Подивіться на цих смішних роботів-лижників

236

У Кореї пройшли змагання роботів-лижників.

Останнім часом ви напевно бачили безліч різних роликів з дивовижними роботами. Ви може думаєте, що повстання роботів вже не за горами. Але подивившись це кумедне відео з роботами-лижниками ви спокійно будете спати по ночах. Сьогодні роботи можуть тільки вас розсмішити.

Ці кадри змагань роботизованих лижників пройшли за межами Пхенчхана, де проходять Зимові Олімпійські ігри-2018. Ця робот-гонка пройшла на курорті Веллі Хіллі в Хоэнсоне, приблизно в годині їзди від місця проведення Олімпійських ігор.

Подивіться на цих смішних роботів-лижників

Це змагання роботів вийшло дуже веселе. Особливо якщо дивитися як часто роботи падали зі схилу.

У змаганні брало участь 8 команд. Згідно з правилами всі роботи повинні бути як мінімум 50 см у висоту, мати дві ноги і працювати на незалежній енергосистемі.

Спостерігати за цими роботами-лижниками дуже забавно (хоча я розумію що, сміючись над ними, при повстання роботів я буду першою метою). Якщо серйозно, то незважаючи на невдачі роботів на гірськолижному схилі людство тим не менш далеко просунулася в робототехніці.

Подивіться на цих смішних роботів-лижників

Адже ще 10 років тому навіть такі роботи були фантастикою.

Але хто ж переміг у цих змаганнях? Згідно з офіційною інформацією переможцем став робот TaekwonV з компанії Minirobot Corp.

Цей робот успішно пройшов невеликий відрізок траси за 18 секунд.