Проект, підвищує виплати за європротоколом прийнятий в першому читанні

215

Ліміт за Європротоколом зросте в два рази, вже скоро

Законопроект, який повинен підвищити страхове відшкодування виплат по ОСАГО європротоколу (збільшиться в два рази-з 50 до 100 тис. рублів) прийнятий у першому читанні.

Проектом закону крім збільшення ліміту, вноситься ряд інших додатків, які змінять підхід автовласників, які потрапили в ДТП у бік самостійного оформлення аварії. Як припускають в уряді, вносяться зміни позитивно позначаться на подальшому вдосконаленні процедури оформлення дорожніх пригод без залучення співробітників ДІБДР.

Докладніше. Крім збільшення ліміту виплат два рази (для Росії до 100 тис. рублів, в Москві/МО, Санкт-Петербурзі та Ленінградській області до 400 тис. рублів), зміни можуть бути внесені у пункт 1 статті 111 Закону про ОСАЦВ, який свідчить, що оформлення документів про ДТП за європротоколом здійснюється у разі, якщо в ДТП шкода заподіяна тільки двом транспортним засобам, цивільна відповідальність власників яких застрахована, при цьому учасники ДТП не мають розбіжностей щодо обставин ДТП і пошкоджень, виявлених ними на транспортних засобах.

Щоб прискорити процес оформлення дорожньої пригоди, проектом передбачається оформляти подібні ДТП, в яких постраждали люди, незалежно наявності в учасників розбіжностей щодо обставин ДТП.

Дивіться також: Порядок дій у випадку ДТП

І, нарешті, якщо автовласникам доведеться оформляти європейський протокол незважаючи на відсутність єдиної думки винність в ДТП тієї чи іншої сторони, обставини ДТП повинні бути зафіксовані технічними засобами контролю або іншими передбаченими законопроектом пристроями, наприклад фотозйомка пошкоджених автомобілів за допомогою спеціального додатка для смартфонів, яке буде передавати зафіксовані дані в автоматизовану інформаційну систему РСА.

Вимоги такої фіксації для оформлення документів за європротоколом стануть обов’язковими з 1 жовтня 2019 року.