Nissan розробляє ментально керовані автомобілі

242

Ніссан створить машини, якими можна буде керувати за допомогою думки

Автовиробники в наші дні намагаються розмістити у своїй продукції як можна більше нових технологій. З кожним роком найменувань до цього раніше не застосовуваних технологій стає все більше. Такі темпи розвитку вселяють впевненість у те, що не за горами час, коли автомобілі почнуть вирішувати повсякденні завдання самостійно, без втручання автолюбителів. Тобто, стануть абсолютно автономними! Підходи в досягненні мети можуть бути різні. Наприклад, Nissan Motors використовує в навчанні майбутніх автопілотів людський мозок.

На наступному тижні в Штатах відбудеться гучна і повна новинок виставка на якій будуть представлені різні аспекти нових технологій та новітніх розробок побутової електроніки. Consumer Electronics Show в 2018 році відзначитися в Лас-Вегасі.

На ній японський автовиробник планує представити те, що він називає технологією «мозок для автомобіля». Ідея полягає в тому, щоб навчити транспортні засоби інтерпретувати сигнали від мозку водія, для того щоб краще зрозуміти і знову розібратися, яким чином люди насправді взаємодіють з автомобілем під час руху.

Nissan заявив, що він збирається домогтися цього за допомогою технології декодування мозкових хвиль, яка допоможе «передбачити дії водія і виявити точки дискомфорту». Процес обчислення вимагає установки на голові випробуваного спеціального пристрою, шапочки з електродами, приєднаними до голови. Здалеку нагадує шапочку для плавання. Як можна здогадатися, таким чином фахівці вивчають мозкову активність водія, а точніше, «вимірюють довжини мозкових хвиль, які потім аналізується автономними автоматичними системами».

Nissan розробляє ментально керовані автомобілі

Як тільки свідчення передаються в автономні системи автомобіля, Nissan стверджує, що автомобіль готується до більш тісного контакту з водієм. В недалекому майбутньому ці зародкові системи зможуть вловлювати думки водія, зразок ментальних команд повернути рульове колесо або натиснути на дросель. Якщо водієві незатишно, штучний інтелект зможе підлаштуватися під настрій господаря, змінивши стиль водіння автономної при їзді.

Як нескладно здогадатися, Ніссан називає дану систему першою в світі і першою в своєму роді. Nissan заявив Bloomberg, що технологія повинна бути відрегульована через 5-10 років і буде включена в серійну систему автономного водіння.

Автовиробник планує продемонструвати технологію на CES, на своєму електричному концепт-карі Nissan IMx.

Nissan розробляє ментально керовані автомобілі

За повідомленням Bloomberg, на даному концепті у віртуальній реальності користувачі зможуть швидко моделювати рух по трасі, керуючи автомобілем своїми думками і, якщо це спрацює, випробувальний зразок зможе вносити корективи в режимі реального часу. І це, дійсно, звучить шалено. Шалено цікаво! Чи можна буде провести випробування через кілька днів на виставці CES не уточнюється. Але було б цікаво подивитися на відео роботу ментального управління, так сказати в живу.