Вчені встановили, що шум від автомобілів шкодить серцево-судинній системі

214

Нові дослідження: Автомобілі заподіюють шкоду здоров’ю своїм шумом.

Напевно, про небезпеку автомобілів ми вже чули все, що тільки можна, починаючи від того, що вони забруднюють повітря і потрапляють у важкі ДТП. Але виявляється, автомобілі несуть загрозу не тільки вихлопними газами і ризиком потрапити в аварію. Недавнє дослідження показало, що автомобілі заподіюють шкоду здоров’ю, генеруючи занадто багато шуму.

Дослідження опубліковане в журналі Американського коледжу кардіології. Згідно наукової роботи звуки вихлопу, сирени, рев двигунів і т. п. може становити серйозний ризик для здоров’я людей.

Автори наукового дослідження про вплив автомобільного шуму на людей стверджують, що шум може з часом впливати на роботу серця і навіть призвести до захворювань серцево-судинної системи.

Справа в тому, що гучні звуки не тільки порушують сон людини, що може викликати не тільки проблеми зі здоров’ям, але також реакцію організму у вигляді стресу. В результаті вивільняються гормони стресу, які з часом можуть пошкодити серце.

Вчені встановили, що шум від автомобілів шкодить серцево-судинній системі

Варто зазначити, що ще зовсім недавно вважалося, що шум від автомобілів просто дратує людей. Тепер у світі з’явилися реальні докази того, що шум може стати причиною захворювань, найчастіше пов’язаних з серцево-судинною системою.

Хоча, на думку вчених, автомобільний шум і не є прямою причиною серцевих захворювань, але дослідження показує, що вуличний шум від автотранспорту повинен класифікуватися як фактор ризику. Причому точно такий же, як ризик при високому холестерин і ожирінні.

Який же рівень автомобільного шуму шкідливий? Як стверджують вчені, шум більше 60 децибел вже збільшує ризик серцевих захворювань. Для прикладу: більшість сучасних автомобілів генерують шум потужністю в 70 дб і більше.

Вчені встановили, що шум від автомобілів шкодить серцево-судинній системі

Ми зв’язалися з кардіологом з метою прокоментувати несподівані результати дослідження американських учених. Ось що він сказав:

Теоретично це можливо, хоча дослідження варто перевірити тисячу разів. Наприклад, шум дійсно викликає приплив гормонів стресу, що змушує артерії стискатися. З часом це може призвести до їх пошкодження, в результаті чого хто-небудь ризикує отримати хвороба серця.

В тому числі шум може підвищувати кров’яний тиск або навіть робити кров більш густий, що є проблемою для серцево-судинної системи. Особливо у тих, хто вже має проблеми із серцем.

Вчені встановили, що шум від автомобілів шкодить серцево-судинній системі

Дослідники радять тим, хто живе поруч з галасливими шосе, використовувати кошти, заглушающие звуки, які викликають приплив гормонів стресу. Наприклад, в літній час, якщо вікна вашого будинку / квартири виходять на галасливу дорогу, ви можете використовувати кондиціонер, закривши вікна. У тому числі ви можете використовувати беруші для того, щоб захистити себе від гучних звуків.

До речі, у наші дні багато людей перебувають у стресовому стані, навіть не усвідомлюючи цього. Хоча це і не означає, що винуватцями є автомобілі. Так, звичайно, шум від автотранспорту, безумовно, впливає на нас. Але в більшості випадків стрес формується в результаті сукупності факторів.

Тим не менше в будь-якому випадку шум негативно впливає на наш організм. Тому радимо вам використовувати різні засоби, щоб захистити себе від джерел гучних звуків. Хоча б вдома у нічні години. Так ви знизите ризики для свого здоров’я.