Lexus показав ексклюзивний найдешевший кросовер UX

254

Молодіжний і компактний, новий кросовер Lexus UX

Бажаєте придбати новий Lexus, але вважаєте, що він коштує надзвичайно дорого? Ви не самотні, компанія автовиробник вважає точно також. Тому 8 років тому був представлений компактний гібридний хетчбек CT. Але навіть він коштував аж ніяк не бюджетно, та до того ж повальне захоплення кросоверами не давало спокою маркетологам, вони розуміли, що можна заробити великих грошей, при цьому давши публіці менш дорогий автомобіль.

Дивіться також: Дебют нового кроссовера Lexus UX | Він буде продаватися в Росії

Так у 2014 році на ринок вийшов новий середньорозмірний кросовер NX. Ця модель початкового рівня, яка залишається такою досі. Офіційний сайту Лексус в Росії говорить про те, що автомобіль можна придбати від 2.2 млн. рублів. Але і це, погодьтеся, дорого, дуже дорого.

Тепер Lexus продовжує зондувати грунт, готуючи ще більш компактну і доступну модель, суперначальный рівень – Lexus UX.

Lexus показав ексклюзивний найдешевший кросовер UX

Новий Lexus UX, дебютує на Женевському автосалоні наступного тижня, але вже зараз можна побачити його якісну фотографію без камуфляжу і блюра, а також одне відео на 19 секунд, розкриває трохи більше.

Модель оголошена в якості “компактного міського кросовера”, таким чином її конкурентами стануть: преміальні Infiniti QX30, Acura MDX, не кажучи вже про німецьких моделях зразок Audi Q3, BMW X1 і Mercedes GLA.

Всі вищеперелічені автомобілі – дуже невеликі кросовери. Наприклад, розміри Audi Q3 не перевищують 4.388 мм в довжину, 1.831 мм в ширину, 1.608 мм у висоту, з колісною базою в 2.603 мм, це не дуже великі показники, але достатні для комфортного пересування в межах міста.

Так от, Lexus адаптував свій брендовий дизайн для компактної новинки. Рубані лінії присутні, але для створення об’єму, дизайнери все ж вирішили зупиниться на використанні більш округлих форм. Фірмова радіаторна решітка, завужені фари складної форми і кутасті дзеркала здалеку видають в новинці саме модель Lexus.

Автовиробник заявляє, що його «абсолютно нова платформа дає виняткову жорсткість кузова UX і низький центр тяжіння для керованості…». Про яке «низькому центрі тяжкості» тут можна говорити, з таким кліренсом, незрозуміло? Але повіримо розробникам на слово.

Ніякої додаткової інформації про моделі на даний момент не представлено. Хіба що у відео швидкоплинно показаний салон, який «упакований» типовий для Лексуса стиль.

Зверніть увагу на широкий, невисокий екран інформаційно-розважальний системи, вмонтований в рівень з приладовою панеллю, а не поміщений вище або встановлений нижче центральній консолі, як на інших моделях виробника.

Зважаючи на те, що на лобі UX в буквальному сенсі написано «молодіжний», варто очікувати безліч цікавих «фішечек» в бортовий інформаційно-розважальної системи.

P. S. Lexus UX вперше був представлений в якості концепції, на Паризькому автосалоні півтора року тому. Серійний екземпляр буде показаний 6 березня.