтер’єр з великими сидіннями і фантастичний віртуальний дисплей з тонкою ітерацією системи MMI Audi.

Дивіться також: 9 моделей невеликих двигунів, які довели, що обсяг не має вирішального значення

З усіма цими функціями S3 дійсно стає дорогим. Автомобіль, оснащений різними «плюшками», буде коштувати близько $ 52 000, що більше, ніж базова ціна нового S4. Хоча, справедливості заради варто відзначити, що і вона буде рости. Якщо треба більше місця, стабільності і комфорту, S4 — те, що потрібно. Але якщо хочеться чогось меншого, то S3 стане оптимальним вибором.

Автор: Сергій Василенков