Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети

254

Колекціонер з Мічигану продає і утилізує рідкісні моделі автомобілів


Рона Даузета влади штату Мічиган (США) зобов’язали в стислі терміни позбавитися від величезної колекції автомобілів. Частина машин колекціонер продав, але цього недостатньо, і деякі раритетні зразки доводиться відправляти на злам, що дуже сумно.

Представники влади щомісяця відвідують Рона, щоб дізнатися, якими темпами рухається знищення колекції. Даузета зобов’язали позбавлятися не менше ніж від 20 автомобілів щомісяця. Щоб не виникало проблем з владою, 70-річний колекціонер намагається укластися в ліміт або перевищити його.

Рон перетягнув на свою ділянку безліч покинутих автомобілів, але тепер від нього вимагають їх зламу. Нікого не хвилюють почуття колекціонера — у нього не залишається іншого вибору, крім як відправляти машини на злам. Все почалося з пари моделей, але сьогодні кількість утилізованих зразків наближається вже до трьом десяткам і ще 18 автомобілів приготовані до подрібнення.

Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети
Справедливості заради потрібно відзначити, що деякі експонати колекції Рона давно вимагають відправки на звалище і заслуговують утилізації. Але зустрічаються тут і гідні уваги екземпляри. Наприклад, прекрасний нержавіючий універсал Volvo 740 GLE з механічною коробкою передач.

Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети
Незважаючи на те, що його шини давно спущені, а диски на половину вросли в землю, панелі були у відмінному стані, на них не було й сліду іржі, фарба знаходилася майже в ідеальному стані, все скла залишилися цілими. Цей автомобіль Рон пригнав з Вірджинії. За такий зразок колекціонер планував виручити 400 доларів, але його довелося відправити в дробарку.

Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети
У черзі на утилізацію варто ще одні універсал Volvo. Хоч він і виглядає не дуже естетично через відсутність решітки радіатора і фари, але автомобіль знаходиться в справному стані. Ґрати і фару Рон зняв, щоб відремонтувати невелику вм’ятину на крилі, але тепер у цьому немає сенсу. У будь-якому випадку, універсал заслуговує на другий шанс. У колекції Даузета також є досить пристойний Volvo 760 турбо седан.

Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети
Крім Volvo, колекціонер відправив на злам від 4 до 6 автомобілів марки Saab. «Тепер вони можуть проявити свою спритність на небесних трасах», – говорить Рон. Dodge Dakota є дійсно особливим — це один з 4000 побудованих примірників. І навіть якщо у нього іржавий передній бампер, обробка деяких фар відсутня, є трохи іржі на дверях, немає вагомих причин відправляти автомобіль на звалище. Це частина американської історії, яка заслуговує того, щоб бути збереженою.

Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети

Дивіться також: Топ-5 самих крутих швидкісних автомобілів, які коли-небудь випускалися

Але велика частина колекції Рона буде йти в подрібнювач, якщо ніхто її не купить. «Я не можу сидіти на своїх автомобілях вічно», – говорить Рон. «Люди дзвонять, але не хочуть приїжджати або задають дурні питання, і ви знаєте, чорт забирай, вони не так вже серйозні, як хотілося б», – продовжив колекціонер. Досі не вдалося продати достатню кількість автомобілів, щоб зберегти їх від руйнування.

Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети
Рон каже, що у нього є тонни машин Mercedes-Benz, які вирушать на злам. Наприклад, ця участь скоро спіткає Mercedes 280SE . При цьому колекціонер зазначає, що у нього є ціла купа дійсно гідних зразків, таких як 450SLs, який він також збирається перетворити в лом, і моделі 350SLs, 380SLs, 450SLs, 560SL.
Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети

Інші транспортні засоби, що знаходяться в «разделочном блоці» заслуговують уваги:

  • Mercury Capri II;
    • Ford Taurus SHO з 69000 милями на одометрі;
    • Форд F-250 Flareside, який поїде, якщо замінити стартер;
    • VW Beetle 1998 року випуску виглядає відмінно, і для поїздки йому потрібен лише новий ремінь.

Незвичайний колекціонер із США який знищує раритети
Ще в колекції Рона багато пристойних BMW 5-ої і 7-ої серії, є тут і Pontiac Fieros.

Власник автомобілів з сумом відзначає, що повинен кожен місяць знищувати по 20 машин, незалежно від погоди. При цьому Рон стверджує, що багато з них можуть поїхати, так як в них встановлені робочі акумулятори.

Незвичайний колекціонер із США який знищує раритетиНезвичайний колекціонер із США який знищує раритетиНезвичайний колекціонер із США який знищує раритети

Автор: Сергій Василенков