Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

330

9 дієвих способів зробити мотоцикл швидше


Двоколісний кінь все ще не досить швидкий? Є 9 способів, які перетворять мотоцикл якщо не в блискавку, то вітер — це вже точно. Нижче розглянуті найбільш дешеві і доступні способи зробити байк динамічніше і потужніше.

1. Переробка вихлопу і установка блоку контролю потужності

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

Установка тюнинговой вихлопної системи, переробка паливного картографування на мотоциклі значно знизить його вага (так як частини просунутих систем виготовляються з легких сплавів). Крім того, така модернізація поліпшить реакцію дросельної заслінки, додасть потужності, що збільшить крутний момент. Це також зробить ваш мотоцикл більш стильним, що ще трохи додасть до відчуттів швидкості і потужності.

Дивіться також: найгарячіші новинки мотоциклів 2018 року

2. Підвіска

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

Якщо мотоцикл не обладнаний регульованою підвіскою, то її варто встановити — вона повністю змінить стиль їзди. Можливість налаштування параметрів стиснення і демпфування, виходячи з ваги водія, допоможе адаптуватися до маневрування на високих швидкостях.

Можна купити хорошу налаштування підвіски від бренду Race Tech. Але якщо на це немає коштів, слід на розборках підібрати комплект устаткування і встановити на байк. Тут особливої уваги заслуговує передня частина мотоцикла. З часом можна модернізувати і задню підвіску. Так тюнінг не потребує значних вкладень.

3. Професійна настройка підвіски

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

Незалежно від вартості нової підвіски, після її установки може залишитися відчуття, що вона працює недостатньо добре. І справа тут не в матеріалах чи заводському шлюбі, а в необхідності професійної установки. Саме це дозволяє вичавлювати з модернізації максимум. Тому не варто економити гроші на останньому кроці до заповітної швидкості і динаміці, а треба шукати фахівців, які допоможуть зробити його.

Дивіться також: Що потрібно знати початківцям мотоциклістам

Важливо! Довіряти налаштування підвіски слід спецам з перевіреною репутацією і кваліфікацією.

4. Заміна колісних дисків

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

Колеса – це частина техніки, на якій багато компаній-виробники економлять. Важкі диски – це незнижувана маса, яка не дозволить навіть самої просунутої та фантастичної підвісці зменшити негативний вплив на ходові характеристики. Якщо встановити хороший комплект коліс, то різниця відразу стане відчутною. На ринку є безліч відмінних варіантів в різних цінових сегментах.

5. Вибір покришок

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

Тепер, коли на мотоцикл встановлені легкі або надлегкі диски, треба взути їх дійсно хорошу гуму. Але слід розуміти, що шини мають різні характеристики — одні забезпечують відмінну стійкість, інші гарні при екстремальних нахилах під час входження в повороти. Практично всі інтернет-форуми, присвячені мотоциклів, мають окремий розділ, де обговорюються покришки. Тому варто витратити час на вивчення досвіду людей. Але тут не обійтися без проб і помилок. Інакше не знайти ті шини, які ідеально підходять водієві і відповідають його стилю їзди.

6. Заміна гальмівної системи

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

Установка нових гальмівних колодок і сталевих гальмівних ліній – дієвий засіб збільшення швидкості і динаміки. Але при високих інерційних навантажень зупинити мотоцикл буде нелегким завданням, і для її реалізації потрібні поліпшені дискові гальма. Чим вони більше і легше, тим краще. Наприклад, Galfer виробляє саме такі комплекти для байків.

7. Тюнінг двигуна

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

До 20% потужності мотоциклу додасть перепрошивка силового агрегату. Але щоб це зробити без шкоди мотору, потрібен кваліфікований спеціаліст. Перед вирішенням цього завдання слід зважити всі «за» і «проти», так як після проведення тюнінгу зміниться стиль управління. Також немає сенсу перепрошивати двигуни топових модифікацій.

8. Купити або зробити байк мрії

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

Щоб заощадити час на тюнінгу, можна відразу купити потужний мотоцикл останньої модифікації. Але якщо немає коштів на придбання такого апарату, необхідно придбати дешевий, малопотужний мотоцикл і поступово, своїми силами перетворювати його в двоколісний мрію.

Дивіться також: нові мотоцикли будуть продаватися в 2018 році

Тут важливо правильно підібрати основу для створення могутньої, ексклюзивної моделі — вона повинна володіти значним модернізаційним ресурсом. Для рішення даної задачі необхідно використовувати досвід інших людей, вивчати поради професіоналів.

9. Навички водіння

Як зробити мотоцикл швидше | Девятка реальних способів

Їзда на мотоциклі динамічна, тому багато чого залежить від навичок самого водія. Якщо є бажання бути динамічним і швидкісним, слід зосередитися на своїх здібностях замість занепокоєння про те, як зменшити вагу або додати потужність байку. Раціональним рішенням тут стане проходження професійних курсів, де навчають:

• правильно тримати корпус,
• керувати міццю мотоцикла,
• входити в повороти.

Тут також можна отримати і інші важливі знання, вміння і навички, які стануть у пригоді як під час їзди, так і при модернізації байка.

Автор: Сергій Василенков