Топ-13 преміумних автомобілів, що використовують активну аеродинаміку

233

Сучасні автомобілі, у яких є активна аеродинаміка

Крила, які можуть змінювати кут нахилу і висоту, покращують все – від швидкості до ефективності гальмування і маневрування. Сучасні технології дозволяють використовувати повітря для керування автомобілями.

Дивіться також: Аеродинаміка автомобіля: Технологія з’явилася в 1800-х роках

Porsche 911 Turbo

На додаток до рухомого крила ззаду у 911 Turbo також є активний елемент, що управляє потоком повітря спереду. Це спліттер, який розгортається на високих швидкостях і зникає в бампері на низьких, тому у водіїв немає проблем з нерівностями рельєфу і дорожніми перешкодами.

Mitsubishi 3000GT

Кожен, хто говорить про активну аеродинаміці як про нової технології, ніколи не чув про 3000GT. Японський бренд встановлював активну систему аеродинаміки на 3000GT протягом усіх 1990-х років. Це був рухливий спойлер, який змінював кут нахилу залежно від швидкісного режиму.

Lamborghini Huracan Performante

Наявність закрилків, які відкриваються і закриваються, щоб забезпечити вільне проходження або обмежити проходження потоку повітря, що йде до переднього і заднього аэрообменам, – це вже серйозне технологічне досягнення. Але система ALA Lamborghini також може регулювати розподіл повітря по сторонам, в залежності від того, як автомобіль заходить в поворот. Це забезпечує ще більший контроль дороги, стабільність і стійкість при маневруванні.

Ford GT

На додаток до надлегких польотним контрфорсам на новому Ford GT встановлений розгорнутий задній спойлер. Його кут регулюється швидкісним режимом. Крім того, автомобіль змінює висоту посадки в залежності від позиції активного спойлера.

Ferrari LaFerrari

LaFerrari – це суперкар італійського бренду, тому не може бути сумнівів у тому, що він повний передових технологій. Він оснащений активним заднім крилом, яке допомагає при гальмуванні – створює опір і зупиняє автомобіль. Невеликі елементи заднього дифузора активізуються, щоб поліпшити притискну силу.

Lexus LFA

Головною визначною пам’яткою Lexus LFA є його фантастичний двигун V10, але у автомобіля є заслуговує уваги спойлер. Він залишається прихованим у задній частині автомобіля, поки не досягає швидкості більше 80 км/ч. Його активація сприяє правильному розподілу притискної сили в задній частині.

Porsche 918 Spyder


На додаток до величезної активного спойлеру в задній частині і вузьким вентиляційних отворів спереду Porsche 918 Spyder має два крила під кузовом. Вони розташовуються перед передньою віссю і відкриваються в гоночному режимі. Ці отвори направляють повітря у канали дифузора нижньої частини кузова і силою втягування утримують автомобіль на дорозі.

Koenigsegg Regera

У компанії Koenigsegg стверджують, що випустили перший у світі повністю складне активне крило для нового Regera Hypercar. Спойлер значних розмірів забезпечує необхідну притискну силу і застосовується для гальмування. Він акуратно прилягає до кузова, коли не використовується.

McLaren P1

У McLaren P1 «гоночний режим» – це все, що потрібно, щоб оцінити дієвість активної аеродинаміки. На високій швидкості автомобіль максимально притискається до дороги і піднімає спойлер. Він змінює кут при гальмуванні, щоб створити додатковий опір і зупинити автомобіль на стільки швидко, на скільки це дозволяють закони фізики.

Pagani Huayra

Pagani Huayra – приклад незвичайного використання активної аеродинаміки. Автомобіль обладнаний чотирма активними крилами, які розташовуються з обох сторін спереду і ззаду. Невеликі спойлери змінюють кут нахилу, реагуючи на прискорення, гальмування чи початок повороту. На це йдуть мілісекунди.

Alfa Romeo Giulia

Новий Giulia – останній спортивний седан, створений італійською маркою. Це задньопривідний автомобіль (RWD), обладнаний турбонаддувом. Також у машини є активний спойлер, розташований у дифузорі переднього бампера. Він піднімається і опускається в залежності від швидкості і режиму водіння.

Bugatti Chiron

У Bugatti Chiron є деякі досить цікаві аеродинамічні рішення. У 1500-сильному суперкарі, буквально напханому божевільними технологіями, встановлені активний передній дифузор і забирається крило. Останнім працює як повітряний тормоз, допомагає уповільнити автомобіль, який здатний розганятися до 420 км/ч.

2017 Porsche Panamera

Новий Panamera вийшов досить крутим. Автомобіль, спроектований з нуля, має гармонійне з дизайнерської точки зору складне заднє крило. Воно плавно зливається з кузовом, коли не потрібно посилити притискну силу.

Автор: Сергій Василенков