Ці 11 опцій повинні бути стандартними

267

11 речей, яких немає в сучасних автомобілях, і чому вони не є стандартними


Буває забавно усвідомлювати, що в новому автомобілі не вистачає деяких ключових функцій. Особливе здивування викликає факт їх наявності на іншій машині. Наприклад, світлодіодне освітлення хоча і стало стандартом для багатьох автомобілів, воно, як правило, раніше призначене для роботи вогнів і задніх ліхтарів. А початківці автолюбителі вважають, що діоди встановлюються скрізь.

При цьому незалежно від того, коли з’явився новий автомобіль і наскільки він хороший, завжди знаходиться кілька опцій і функцій, яких не вистачає. І створюється враження, що вони повинні бути стандартними і обов’язково входити в комплектацію.

Не варто заперечувати і той факт, що виробники прагнуть дати більше споживачеві за менші гроші і що автомобілі стають тільки краще. Але все одно, завжди чогось не вистачає.

Ще в 1990-х роках кондиціонер повітря, як і раніше залишалося на деяких автомобілях. Але за кілька десятиліть до цього опція була висококласним розкішним дуже дорогим доповненням. Але у міру того, як розвивалася інженерна думка, потужний блок змінного струму в кінцевому підсумку став стандартним обладнанням, і сьогодні важко знайти машину без нього.

Парадоксально, але саме покупці визначають тенденції розвитку автомобілебудування тенденції, а не навпаки, і якщо люди очікують побачити конкретний товар в якості стандартної функції, автовиробники будуть виконувати ці побажання, щоб зберегти клієнтів.

При цьому незалежні експерти склали список з 11 функцій, які, на їхню думку, повинні бути стандартними для всіх автомобілів в найближчі п’ять років.

1. Світловідбиваючі дзеркала з підсвічуванням

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Колись ексклюзивна функція від Mercedes-Benz стала входити сьогодні в комплектації багатьох автомобілів, від Nissan Maxima до Kia Forte5. Але це не просто чудове світлове шоу і підсвічування, світлодіодні заркала висвітлює простір навколо передніх дверей, ручку і землю під ногами.

Це приємний штрих, коли автовиробник не змушує власників складати дзеркала під час паркування на жвавій вулиці. Не надто приємно бачити відрізане іншим транспортним засобом дзеркало. Простіше кажучи, це зручно і корисно.

2. Підігрів передніх фар

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Багато хто пам’ятає, що часто ламаються двірники фар Volvo. В теорії це була велика ідея, але на практиці вони не стали практичною функцією. Сніг і крижаний наріст взимку швидко закривали фари, не рятувала навіть незамерзаюча рідина.

Підігрівається фара – просте рішення, чому ніхто не подумав про це раніше? Це дозволяє теплу двигуна потрапляти на скло, яке відтає взимку! Природно, весь блок повинен бути термостійким так, щоб всі електричні компоненти, що містяться в ньому, не розплавилися.

3. Камери для кругового огляду

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Це одна з улюблених функцій водіїв на сучасних автомобілях, вона робить водіння набагато легше і безпечніше, в той час як резервні камери тільки зараз стали стандартними для багатьох моделей. Це дає більшу впевненість перед подоланням бордюрів та інших перешкод, які можуть пошкодити бампер або покришки. Якщо додати декілька датчиків парковки і хорошу видимість, то функція буде дуже затребуваною.

4. Система паркування

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Це відмінне рішення в умовах катастрофічної нестачі паркувального простору, коли водій змушений вписуватися в екстремально вузьких місцях поруч зі стовпами, стінами, іншими автомобілями і деревами. Якщо порахувати вартість ремонту бамперів, крил, покришок, які пошкоджуються щодня, то ціна технології буде виправдана, щоб застосовувати її на всіх сучасних автомобілях.

Дивіться також: Як самостійно пофарбувати свій автомобіль: Докладна інструкція до дії

5. Відкриття без ключа

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Вхід без ключа є ще однією функцією, яка може стати опціональною на багатьох моделях. Сьогодні ця функція вважається розкішшю, яка зарезервована тільки для еліти. Але чому б всі види недорогих автомобілів не оснастити цим компактним, практичним і сучасним винаходом?

6. Датчики подушок безпеки

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Це досить велика проблема для людей з невеликою вагою, тому що, незалежно від їх віку і зростання, якщо вони не важать досить, подушки безпеки в машині не будуть спрацьовувати при зіткненні. Датчики в сидіннях запрограмовані, щоб передати комп’ютера автомобіля команду, повинен він розгорнути подушки безпеки при зіткненні, тому що для незначних речей не повинна використовуватися захисна подушка.

Дивіться також: Як працює подушка безпеки

Це питання безпеки і дивно, що в сучасному світі досі ще не розроблено технологічні норми для датчиків сидіння, які значно збільшать шанси на виживання для струнких людей. Ще один незрозумілий момент, чому це питання не розглядається на законодавчому рівні.

7. Ніші в сидіннях

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Це простий і ефективний спосіб збільшити внутрішній простір. Dodge і Jeep — одні з небагатьох автовиробників, які роблять автомобілі з такими сидіннями, і в той час як деякі європейські автовиробники використовують ковзання під сидінням, багато хто все ще відчувають себе скуто.

Дивіться також: Топ-10 найбільш популярних опцій сучасних автомобілів

Це ще одна з тих хороших функцій, які повинні бути стандартною на всіх автомобілях. Ніші в сидіннях прості для проектування і виробництва і є надійним захистом цінних і крихких речей від пошкоджень.

8. Автозатемнення лазерних фар

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Це поки звучить як фраза з фантастичного фільму. Але нове покоління світлотехніки вже випробувано, і воно в 10 разів сильніше, ніж сучасне світлодіодне освітлення, та було вже схвалено європейцями.

Згідно з офіційним звітом, до 2019 року два великих агентства з тестування автомобілів в плані безпеки (NHTSA і IIHS) будуть враховувати продуктивність фар у своїх загальних оцінках нових автомобілів і виділяти найбільш ефективні. Але застаріла оптика до цих пір широко використовується в різних моделях автомобілів, тому покупцям доведеться почекати деякий час, щоб побачити цю футуристичну функцію в дії.

9. Обігріваються, вентильовані сидіння

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

У наші дні навіть малолітражний автомобіль обладнані підігрівом передніх сидінь. Вартість додавання нагрівальних елементів стала настільки мала, що ця функція стала реалізовуватися у все більшій кількості автомобілів.

Звичайно, вентильовані сидіння збільшують вартість машини, але простота та доступність сучасних крісел з повітряним охолодженням роблять опцію вельми привабливою в очах дуже багатьох автолюбителів.

10. Повнорозмірне запасне колесо

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Невелика економія виробників на металі призводить до того, що при установці запаски на більшості автомобілів поїздка перетворюється на стрес і випробування для водія. Машина плететься з невеликою швидкістю до місця ремонту пошкодженого колеса, що обумовлює втрату часу і збільшує нервове напруження водія і пасажирів.

Дивіться також: Проблема запасного колеса в автомобілі: Огляд-міркування

Виробники автомобілів повинні дбати про комфорт власників у всіх аспектах, тим більше, що це не дороге високотехнологічне рішення.

11. Дискові гальма

Ці 11 опцій повинні бути стандартними

Досить дивно, що автовиробники продовжують випускати автомобілі з барабанами замість дисків. Це ще більш дивно те, що супорти і ротори стали недорогими у виробництві елементами. Так чому автовиробники продовжують використовувати застарілі гальмівні технології?

Можна заперечити, що задні гальма не отримують таке навантаження, і закриті барабани перешкоджають потраплянню бруду при русі по бездоріжжю. Але багато хто знає справжню причину, чому автовиробники не хочуть впроваджувати дискові гальма — така операція громіздка і тривала за часом.