Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

898

Лайфхак: Як прибрати запах диму сигарет у автомобілі?

Автомобіль який всередині пропах димом від сигарет може стати великою проблемою як для самого водія, так і для його пасажирів. Причому сильно прокурений салон машини може доставляти дискомфорт не тільки некурящим пасажирам, але й навіть самим курцям. А чи знаєте ви, що прокурений салон не тільки доставляє неприємні відчуття своїм жахливим запахом, але і може бути небезпечним для здоров’я. Як же позбутися від запаху диму сигарет в своєму автомобілі? Є кілька способів.

Чим більше ви курите в машині тим більше ваш салон просочується шкідливими речовинами, які утворюються в процесі горіння сигарети. Пам’ятайте, що в димі сигарети крім основного отрути – нікотину, містяться тисячі інших шкідливих хімічних речовин. На жаль матеріали обробки салону будь-якого автомобіля легко вбирають продукти горіння сигарети і поступово накопичують у собі шкідливий токсичний ефект. Відповідно, чим більше ви курите в машині, тим більше шкідливого впливу виявляється в подальшому на вас і ваших пасажирів від токсичних продуктів, які осідають в матеріалах обробки інтер’єру. Так що з часом якщо ви довго будете палити в своєму автомобілі його салон може перетворитися на небезпечну невелику хімічну лабораторію.

Пам’ятайте це реально небезпечно для здоров’я.

Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

Так що, якщо салон вашої машини сигаретним димом пропах кращим рішенням стане усунення запаху як можна швидше. Особливо якщо ви тільки недавно купили стару машину салон якої сильно пропах сигаретним смогом.

Причому радимо вам, навіть якщо ви палить людина, очистити салон автомобіля від продуктів горіння цигарок. Так ви не тільки зменшите шкідливий вплив на свій організм, але і убезпечите всіх ваших пасажирів. Особливо це актуально, якщо у вашій машині їздять діти.

Крім цього радимо позбавитися від запаху сигарет навіть якщо ви збираєтеся продавати свій автомобіль. Повірте, вашу машину буде легше продати з непрокуренным салоном, ніж з жахливим запахом диму.

Як позбутися від диму у вашому автомобілі

Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

Багато хто вважає що позбутися від диму в салоні машини легко за допомогою різних освіжувачів і автомобільного одеколону, які можуть поглинати неприємні запахи всередині автомобіля. Але на жаль подібний спосіб лише на час вирішує проблему прокуреного салону. Справа в тому, що будь-освіжувач, автомобільна туалетна вода або навіть одеколон нейтралізує неприємні запахи в машині, за рахунок ароматизації, яка, по суті, лише на час перебиває сморід від сигаретного диму. Але з часом приємний аромат освіжувачів вивітрюється і в салоні продовжиться накопичення продуктів горіння тютюну, які постійно виділяються з матеріалів обробки, куди і в’ївся нікотин та інші токсичні речовини від сигарет. Тому для усунення неприємного запаху від сигарет в машині необхідна глибока очищення салону, яка повинна нейтралізувати всі токсичні речовини, в’їдаються в інтер’єр.

Дивіться також: Як позбутися від запаху тютюну в машині, дідусеві способи

Найгірше, що запах диму дуже важко видалити не тільки в машині. Наприклад, якщо ви курите в квартирі вам, напевно, знайоме як важко виводиться запах диму. Тому, на жаль, усунути неприємний запах від цигарок в автомобілі з першого разу навряд чи вийде. Як мінімум вам належить провести кілька очисток. Тільки так вам вдасться позбавитися від запаху горілого тютюну в машині.

Не у всіх випадках можна повністю позбавитися від запаху сигарет у автомобілі. Наприклад, згідно зі статистикою, яку нам надали з автомийки, у 20 відсотків автомобілів приїжджають на хімчистку прокуреного салону фахівцям не вдається повністю позбутися від запаху диму. Особливо це стосується автомобілів, де всередині курив не тільки водій, але і декілька пасажирів. Із-за особливостей системи вентиляції та наявності великої кількості щілин в матеріалах обробки салону в деяких автомобілях запах диму вивести дуже важко. Справа в тому, що токсичні продукти горіння цигарок можуть осідати в щілинах і стиках панелей інтер’єру звідки видалити бруд від них практично неможливо.

В якому салоні вивести запах диму найскладніше? На жаль не всі автомобілі мають шкіряний салон, який менше піддається сприйняттю диму від сигарет. Більшість автолюбителів володіють автомобілями з тканинними салонами, які більше схильні до впливу продуктів горіння цигарок. Вся справа в тому, що тканинні матеріали оздоблення салону мають пористі волокна оббивки, в яких легко осідають продукти горіння.

Нагадаємо, що в будь-якій машині тканинні сидіння більше схильні до поглинання запаху диму, ніж шкіряні.

Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

Але в салоні машини продукти горіння цигарок вбирають не тільки сидіння. Ви повинні знати, що дим в’їдається в сонцезахисні козирки, ремені безпеки, підлогове покриття, і т. п. Продукти горіння також можуть осідати на будь-яких поверхнях. В тому числі і на склі. Найгірше що, коли ви курите, нікотин, смола та інші шкідливі речовини спочатку осідають на будь-яких поверхнях салону, а потім завдяки циркуляції повітря в машині починають поширюватися по всьому салону, розсіюючи токсичні хімічні речовини навіть у важкодоступні місця.

У сильно прокуреному автомобілі найбільша концентрація шкідливих речовин від сигарет спостерігається на стелі. Справа в тому, що дим у салоні машини як правило рухається вгору. У підсумку найбільшу осідання шкідливих речовин від горіння сигарети відбувається прямо над водієм та пасажирами.

Саме тому прокурений салон частіше має більш темний стеля в порівнянні з іншими відтінками інтер’єру. Особливо якщо салон машини виконаний у світлих тонах. Так що якщо стеля в вашій машині потемнів, можливо прийшов час очистити його від нікотину з допомогою шампуню. На жаль, якщо нікотин добре в’ївся в стелю, то ви не зможете повернути йому первісний зовнішній вигляд.

Методи очищення салону від сигаретного диму

Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

Один з найпоширеніших способів усунути неприємний запах від цигарок в салоні машини – це використовувати білий оцет, який легко поглинає (абсорбує) поверхневі речовини виділяють неприємні запахи.

Наприклад, з допомогою оцту ви можете нейтралізувати поверхневі забруднення від сигарет, які осіли на сидіннях, приладової панелі. Також за допомогою оцту ви зможете очистити важкодоступні місця: щілини, кути і т. п. Причому зробити це можна не торкаючись до поверхонь інтер’єру.

Якщо ваша машина провоняла сигаретами, перш ніж приступити до очищення радимо замінити салонний фільтр, який також швидше за все ввібрав продукти горіння цигарок. Далі ви повинні налити в чашку білого оцту і поставити її на підлогу. Наприклад, туди де зазвичай ставить ноги передній пасажир. Потім переконайтеся, що всі вікна машини закриті, закрийте двері і залиште машину на день з оцтом всередині.

Після першого етапу усунення неприємного запаху в салоні від сигаретного диму з допомогою оцту настав час приступити до другої частини очищення, з допомогою професійного автомобільного очисника сигаретного диму, який ви можете купити в автомагазині.

Дивіться також: Кондиціонер в автомобілі: Дезінфекція та чистка

При купівлі очисника зверніть увагу на його опис. Пам’ятайте, вам потрібен очищувач, який руйнує ферменти від продуктів горіння тютюну.

Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

З допомогою очищувача ви повинні обробити всі поверхні усередині машини.

Прийшов час очистити машину з допомогою пароочищувача, який відмінно допоможе вам видалити токсичні речовини, в’їдаються в тканину сидінь, тканинну обшивку дверей і підлогове покриття. Використовуючи пароочисник ви зможете домогтися того, щоб речовини від тютюнового диму вийшли на поверхню з пір оббивки.

Після цього нанесіть спеціальний шампунь для очищення сидінь, оббивки дверей і підлогових покриттів, який також можете придбати в будь-якому автомагазині. Пам’ятайте, що шампунь повинен бути з запахом. Завдяки попереднього очищення з допомогою пара шампунь з запахом нейтралізує погано пахнуть речовини від сигарет, які від пароочисника вийшли на поверхню оббивки салону.

З допомогою цього шампуню ви можете очистити стелю від нікотину. Весь процес доведеться повторити. Тобто для оптимального очищення салону від сигаретного диму потрібно два рази провести повний цикл очищення.

На наступному етапі очищення вам знадобиться пилосос для вологого прибирання, з допомогою якого ви зможете висушити сидіння, обшивку дверей і ковролін на підлозі автомобіля.

Дивіться також: Видаляємо смолу і бруньки дерев з кузова автомобіля

Зверніть увагу, що під час очищення салону радимо вам використовувати щітку і ганчірку з мікрофібри, яка може поглинати багато бруду. Для віконних і плоских поверхонь можете використовувати плоску тканина.

Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

До речі, якщо салон машини сильно прокурений, то під час очищення салону є ризик рознести за допомогою ганчірки продукти горіння по всьому салону. Тому ми не рекомендуємо використовувати одну цю ж ганчірку для всіх поверхонь інтер’єру. Наприклад, для очищення стелі ми радимо використовувати одноразові серветки з ефектом поглинання запаху (можете придбати в будь-якому продуктовому гіпермаркеті або в будь-якому автомагазині).

Радимо використовувати нову ганчірку для кожного сидіння, після очищення якого ганчірку краще викинути. Можна використовувати спеціальні серветки. Так ви захистите свій салон від поширення токсичних речовин по всьому інтер’єру.

Підтримання атмосфери бездимної

Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

Після так як ви провели очистку в салоні всередині може залишитися трохи запаху диму. Тому в цьому випадку вам потрібно повторити процес хімчистки салону.

Якщо все-таки ви не змогли повністю позбутися від неприємного запаху диму в салоні, то не турбуєтеся. Не всі загубленим.

Дивіться також: Аксесуари для чищення салону і корпусу автомобіля

Ви можете спробувати нейтралізувати його з допомогою озонатора (генератора озону). Зазвичай це пристрій заснований на ультрафіолетовому випромінюванні, яке руйнує молекули кисню (О2) в результаті чого з’являється побічний продукт озон. Озон реально допоможе вам нейтралізувати складні речовини від сигаретного диму.

Підсумок

Як позбавитися від запаху сигарет у автомобілі

Видалення запаху диму від сигарет у автомобілі це не таке просте захід як може здатися на перший погляд. Так що якщо ви хочете придбати уживаний автомобіль з прокуреним салоном, і розраховуєте швидко і дешево очистити його від неприємного запаху, то ви повинні знати що в підсумку зробити це буде нелегко. Все, звичайно, залежить від ступеня прокуренности. Але тим не менш ви повинні знати, що може виявитися і так, що вивести запах сигаретного диму буде дуже важко і може обійтися вам не дешево. Тому перш ніж купити автомобіль з прокуреним салоном добре сто разів подумайте. Може простіше відмовитися від покупки?

Якщо ви все-таки зважитеся придбати б/у авто з неприємним запахом в салоні від сигарет, і не збираєтеся самостійно здійснювати хімчистку салону, то готуйтеся віддати на професійній автомийці чимало грошей. Повірте, автомойщики за очищення салону від сигаретного диму візьмуть з вас за подвійним тарифом.

Дешевше всього очистити салон самостійно. Але для цього необхідний набір певних інструментів і хімічних засобів. На жаль, не у кожного водія є місце для очищення та всі необхідні речі.

Тим не менш ви повинні знати, що усунути запах нікотину в салоні ви можете самі. Але це буде нелегко.

Після очищення салону від сигаретного диму, природно ніколи не паліть у машині. Пам’ятайте, що навіть кілька сигарет можуть стати джерелом постійного неприємного запаху в салоні, який також буде важко вивести. В цьому випадку незалежно від кількості викурених сигарет вам доведеться повторити кілька разів весь комплекс очищення салону описаний вище.