При обміні прав водіїв можуть зобовязати повторно здавати іспити

279

У ДАІ надійшла пропозиція проводити переекзаменовку при кожній заміні прав

Якщо у вас підходить до кінця термін дії водійського посвідчення, ймовірно, в майбутньому права буде замінити не так легко, як зараз, оскільки існує ймовірність того, що ГИБДД прийме пропозицію про необхідність складання іспиту на знання Правил дорожнього руху при заміні документа. Про розгляд пропозиції проводити тестування на знання правил дорожнього руху при заміні прав йдеться на сайті видання «Известия».

В Державтоінспекцію Росії направлено пропозицію про те, що кожен водій при зміні водійського посвідчення буде зобов’язаний пройти теоретичний іспит на знання ПДР. З такою ініціативою виступив Союз автошкіл, включивши її в резолюцію III Конгресу автошкіл. За даними «Известий», норми містяться в документі, копія якого є в розпорядженні видання.

У планів Союзу вже з’явилися супротивники в особі спільноти автолюбителів, які стверджують, що потреби у підтвердженні своїх знань у водіїв просто немає.

При обміні прав водіїв можуть зобовязати повторно здавати іспити

Аргументація самих розробників пропозиції така. Справа в тому, що водії, термін обміну перше прав яких підійшов до фінальної точки або підійде найближчим часом, отримували водійські посвідчення у часи, «коли контроль за автошколами і якістю навчання майбутніх водіїв був не таким суворим, як зараз».

Більш того, Правила дорожнього руху за останні роки зазнали значні зміни, у зв’язку з цими обставинами необхідно перевірити знання навіть тих автомобілістів, які, нічого не порушивши, просто прийшли отримати нову пластикову скоринку.

В цьому впевнений голова Союзу автошкіл Олександр Ачкасов. Також він підкреслив, що з часом рівень знань водіїв природним чином падає, що, відповідно, також негативно позначається на безпеці на дорозі.

Переекзаменування торкнеться виключно знань теорії.

При обміні прав водіїв можуть зобовязати повторно здавати іспити

Серед інших пропозицій, які прозвучали на III Конгресі автошкіл, була ініціатива зобов’язати водіїв возити з собою медичні довідки (з січня діють 1 рік), а співробітників Державтоінспекції – наділити повноваженнями перевіряти їх.

Нагадаємо, що водійське посвідчення не безстроково, воно видається на 10 років.

Дивіться також: При заміні прав раніше закінчення терміну дії видача буде проводитися на 10 років

Для заміни водійського посвідчення необхідно надати наступні документи:

1. Заява про заміну прав

2. Паспорт або інший документ, що посвідчує особу

3. Медична довідка.

4. Старі водійські права

5. Документ, що підтверджує оплату державного мита (2.000 рублів). При заміні ВУ допомогою порталу Держпослуг до 1 січня 2019 року діє знижка 30% мито в такому випадку обійдеться в 1.400 рублів.

За новими правилами обміняти ВУ можна в багатофункціональних центрах (МФЦ).