Автомобіль як особистий психолог

232

Як можна знизити стрес за допомогою машини

Психологи кажуть, що для зниження стресу не зайвим буде посидіти на самоті в машині всього протягом п’яти хвилин.

Одна дівчина розповіла мені історію і після своєї розповіді задала питання, чи нормально на мій погляд така поведінка? Сенс оповідання був наступним. Коли вона тільки вийшла за чоловік і відносини були в самому розпалі, в один із днів, коли чоловік приїхав з роботи він збентежено запитав: «Розлютилася б ти якщо я сказав, що перш ніж зайти додому я на п’ять хвилин зупиняюся щоб подрімати в машині за рогом?»

Дивіться також: Як залишатися в безпеці в метро, яке застрягло під землею

З якоїсь причини це питання сильно її зачепив, але вона інтелігентно промовчала, зазначивши, що якщо так йому буде легше, то вона не має нічого проти.

В той момент я не зміг дати зрозумілої відповіді, добре це чи погано, відпочивати в машині перед тим як приїхати додому до рідних. Але як виявилося, у психології застосовується подібний прийом і, якщо людина відчуває потребу залишитися на час один, кращого місця, ніж автомобіль важко знайти.

Ця техніка добре показала себе серед молодих батьків, які відчувають постійний стрес як на роботі, так і вдома. Недосип, стресові ситуації на роботі, домашні справи, все це забирає як фізичні, так і моральні сили. І немає нічого краще, ніж в проміжку між одним завантаженими світом (роботою) і іншим (будинком) виділити п’ять – десять хвилин для відпочинку.

У ці хвилини можна просто подрімати або просто вимкнути двигун, радіо і послухати тишу, звільнивши голову від метушливих думок. Ви не повірите наскільки краще ви себе відчуєте, немов ваш внутрішній акумулятор був кимось був дбайливо перезаряжен.

Дивіться також: Як позбутися від запаху тютюну в машині, дідусеві способи

Особливо добре техніка працює на батьках, які забирають своїх дітей з дитячих ясел або дитячого садка. Як би ви не хотіли бачити своє чадо, не поспішайте, наберіться сил і отримаєте від зустрічі зі своєю дитиною максимально теплі почуття без стресу.

Автомобіль як особистий психолог

Якщо просто сидіти в машині і чекати невідомо чого вам не хочеться, можна замінити модель на інші дії:

Пройдіться по кварталу. Десятихвилинна прогулянка також не зашкодить. Жодних плеєрів або гучних місць. Тільки ви і шелест листя або зимова вечірня тиша.

Можна розпланувати вечір, якщо не можете позбутися від думок. Направте енергію в русло творення. Не можете відволіктися? Продумайте найближчий вечір і прийшовши додому зробіть справи, що нагромадилися за списком.

Запишіть кілька речей, за які ви вдячні долі.

Або ж поспілкуйтеся з дітьми про те, що їм важливо, не як батько, а як друг. Клин клином вибивають. Вас дошкуляють «не хочу», «не буду» вашої дитини? Поговоріть з ним про те, що хочеться ЙОМУ, про що він мріє, поговоріть з ним на рівних і відчуйте те ж душевне умиротворення від усвідомлення того, що як мінімум одному маленькому чоловічкові ВИ важливіше всього Всесвіту.