Ось скільки в Росії камер ГИБДД

241

Кількість камер фіксації порушень в автоматичному режимі

МВС опублікувало статистику кількості діючих камер фіксації дорожніх порушень. Як відзначаються на сайті ГИБДД, камери фіксації сприяють «попередження правопорушень в області дорожньої безпеки, істотно впливають на дисципліну водіїв і вносять значний внесок у скорочення кількості ДТП, а також числа загиблих і постраждалих в них людей».

Це може означати тільки одне, якщо камери фіксації дієві, то їх кількість повинна збільшуватися. Так і відбувається.

Система автоматичної фіксації порушень ПДР продовжує активно розвиватися. Якщо в 2016 році стаціонарними і пересувними комплексами, що працюють в автоматичному режимі, було винесено 61 млн. постанов по справах про адміністративні правопорушення, то за 2017 рік кількість винесених постанов склало більше 83,2 млн. на 36,4 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Дивіться також: От всі камери які використовуються на дорогах Росії

На сайті ГИБДД зазначається, що 83.2 млн. постанов, це 79% від загальної кількості винесених постанов про порушення правил дорожнього руху за рік.

В даний час на території Російської Федерації налічується понад 9 тисяч стаціонарних, 3,8 тисяч пересувних і 656 мобільних комплексів автоматичної фіксації порушень. Найбільша кількість цих засобів контролю розташовуються у великих містах, на федеральних трасах, в селищах через які проходять великі траси і в найбільш небезпечних локальних місцях.

Ось скільки в Росії камер ГИБДД

Список порушень, за який вже зараз можуть приходити штрафи в автоматичному режимі достатньо обширний:

перевищення встановленої швидкості руху

рух транспортних засобів по смугах для громадського транспорту

порушення правил зупинки і стоянки

рух на заборонний сигнал світлофора (в тому числі на залізничних переїздах)

проїзд під знак «В’їзд заборонено»

Камери вже навчилися і працюють у напрямку виявлення ненадання переваги у русі пішоходам в зоні пішохідних переходів.

Варто відзначити, що в залежності від регіону і типу використовуваної камери фіксації, порушення виявляються не всі. Втім, це справа часу і юридичних нюансів, коли почнуть створюватися умови для залучення водіїв до адміністративного штрафу за всі види порушень зі списку. Далі більше. Комплекси фіксації в наші стали настільки досконалими, що їм по плечу дуже багато. Детальніше читайте тут:

Ось всі камери які використовуються на дорогах Росії

Ось скільки в Росії камер ГИБДД

За типом порушень, кістяк стаціонарних комплексів фіксації орієнтований на відстеження перевищення швидкості. Таких комплексів по країні працює більше 9.8 тис. (63.7%).

У 2017 році ними виявлено 70,1 млн. порушень, що майже 84,2% від загальної кількості правопорушень, зафіксованих в автоматичному режимі.

1 003 комплексу, працюють над фіксацією в автоматичному режимі порушень правил проїзду регульованих перехресть.

953 од. несуть вахту, фіксуючи факти виїзду на смугу, призначену для зустрічного руху, проїзду під знак «В’їзд заборонено».

45 призначені для фіксації порушень в зонах залізничних переїздів.

139 – для фіксації фактів ненадання переваги у русі пішоходам в зоні пішохідних переходів.

712 комплексів фіксують факти руху транспортних засобів по смугах для громадського транспорту.

850 встановлені для фіксації порушень правил зупинки і стоянки.