Країни, які сказали ДВЗ – до побачення!

265

Які країни і коли планують заборонити використання ДВЗ?

Часу для старого доброго двигуна внутрішнього згорання залишається все менше. З планами подальшого розвитку просуваються урядами різних країн і автомобілебудівниками, все швидше буде розвиватися альтернатива стандартному ДВС і все швидше будуть йти в минуле автомобілі з ним, стаючи музейними експонатами.

Є вже і перші плоди такого завзяття. Деякі автовиробники, такі як Volvo і Jaguar вже заявили, що найближчим часом (у проміжку декількох років) вони гибридизируют все що випускаються компаніями автомобілі і навіть більше того, перейдуть на виробництво повністю електричних транспортних засобів.

Однак, як би виробники не хотіли показати готовність слідувати сучасним екологічним тенденціям, без втручання держави досягти успіху в цьому буде практично нереально. І як виявляється чимало країн у світі вже планують повний перехід на електрифіковані індивідуальні засоби пересування. Ось список цих країн і термін коли вони планують перейти на екологічно чисті автомобілі.

Китай- 2030

Країни, які сказали ДВЗ - до побачення!

Будучи найбільшим автомобільним ринком у світі, Китай має потенціал, надавати великий вплив на світову автомобільну промисловість. Зараз уряд Китаю проводить роботи по підрахунку можливих ризиків і шляхів розвитку гібридної інфраструктури в країні.

На даний момент відомо, що китайська влада поставили перед собою завдання по збільшенню продажів гібридних та електромобілів. До 2020 року чиновники хочуть встановити п’ять мільйонів зарядних пристроїв, а до 2030 року-80 мільйонів.

Дивіться також: Електричні автомобілі в країнах можуть зробити більше шкоди, ніж користі

Така поліпшена інфраструктура, ймовірно, допоможе країні досягти високих показників використання еко засобів пересування до 2030 року та довести кількість цих автомобілів до 40%.

Каліфорнія- невизначено

Країни, які сказали ДВЗ - до побачення!

Цей штат прагне до скорочення викидів вуглекислого газу на дорогах до 80% до 2050 року. Частина цього плану, звичайно, включає в себе відмову від бензинових і дизельних автомобілів.

Великобританія- 2040

Країни, які сказали ДВЗ - до побачення!

Як і в Каліфорнії, британські чиновники хочуть прийняти кардинальні заходи для поліпшення якості повітря в країні. На відміну від Каліфорнії, Великобританія планує заборонити виробництво всіх нових бензинових і дизельних автомобілів і мікроавтобусів до 2040 року.

Незважаючи на те, що нові автомобілі з традиційними двигунами не будуть продаватися, власники нинішніх транспортних засобів, що працюють на відновлюваних джерелах, як і раніше зможуть користуватися своїми транспортними засобами, але купити нові автомобілі з ДВЗ у них не вийде.

Шотландія має намір здійснити той же заборона ще раніше, до 2032 року.

Норвегія- 2025

Країни, які сказали ДВЗ - до побачення!

До 2025 року Норвегія хоче, щоб продаж автомобілів з ДВС була повністю ліквідована. 2025 рік – це всього через 7 років, тобто, скоро. За даними CNN, 40 відсотків всіх автомобілів, проданих в Норвегії в 2016 році, були гібридними або електромобілями – аномально висока частка ринку порівняно з іншими країнами. Після 2025 року буде дозволено продавати тільки автомобілі з нульовим рівнем викидів.

Франція- 2040

Країни, які сказали ДВЗ - до побачення!

В цілях сприяння боротьбі з глобальним потеплінням міністр екології та солідарності Франції Ніколя Хулот має намір припинити продаж автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами до 2040 року. За даними CNN Money, гібриди і електрокари склали всього чотири відсотки продажів нових автомобілів в країні за 2016 рік. По всій видимості перед французькими чиновниками стоїть досить серйозна задача.

Дивіться також: В Парижі заборонять використання автомобілів зі старими дизельними моторами

Німеччина- невизначено

Країни, які сказали ДВЗ - до побачення!

На відміну від інших європейських країн, Німеччина не вирішила коли їй повністю відмовитися від виробництва і продажу автомобілів зі стандартними ДВС.

Дивіться також: Через шість років німецькі автовиробники відмовляться від розробки нових типів ДВЗ

Втім, канцлер Ангела Меркель таки сказала німецькому журналу SUPERillu, що Європі необхідно в кінцевому підсумку ліквідувати бензинові і дизельні двигуни. Канцлер має намір працювати з автовиробниками для забезпечення плавного переходу” в электризованное майбутнє, і заохочуватиме їх до запровадження нових технологій, щоб тримати забруднення навколишнього середовища транспортними засобами під контролем.

Індія- 2030

Країни, які сказали ДВЗ - до побачення!

У найбільш забруднених містах світу, які розташовані в Індії, уряд цієї країни має намір вжити рішучих заходів для запобігання подальшого забруднення. CNN розповіло, що чиновнкии Нью-Делі хочуть, щоб в країні до 2030 року продавалися тільки електромобілі. Аніл Кумар Джейн, радник уряду з енергетики, додав, що це лише “бажана мета” на даний момент.

Париж, Мехіко, Мадрид і Афіни- 2025

Дивіться також: Автомобілі і екологія: Заборонять чи автомобілі?

Мери чотирьох столиць підписали глобальну петицію в 2016 році про заборону дизельні автомобілів на вулицях до 2025 року. Міська влада сподівається, що це буде стимулювати автовиробників бути менш залежними від бензину і дизельного палива. Офіційне законодавство все ще знаходиться в розробці.