Цей вид тюнінга повинен бути у кожного новачка за кермом: Відео

224

Кулібін з Бразилії втілив мрію всіх недосвідчений водіїв

Для багатьох автолюбителів паралельна парковка – справжнє пекло на Землі. Особливо в умовах великого міста, тим паче, коли втискуватися доводиться між двома дорогими іномарками. А якщо ваш автомобіль затиснули з двох сторін два автомобіля і обидва водія, немов змовившись під’їхали настільки близько до ваших бамперам, наскільки це взагалі можливо? Що тоді робити?

Автолюбитель з Бразилії схоже дає відповідь на це каверзне питання. Немов за помахом чарівної палички, автомобіль підводиться з боку багажника, а потім його задня частина невимушено виїжджає в бік дороги, даючи тим самим місце для маневру. Через кілька секунд задні колеса знову торкаються землі, Ford Mondeo пропускає попутний транспорт і гордий їде.

Що це було, запитаєте ви. Припущення є тільки одне, бразилець явно подивився ось це старе відео:

Запаска розташована в багажнику перпендикулярно землі. Приводом (у випадку з Mondeo він невідомий, можливо електричний) від кардана і гідравліки інженери з Америки ще в 1950-х роках намагалися полегшити водіям виїзд з вузьких місць на парковці. Колесо виїжджало, повертало корму автомобіля, забиралося і можна було їхати у своїх справах. Тоді інновація не була зустрінута з ентузіазмом.

Дивіться також: Відео: Чому у автомобілів досі немає п’ятого колеса?

А от сучасні Кулібіни прийняли ідею на ура! І як видно, цілком успішно змінюють машини самостійно. Цікаво, в місцевому відділі дорожньої поліції примірник самостійно пройшов перевірку?