Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

272

Тест-драйв: Maybach S-Class, в ньому є всі, крім скромності

«Кращий автомобіль в світі» – друге ім’я Mercedes-Benz S-Class. Остання на сьогодні версія Mercedes-Maybach була зроблена на базі S-ки, але родовід-то у нього зовсім інша: солідніше буде! Якщо бажаєте, компанію Майбах в її кращі роки можна було порівняти з найдорожчим скаковым жеребцем в світі на прізвисько Фрэнкел (на секундочку, вартість скакуна оцінена в $200 млн). Одні регалії і досягнення в обох випадках можна перераховувати нескінченно довго. Не дарма Мерседес постарався в черговий раз воскресити марку – надто вона дорога в прямому і переносному сенсі.

Нагадаємо, що ім’я Мерседес-Майбах (ціна базової версії: $168,000 в США, 8.7 млн. рублів в Росії) перестало існувати як окремої марки в імперії Даймлер, переформатировавшись в топову версію Mercedes S-Class (вартість в Штатах від $90 тис., в Росії цінник починається з 6.7 млн. рублів).

Maybach всіма силами намагається виправдати свою вартість і навіть намагається стрибнути вище голови, пропонуючи настільки унікальні і просто неймовірні опції, що дух захоплює від такого підходу до справи. Аналогів за деякими функціями просто немає в автомобільному світі. Або практично немає.

Мистецтво розкоші Maybach S-Class полягає в тому, що вона природна – не потрібно думати, просто довіртеся інтуїції.

Чому важливо їздити в подорожі на дорогих автомобілях?

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Ідея тест-драйву проста: прокладете абсолютно звичайний, занудний маршрут, по якому ви їздите щороку на своєму Subaru або Chevrolet на відпочинок, але пройдіть його в розкішному і дуже дорогому автомобілі. Як кажуть, відчуйте різницю і оцініть, заради чого працюють люди в Mercedes-Benz.

Дивіться також: Mercedes-Maybach S 600 Guard: Тест драйв

Чи виправдано використовувати екстраординарний автомобіль на кожен день? І наскільки відрізняється досвід поїздок на самому крутому люксі?

1.100 кілометрів на одному диханні.

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

США – велика країна. Не настільки безмежна, як Росія, але поїздка на 1.000 км від будинки для американців не стане потрясінням або чимось незвичайним. Тому седан вирішено було обкатати між Нью-Йорком і засніжених штат Мен. Офіційним виправданням такої тривалої поїздки стала зустріч з колишньою колегою, яка перебралася подалі від гамірного мегаполісу і його густонаселених околиць.

Заради наукового експерименту у подорож вирушили три людини, одна собака. Прям як у класичній повісті Джерома К. Джерома «Троє в човні, не рахуючи собаки».

Трохи про головного героя

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

В «далеке плавання» вирушила версія Mercedes-Maybach S560 4MATIC. Комплектація – твердий середнячок, таку в Штатах можна придбати за значні $180,545. Розповідь про опціях даного авто зайняв би кілька сторінок, тому обмежимося кількома найбільш цікавими фактами про люксовому седані. Елегантний многоспицевый мультируль, обтягнутий світлою шкірою, з дерев’яними вставками High Gloss Polished Multispoke Wheels коштує $5.000, пакет під загадковою назвою Silk Beige/Deep Blue Sea Package збільшує ціну на $1.000. У нього входить пройшла полуанилиновую обробку шкіра Наппа і «порцеляновий» оббивка стелі DINAMICA.

Крім цього, салон йшов з функцією MAGIC SKY CONTROL за $4,950. Це дуже цікава штука, що дозволяє вам в буквальному сенсі отримати контроль над небом. Принаймні, з візуальної сторони. Технологія дозволяє змінювати тонування прозорого даху від 100 приблизно до 20%. За допомогою «магії» дах сама буде визначати, чи потрібно їй затемниться, вірніше посиніти, або залишатися повністю прозорою. Якщо немає бажання спостерігати за «світломузикою», можна зробити затемнення в ручному режимі. Головне – запам’ятати, як вона включається і вимикається (налаштування, за запевненням прокотилися на седані дослідників, заховані дуже глибоко).

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Махину розганяє 4.0-літровий твін-турбований V8, який також можна знайти під капотом цілого ряду AMG-моделей. Потужність 463 коней і 700 Нм крутного моменту, сполучена з девятиступенчатой автоматичною коробкою передач, непогано справляються зі своїми завданнями. Швидкість на Левиафане, поглиначі кілометрів, дуже складно відчути. Усвідомлення того, що ти все ж рухаєшся, приходить після того, як стрілка спідометра перевалить за 140 км/ч.

Висока автомобільне мистецтво налаштовує на високий лад

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Якщо ви проведете багато часу за кермом Maybach, неминуче підніметеся до міркувань на філософські теми. Наприклад, чим відрізняються інші автомобілі, які також, як і ви, потрапили в непередбачену дорожню пробку?

От той хлопець спереду на Chevrolet Sonic або дама праворуч на Subaru Forester, чим вони гірші за вас? У їх авто ті ж чотири колеса, така ж кількість місць всередині. Розробляли їх не менш обдаровані інженери, а дизайн…, про смаки сперечатися безглуздо.

Начебто все те, та не те. І справа не в обтягнутому в найтоншу м’яку шкіру, живе своїм життям кермі зі зворотним зв’язком. Не в ціні і електронної приладової панелі, на якій, судячи за дозволом, можна грати в комп’ютерні ігри. Все це як би само собою зрозумілі фактори.

По-перше: Напевно, суть у дрібницях. Тисячах, саме тисячах дрібниць, про які вже подбали, які розрахували за складними формулами, з’ясували за допомогою психології і зробили в кращому вигляді для елітних покупців. І в цю еліту раптово затесався ти. Тимчасово, звичайно, але все ж.

Напевно, навіть якщо ці шикарні крісла були б зроблені з дерева, це почуття нікуди не зникло.

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

По-друге: Седан дає волю вибору завдяки найширшим спектром налаштувань. У ньому за власним розсудом можна налаштувати все і навіть більше. Причому абсолютно неважливо, що індивідуальні настройки можуть бути взаємовиключними. Просто виставляєте пневмопідвіску в режим комфорту, а двигун з трансмісією – в режим «Спорт» – і вперед!

М’яка їзда на позамежних швидкостях вам забезпечена! Який ще автомобіль здатний запропонувати таке? Легкість. Контроль. Розкіш. Там, де інші будуть трястися по старенькій дорозі, ви не відчуєте ні стику.

По-третє: У автомобіля, на якому ми їхали, був набір технологій для водія, який керував автомобілем у смузі, гальмував перед автомобілями, які ми наздоганяли, і прискорювався самостійно, без втручання водія, до безпечної швидкості руху по шосе. Пробки або міський режим руху для дорожнього автопілота, схоже, були просто приємною розминкою.

Було здорово покататися, не втручаючись в рулежку? Не зовсім. Хоч робот і був, образно кажучи, посаджений за кермо, його не встигли як слід навчити керувати машиною. Аварійні ситуації він навряд чи створить, але веде автомобіль, немов водій-підліток: то до краю смуги пригорнеться, то різко загальмує, а то і газ натисне не плавно. Вчити його ще й вчити.

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

В-четверте: Це Майбах. Складно передати словами, що це означає і як це помацати. Це просто є, як Феррарі, Астон Мартін і подих вітру перед зміною погоди. Напевно, їм треба володіти, щоб остаточно зловити це почуття або, принаймні, волею редакції видання, відправитися в тривалу подорож.

В дорозі

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Незайвим буде згадати, що великий автомобіль. Навіть величезний. Це важливо, адже круті хлопці зобов’язані викликати повагу одним лише своїм виглядом. Тюхтії потрібного ефекту не зможуть досягти.

Maybach в довжину майже 5.5 метра від краю до краю бамперів. Якщо порівняти з Honda Fit, виходить майже на 1.5 метра довше.

Більше того, він на 20 см довше стандартного S-класу (5.462 мм проти 5.257 мм), колісна база, природно, теж більше: 3.365 мм на лімузині Майбах проти 3.175 мм на базовому S-Class. В холці велетень без 2 мм півтора метра, а його ширина відповідає 1.899 мм згідно з технічним специфікаціям.

Майбах великий. І він здається великим з боку.

Він займає багато місця на смузі на шосе і ще більше на заміських дорогах у глибинці Нової Англії. Седан сильно здіймається над потоком легковиків і вальяжно крениться в ті моменти, коли ви паркуєтеся на стоянці. Позашляховики виглядають ліліпутами порівняно з ним. Будинки виглядають невеликими порівняно з ним.

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Центральне місце в автомобілі – це заднє ложі. Іншими епітетами два задніх трону просто не описати. Для людини ростом 180 см фізично неможливо дотягнутися ногами до спинок передніх сидінь. Перевіряли, не вийшло. Цікаво, що за всю поїздку всі три тест-пілота по черзі прагнули зайняти саме задні місця. Напевно, щоб відчути себе важливими персонами. Хоча, відверто кажучи, ергономіка на найвищому рівні на будь-якому місці лімузина.

Незважаючи на розміри, багажник виявився хоч і довгим, але вузьким. Практичний експеримент показав, що легко поміщаються всередині сумки, але ось більш габаритні предмети вимагають складання заднього сидіння. У випробуваннях взяли участь книжкові полиці, які були запозичені у одного знайомого. В деякі середньорозмірні седани вони легко поміщалися виключно в багажник. Тут не так. Відчувається невеликий дисонанс, але все ж варто брати до уваги факт того, що це не вантажівка.

А ось для розміщення собак Майбах показав себе з найкращого боку.

Це Ліззі, породи бігль мікс. Вона не особливо жалує незнайомі простору. Вона взагалі не особливо любить подорожувати. Якщо хтось в автомобілі дійсно вимагав розкоші і оцінював Maybach за найвищими стандартами, це була Ліззі.

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

І все ж їй не знадобилося багато часу, щоб комфортно влаштуватися на задньому сидінні або, згорнувшись на плюшевому товстому килимі між сидіннями, солодко дрімати в дорозі. Можливо, собаченция не злякалася автомобіля з-за великої площі скління і прозорого даху – світла і простору було достатньо для тварини.

Як не дивно, поїздка виявила досить непогану економію палива, з урахуванням ваги, потужності і в цілому грандіозності споруди. Змішаний цикл руху показав середній витрата у 8.4 літра на 100 км. На 720 кілометрів шляху були витрачено 72 літра палива, при тому, що маршрут пролягав через завантажений Бруклін. Хороший результат, скажу я вам, для автомобіля вагою 2.2 тонни.

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

В підкапотному просторі можна виявити марковані AMG – шланги…

Що всередині і технології

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

На Maybach встановлена технологія LED Intelligent Light System. Цікава вона тим, що коли ви вимикаєте світло, вони не гаснуть повністю, а, скоріше, дуже сильно тьмяніють; при включенні вони оживають, починаючи сканувати простір навколо себе вгорі, по боках, налаштовуючи робочий діапазон. При включенні дальнього світла історія повторюється. Невелике світлове шоу від Mercedes-Benz.

Навіть амбиентное внутрішнє освітлення салону відрізняється возом і маленькою візком налаштувань. Освітлення можна налаштувати під будь-який колір, який захочете. Всі кольори веселки і навіть більш доступні в автомобілі. Або, якщо вам здасться, що настроечное меню занадто складне – а воно дійсно місцями непростий для розуміння, – можна вибрати колір освітлення зі списку.

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Це все йде в додаток до різних подогревам і охолодженням сидінь, з напрочуд різноманітними масажними функціями, функції «ваш шофер», можливості автоматичного складання переднього сидіння для зручності задніх пасажирів і так далі, тощо. Як говорили вище, настройок і опцій дуже багато, всього не перерахуєш.

Пряма мова протестировавшего Майбах американця: «Важливість всього цього полягає в тому, що, будучи зручним і потужним і всяке таке, легко зрозуміло, що ви хочете від автомобіля, який об’єктивно і явно хороший. Ви отримуєте тонни і тонни функцій, налаштувань і трюків, які повністю тупі і непотрібні. Ось що цікаво в Maybach. Ви витратите багато часу, намагаючись з’ясувати це.

Як тільки ви це з’ясуйте, бухгалтер подзвонить вам, щоб сказати вам, що ви відкрили податкову лазівку і якимось чином, натиснувши он ту кнопку, додали в свій інвестиційний портфель ще $100 тис. або щось на зразок цього».

Вердикт

Та навіщо він потрібен, цей вердикт! Все і так сказано. Майбах – це автомобіль для статусного чоловіка, для якого гроші не проблема, або, на худий кінець, для сибарита, яким подавай атракціон небаченої розкоші.

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі

Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі
Mercedes-Maybach 2018, мабуть, кращий автомобіль в світі