Політ родстера Tesla можна відстежити за допомогою цього сайту

227

Якщо ви хочете дізнатися більше про політ Tesla Roadster в космосі, вам сюди

Раніше в цьому місяці SpaceX Ілона Маска успішно запустила Falcon Heavy, саму потужну ракету компанії. Всередину вантажного відсіку в якості корисного навантаження і реклами був поміщений червоний спортивний автомобіль, Tesla Roadster з вмонтованими в нього відеокамерами, які безперервно знімали космічне подорож червоного родстера, а також копія науково-фантастичної книги Ісаака Азімова з циклу «Підстава» і дошка з вигравіруваними на ній 6 тис. іменами співробітників SpaceX. Пункт призначення автомобіля: Марс.

Як насправді виглядає дорога до Марса?

Один ентузіаст фанатіючий від космічних подорожей, схоже настільки був вражений запуском червоного родстера в космос, що негайно почав створення сайту для відстеження подорожі автомобіля з використанням даних НАСА по якому можна побачити курс родстера бороздящего простори Всесвіту. Сайт називається whereisroadster.com

«Фішка» сайту полягає в тому, що на ньому в режимі реального часу є дані про те, де родстер знаходиться в даний час, з якою швидкістю летить, скільки разів автомобілем була перевищена гарантія по кілометражу (в даний момент в 722.4 рази), що безумовно є поганою новиною для космічного далекобійника, якщо в далекому польоті трапиться поломка…, середня «економія палива», що близько 1.14 л/100 км, якщо вірити даним з сайту.

«Якщо припустити, що акумулятори досі працюють, Starman (ім’я манекена за кермом) прослухав композицію Девіда Боуї «Space Oddity», 3.910 раз з часу запуску».

На сайті також багато іншої цікавої інформації. Обов’язково за нього полазайте, онлайн перекладач вам в допомогу.

Дивіться також: Росія починає розробляти надважку ракету

Ще кілька цікавих фактів. Автомобіль летить до Червоної планети по дузі, а не по прямій. Як всі тіла, йому доводиться боротися з гравітацією, яка працює проти нього.

Прямо зараз, родстер і його пасажир, манекен по імені Старман, знаходяться приблизно в 4.25 мільйонах кілометрів від Землі і 217.5 мільйонів кілометрів від Марса. Пункт призначення буде досягнутий до жовтня 2020 року.