Чи варто боятися покупки УАЗ Патріот? Приклад з життя

280

UAZ Patriot, надійності як не було, так і немає?

УАЗ Патріот – машина надійна, кажуть одні. UAZ Patriot – машина проблемна, стверджують інші. Короткий роздум на тему надійності і недоліки, з якими стикаються автовласники було навіяно нещодавно опублікованій в «АвтоВзгляд» статтею.

Згідно матеріалу шановного автомобільного видання, в редакцію надійшла скарга від одного з нещасних власників вітчизняного позашляховика. Власник позашляховика UAZ Patriot в комплектації Limited 2015 року покупки скаржився на жахливе якість збірки, часті поломки, патьоки технічних рідин.

Його життя навіть загрожувала небезпека, зважаючи на те, що у автомобіля просто-напросто відірвалося заднє колесо. Добре хоч швидкість руху була невеликою, інцидент стався на парковці. Згідно прикладеним avtovzglyad.ru документами замовлення-наряду, заднє праве колесо виїхало з мосту, стався «обрив рукава півосі». Такого від незатянутых болтів не буває.

При читанні документації замовлення-нарядів, просто диву даєшся, наскільки часто автовласник звертався за лагодженням або усуненням дефекту, буквально кожні три – п’ять місяців, і так протягом кількох років. То двигун не заводився на «гарячу». Це за умови, що автомобіль був тільки недавно куплений!

Чи варто боятися покупки УАЗ Патріот? Приклад з життя

Протікали двері, текли повторювачі поворотів, просто не «моргали» повторювачі покажчиків поворотів… і це найшкідливіші поломки.

Тому що також протікав один з амортизаторів, була виявлена текти масла з КПП (коробка не завжди включала першу і задню передачі), та що вже там, бензобак тек! А це вже пахне смаленим.

Періодично гудів гідропідсилювач керма, двигун також час від часу відмовлявся заводитися і кілька найменувань, так по дрібниці. Один з недуг добре знайомий власникам позашляховиків з Ульяновська, дефекти лакофарбового покриття і передчасне гниття кузова. «Іржа» виявлялася в найнесподіваніших місцях, що говорить про незадовільну якість ЛПК і застосовується при виробництві автомобіля металу.

У підсумку, після фінального «відділення» заднього колеса, з власника небезпечною машини пригод виявилося достатньо. Автолюбитель написав автовиробникові претензію. Була проведена експертиза, однак, як стверджують у виданні, дефектовка була проведена вибірково.

Чи варто боятися покупки УАЗ Патріот? Приклад з життя

Як проміжний підсумок історії, власник подав до суду на виробника. Розгляд повинен розпочатися в січні цього року.

Звичайно, для досвідчених «УАЗоводов» ця новина не стане одкровенням, але застерегти новачків варто. Адже УАЗ за останні кілька років почав посилено просувати свій бренд. Створюються нові моделі, покращуються технології виробництва. Однак якість автомобілів все також залишає бажати кращого. Варто побоюватися автомобілів з міста на Волзі?

Чи варто боятися покупки УАЗ Патріот? Приклад з життя

В цілому немає, автомобіль буде досить надійним помічником у господарстві, якщо його власник володіє знаннями для самостійного обслуговування автомобіля. Купуючи автомобіль мінімум за 700.000 рублів (максимальна вартість комплектації «Максимум» обійдеться в 969.000 рублів), доведеться докласти певні зусилля для доведення машини до нормального робочого стану. На жаль, це факт.

Знаючі люди радять:

1.«Промовилить» кузов, щоб не гнив.

2.Протягнути з’єднання, щоб не розкрутилися

3.Поставити нормальні пильовики і сальники, щоб не підтікало

4.Змінити технічні рідини з заводу, на більш якісні, після первинної обкатки (3.000 км). На форумах гуляє думка, що ці рідини (в коробці, роздатці, двигуні, мостах) потрібно міняти відразу після покупки.

Судячи з інформації з тих же форумів, слабкими місцями Patriot, на які варто звернути увагу є:

1.Кузов. На жаль, поки він швидко іржавіє

2.Амортизатори. Радять замінити на імпортні

3.Сальники. Міняти по мірі зносу на іноземні аналоги.

4.Шланги. Хоч на автозаводі таку проблему як перетирання шлангів категорично заперечують, досвідчені «УАЗоводы» радять міняти їх на нові, якщо відомі механічні пошкодження.

В іншому автомобіль не викликає великих неприємностей у своїх господарів і наведений виданням «АвтоВзгляд» приклад, швидше носить одиничний випадок, особливо, що стосується відвалилася колеса. Тому, боятися придбання вітчизняного брутального джипа не варто. Просто потрібно бути готовим до можливих труднощів. «Патріот» — це автомобіль для справжніх чоловіків!