Lada зробить Vesta Cross у кузові седан

271

Седан Лада Веста Крос, піднесена модель Vesta

Lada продовжує розширювати свою автомобільну лінійку. На сьогоднішній момент ще одним піднесеним автомобілем в лінійці Волзького автозаводу може стати Lada Vesta Cross в кузові седан.

Показаний на Московському автосалоні роком раніше піднята над дорогою седан з новим обвісом, брат близнюк версії універсал, сьогодні не просто готовий до виробництва, він вже практично в серії. Про це в інтерв’ю Російській газеті оголосив людина знає, що відбувається на кухні АвтоВАЗ, безпосередній директор проекту Vesta Максим Саржин.

“Ви могли бачити цю машину на Московському автосалоні. Вона з’явиться найближчим часом. Чудовий продукт. Думаю, автомобіль вас здивує”, – заявив керівник проекту в інтерв’ю РГ.

У цьому ж матеріалі Російської газети торкнулася тема і повнопривідних версій легкових автомобілів АвтоВАЗ, буде ставитися коли-небудь повний привід легковика ВАЗ чи ні. За словами Саржиного, тема цікава, але «рішення дороге», воно потребує великих вкладень ресурсів. Цим самим глава проекту натякає на можливий значний ріст гіпотетичного повнопривідного Cross порівняно з його звичайними передньоприводними версіями.

Дивіться також: найцікавіші концепт-кари Лада

План дії – такий, виробник подивиться на попит на дві продаються моделі Vesta Cross і одну підготовлювану до випуску версію. Якщо купівельний попит і здатність будуть стійкими, можливо, буде прийнято рішення зробити версію AWD.

Як буде виглядати седан Веста підвищеної прохідності? Його концепт ми бачили на Московському міжнародному автосалоні (ММАС), якщо судити по тому шляху змін, що пройшли версії універсалів, то перед нами практично завершена модель, в деталях. Тому на 90% нова версія буде виглядати саме так.

Lada зробить Vesta Cross у кузові седан

Концепт Lada Vesta Cross Sedan

Нагадаємо, що минулого тижня почалися продажі двох довгоочікуваних універсалів від Lada – Vesta SW і Vesta SW Cross. Офіційно вартість універсалу без дод. приставки “Cross” починається від 639.900 рублів до 805.000 рублів. Позашляхова версія Vesta SW Cross обійдеться мінімум в 755.900 рублів з максимальною вартістю в 848.000 рублів.