Водій 12-тонного автобусу дивом встиг зупинитися

240

Міліметри до аварії.

Ця дорожньо-транспортна пригода сталася на трасі М40 у Великобританії. Дивом у ДТП ніхто не постраждав. Це зайвий раз доводить нам, що на дорозі важливі частки секунди. Якби водій великого і важкого автобуса вчасно не побачив, як водій VW Golf не впорався з керуванням, то тоді важкий автобус зніс би маленький автомобіль. В такому випадку наслідки аварії були б іншими.

Також цей ролик показує, що іноді наслідки аварії залежать від нашої майстерності водіння і від якихось міліметрів.

Що ж сталося? Чому Volkswagen Golf втратив керування на рівному сухому асфальті?

Судячи з усього, водій VW Golf побачив, як перед ним різко хтось знизив швидкість і від переляку занадто сильно натиснув педаль гальма. У підсумку задні колеса автомобіля заблокувалися і Golf втратив керування, в результаті чого машина зупинилася між смугами руху, на одній з якою їхав туристичний автобус.

На щастя, водій автобуса виявився досвідченим водієм і йому вдалося зупинити важкий автобус до удару.

Варто зазначити, що у водія автобуса не було більше вибору, окрім як застосувати різке гальмування, оскільки зліва від нього в іншій смузі їхали вантажні машини. Також варто відзначити відмінну реакцію водія автобуса на ситуацію на дорозі.

Водій 12-тонного автобусу дивом встиг зупинитися

Адже він почав зупиняти автобус ще до того, як Volkswagen Golf опинився на його смузі руху. Тобто, він спрогнозував, що машина, втративши управління, може опинитися перед автобусом. В результаті, водій автобуса вчасно почав знижувати швидкість. Інакше б аварія була неминуча.

Дивіться також: Три кросовера потрапили в стандартне ДТП на нерегульованому перехресті: Відео

До речі, коли автобус зупинився, його водій спочатку не був упевнений, що удару не сталося. Але потім він зрозумів, що йому вдалося вчасно зупинити автобус. Природно водій автобуса заслужив оплески від своїх пасажирів, які дуже злякалися.

Також варто відзначити майстерність водія Peugeot 208, який їхав на великій швидкості відразу за VW Golf. Адже він також заслуговує наших оплесків, оскільки йому було набагато важче зреагувати в безпосередній близькості до втратила управління VW Golf.