Збільшить нова вихлопна труба потужність автомобіля

226

Ось наскільки збільшиться потужність автомобіля якщо замінити вихлопну систему.

Як ви думаєте збільшиться потужність автомобіля якщо замість штатної складної конфігурації вихлопної труби встановити нову більш просту пряму вихлопну систему?

Щоб відповісти на це питання, звичайно, потрібно провести роботи по заміні вихлопної системи, а потім зробити спеціальні тести, які заміряють потужність машини. Тільки так можна дізнатися приведе заміна вихлопної труби до збільшення потужності.

На щастя, в мережі є відеоблог Джейсона Фэнске, який є автором численних цікавих роликів, в яких він детально розповідає, з наукової точки зору, про те, як влаштовані автомобілі, з яких компонентів складаються, а також про інших не менш цікавих фактів про автомобілі.

Збільшить нова вихлопна труба потужність автомобіля

Один із останніх відео роликів Джейсона присвячений вихлопної системи автомобіля. В цей раз видеоблогер вирішив перевірити збільшиться потужність після заміни в автомобілі штатної вихлопної системи на нову вихлопну трубу.

Як завжди, Джейсон Фэнск все докладно розповів і показав, що з цього вийшло.

Для експерименту видеоблогер вирішив замінити на своїй Honda S2000 складну штатну вихлопну систему на більш просту (конфігурації) титанову. Варто відзначити, що нова вихлопна труба з титану, природно, важить набагато менше штатної.

Збільшить нова вихлопна труба потужність автомобіля

Приміром, у відео ви зможете побачити, як Джейсон легко бере двома руками всю вихлопну трубу і піднімає її кілька разів перед собою.

Отже, на Honda S2000 була встановлена нова титанова вихлопна труба, виготовлена на замовлення. Після заміни Джейсон вирішив спочатку виміряти потужність звуку вихлопної системи, щоб визначити, який звук вихлопу буде в новій трубі.

У підсумку за допомогою спеціального приладу блогер заміряв рівень шуму. В результаті тесту Джейсон трохи розчарувався так як стара вихлопна система Honda S2000 мала більш агресивний потужний вихлоп. Але тим не менше, як зазначив блогер, звук вихлопу став набагато гірше штатного.

Але, звичайно, метою цього експерименту був тест, який повинен був показати додасть Honda S2000 потужність. Для того щоб це дізнатися Джейсон випробував автомобіль з новою титанової вихлопної системою на спеціальному стенді.

Увімкніть субтитри і переклад

Як ви думаєте який надбавки потужності домігся Джейсон?
Не повірите, згідно випробуванням на стенді потужність збільшилася всього на 2,5 л. с. Наприклад, зі старою вихлопною системою потужність Honda S2000 становила 183.5 л. с. (природно, перед експериментом Honda зі штатною вихлопною системою була протестована на стенді).

Збільшить нова вихлопна труба потужність автомобіля

Тобто, встановивши титанову вихлопну трубу, потужність автомобіля збільшилася до 186 к. с. І це з урахуванням того, що вартість виготовленої на замовлення титанової вихлопної труби становить 2500 доларів!!!

Вийшло, що збільшення потужності обійшлася в 1000 доларів за 1 зайву кінську силу. Як бачите, це, напевно, найгірша інвестиція з усіх можливих тюнінг робіт по збільшенню потужності автомобіля.

До речі, в результаті вимірів на стенді Джейсону вдалося з’ясувати, що після заміни вихлопної системи збільшилася не тільки потужність, але і крутний момент. Правда це спостерігається тільки на високих оборотах мотора. Десь приблизно від 6000 об/хв.

У тому числі в ув’язненні свого цікавого експерименту видеоблогер вирішив порівняти швидкість розгону Honda S2000 зі штатною вихлопною системою і з новою титанової вихлопною трубою. У підсумку Джейсон встановив, що після установки нової титанової вихлопної системи автомобіль став більш динамічніше.

Під час вимірювання динаміки розгону Джейсон використовував спеціальне програмне забезпечення на смартфоні, яке використовує дані з 12 супутників. Для точності вимірів розгін замірявся кілька разів при русі машини від 10 миль в годину.

Для прикладу розгін з 10 до 60 миль в годину (від 16 км/год до 96,5 км/ч) з новою титанової вихлопної трубою покращився на 0,37 секунди.

Збільшить нова вихлопна труба потужність автомобіля

Так, зі штатною вихлопною системою Honda S2000 з 10 до 60 миль в годину розганяється за 7.67 секунди. З титанової вихлопної трубою автомобіль з 10 до 60 миль в годину став розганятися за 7.30 секунди.

Збільшить нова вихлопна труба потужність автомобіля

Думаєте, що надбавка невелика? Але з урахуванням що вага вихлопної труби значно зменшився за рахунок легкого титану, то скорочення часу розгону на 0,37 секунди вважається в автосвіті досить-таки пристойним результатом. Особливо якщо враховувати, що на машині була замінена тільки одна вихлопна труба.